Esztike

Esztike

2012.10.08. Esztike ideiglenes otthon immár a végleges is lesz. Kívánunk neki sok boldogságot!

Esztike egy 5 év körüli ivaros lány, akit Karcagon egy szaporító dobott ki, sok más társával együtt. A helyi állatvédők gondozásába kerültek, de sajnos nincsen rá mód, hogy helyben megfelelő ellátást kapjanak, így a WRH gondozásába veszi őket Május 4-én. Esztinek súlyos szem-és fülgyulladása van, a bőrét gennyes sebek fedik, allergiája is van. Élet és halál között találták meg, valószínűleg súlyos szívbeteg is, tüdeje szörcsög. Rehabilitáció után ideiglenes befogadói megtartották.

2015.01.08-án Esztike békésen elaludt. Most már ő is a szivárványhídon túl boldogan rohangál.

2012.05.04.

Ma megérkezett Esztike és Mia Budapestre. Először is nagyon köszönjük Emminek és párjának, hogy Szegedről elutaztak Karcagra majd el Pestre a lányokkal. Természetesen az általuk (szintén Karcagról származó) Picur is velük tartott, aki szintén kezelésben részesült kedvenc doktor bácsijaink által.

Sajnos egyik kutya másik eb…nincsenek jó állapotban.
Esztikének súlyos fülgyulladása van, karfiol kinézetű a füle, a gyulladás alatt gennyes a hallójárata – ezt tisztítással és fülcseppel fogjuk kezelni, remélhetőleg javulni fog. A tüdeje és a szíve egészséges, ellenben nagyon szörcsögve veszi a levegőt. Egyenlőre ezt megfigyelés alatt tartjuk, mert most nem lett volna alkalmas az orrában is turkálni szegénynek. A bal szeme furán kisebb, valami nincsen rendben vele, ezt egy szemspecialista fogja megvizsgálni a jövő héten. A bőre tele van gennyes sebekkel, allergiás és rettentően viszket, ahogy hozzáértünk elkezdett vakarózni. Első körben kap hipoallergén tápot, immunerősítőt és antibiotikumot, ez utóbbi a többi tünetére is jó hatással lesz. Esztike egy hét múlva fog kontrollra menni.

Mia szintén súlyos fülgyulladással rendelkezik, amit hasonlóan tisztítással és cseppel fogunk kezelni. Remélhetőleg kinyílik majd a hallójárata és nem kell megműteni. Szintén allergiás tünetei vannak, így ő is hipoallergén táppal lesz etetve, kap immunerősítőt és antibiotikumot fog szedni. A rosszabbik hír az az, hogy KSC szemszárazsága van amely hályoggal társul. Ez annyit jelent, hogy nincsen könnytermelése és a kezelés eddigi hiányában hályog is kialakult rajta. Sajnos ez nem gyógyítható betegség és élete végéig állandó napi szemkezelésre lesz szüksége. Első körben ez napi négyszeri cseppentést jelent 4 féle szerrel, körülbelül havi 10.000Ft-os költséggel. Őt is meg fogja vizsgálni a szemspecialista, hogy szüksége van-e műtétre illetve más gyógyszerekre. Ő hétfőn máris megy vissza kontrollra.

Mindkét kutyust ideiglenes befogadóknál helyeztük el és természetesen állandó megfigyelés és kontroll alatt lesznek tartva. Ezúton is köszönjük az ideiglenes gazdiknak, hogy időt, türelmet nem kímélve segítenek nekik, és vállalják a napi kezelésekkel járó bonyodalmakat.

Nagyon köszönjük a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőnek a szakszerű ellátást és a gondoskodást illetve az egész napos vendéglátást. 🙂

Köszönjük Pankának, hogy rendbe tette Esztikét, aki elég csutakos volt és elfuvarozta ideiglenes családjához.

Nagyon megköszönjük, ha valaki tudna nekünk hipoallergén tápot (Trovet VPD lenne a legjobb) felajánlani vagy az orvosi költségekbe némi támogatást nyújtani, mert igen hosszadalmas és költséges rehabilitáció elé néznek a lányok!

Cerberos Állatvédő Egyesület
Bankszámlaszám: 10401914-50526590-75711003
Közlemény: WRH vagy westie