Kamilla - R.I.P.

Kamilla – R.I.P.

Kamillát a Váczikai Cerberus Alapítvány Paks környékén fogta be a főút közepéről rendőri segítséggel. Csapzott, fiatal, szuka westie, akinek fogai szinte alig vannak. Befogásakor szájsérülése volt, sokkos állapotban, de most már jobban van. Nagyon okos és aranyos, szobatiszta és jó étvággyal eszik. Egyenlőre májelégtelenséggel küzd, ezért speciális tápot és vitaminokat kell ennie és két hónap múlva kontrollra kell mennie. Szemszárazsága is van, amit naponta kétszer kell kezelni. Ezekből kifolyólag napi ellátása költségesebb, mint egészséges társaié.
Kamilla hihetetlenül kedves, bújós, azonnal hanyatt dobja magát, mert imádja, ha a hasát vakargatják. Pusziosztó és imád a figyelem középpontjában lenni. Szeret sétálni és labdázni, más kutyákkal bandázni.

2012.05 13.

A megtalálásától számított két hétig eredeti gazdáját keressük. Ideiglenes befogadónál lesz elhelyezve, rehabilitációját azonnal megkezdjük. Az első állatorvosi vizsgálat alapján sokkal fiatalabb, mint tippelték. Szemeivel van gond, pénteken délelőtt a szemspecialista meg fogja vizsgálni. Holnap megy egy hasi ultrahangra, mert picit kemény és puffadt a pocakja. Kapott advantix cseppet és féreghajtót így elsőre. Holnap folytatjuk a kezelést és a kivizsgálást.

2012.05.14.

Kamilla helyzetjelentés, Ma reggel ott hagytuk a lányt a kedvenc állatorvosi rendelőnkben, hogy elvégezzék az ultrahangot, ami semmi rendellenességet nem láttak. Azonban a doktor bácsi még mindig furcsállotta a pocakja állapotát, így úgy döntöttünk ivartalanítjuk egyből, hiszen megfelelő általános kondícióban van. A felnyitás után kiderült, hogy már volt császározva és kontár módon lett összevarrva. A műtét másfél órán át tartott, elég komplikált volt, mert a lépe és a méhe össze voltak nőve. Holnap is ott lesz napköziben és megfigyelés alatt és még egy labort is fogunk csináltatni.

2012.05.20.

Kamilla teljesen jól van, pattog, pörög, kis energiabomba. Csütörtökön megyünk varratszedésre, nagyon szépen gyógyul a sebe. Sajnos a pénteki szemvizsgálat eredménye nem kecsegtető, Kamillának is szemszárazsága van, így neki is méregdrága kenőcsöket kell használnia naponta kétszer. Rendesen hagyja, hogy kezeljük. A májproblémájára már megvásároltuk a Trovet speciális tápot, konzervet és kapja a jó minőségű vitaminokat és egyenlőre az antibiotikumot. A puffadása máris enyhébb. Túl nagy étvágya nincsen, de eszik eleget – ha a sonka májvédő lenne, akkor sokkal boldogabb lenne – no de nem egy vékonyka lányka. A többiekkel nagyon jól kijön, ma már ő is futkározott a labda után. Immár teljesen szobatiszta és ha megsimogatod a fejét hanyatt vágja kis hordó testét azon nyomban. Természetesen rájött, hogy a legjobb a koszos ruhakupac tetején pihenni. 🙂

 2012.06.04.

Kamilla nagyon jól érzi magát a bőrében. Igazi kis virgonc, imád sétálni és labdázni. Szedi folyamatosan a májvédő vitamint és kapja a speciális tápot. Körülbelül két hónap kell majd újabb májfunkciót mérni nála. Diétán van, mert egy fogműtét még vár rá és ilyen kis hordó testtel veszélyesebb az altatás.  A szemét ügyesen hagyja, hogy cseppentsük naponta kétszer. Voltunk fizioterápiás felmérésen is, a jobb hátsó lábát fájlalta, ezt is majd jobban kivizsgáljuk.

2022.09.17.

“A tegnap este kissé furi volt, kezdve a lifttel (varázsszoba), majd volt itthon némi megsértődés, mártírkodás, nyüszögés, de csak 1-2 órán át. Kitartóan követ mindenhová.Ma csavarogtunk jó sokat a környéken, voltunk a Duna parton is. Nagyon hamar elfárad a drága, no meg a padkák is ádáz ellenségek. Nagyon nehezen tud lelépni az útra, majd vissza a járdára. Meg ugye fél mindentől, de ezt leszámítva jól megvagyunk. Ma reggel nagyon cuki volt, a szuri után végigkergettem az egész lakáson a szemcseppel.Ja és idáig ‘még’ szobatiszták vagyunk. Habár most panelban van pár napot, de jelez ha le akar menni sétálni. Nagyon cuki, odaül elém, szüszög párat, csóválja a farkát és az ajtó felé fordul. És ha előveszem a pórázt, lelkes ám de nagyon!”

2012.09.20.

Londonba költözött új anyukájával, hogy boldogan kergesse a mókusokat a Hyde Parkban.

2017.04.07.

❤ Kamilla ❤ Nyugodj békében…Sajnos már nem vagy velünk, nem hallhatunk rólad több mókás történetet, nem láthatjuk kicsi farkincád le-fel és körbe-körbe csóválni. Az élet kegyetlen volt veled, nagyon sokat szenvedtél, de szuper gazdira találtál és majdnem 5 évig éltél nagyvilági életet Londonban. Az utóbbi időben azonban sűrűsödtek az egészségügyi problémáid és ma el kellett téged engednie a mamidnak. Boldogok vagyunk, hogy ismerhettünk, szerethettünk, kérünk vigyázz magadra odafent és add át üdvözletünket a többi hegylakónak. Kitartást kívánunk a gazdinak és sok-sok erőt. ❤