Oszkár - R.I.P.

Oszkár – R.I.P.

Oszira egy hirdetésen keresztül találtunk – a gazdája elköltözött és az idős nagyi pedig sokat van kórházban így nem tudta gondozni a kutyákat – habár egy kedves házaspár járt hozzájuk etetni, de mint tudjuk ez nem elég.
OSZI a WRH gondozásába került, túlesett a kozmetikán és az orvosi vizsgálaton. Fülei borzasztó állapotban vannak, bőre érzékeny, allergiás, viszket, szőre hiányos. A bőrkaparék eredménye kimutatta, hogy Oszi Demodex-es, így intenzív immunerősítésbe kezdtünk és megfelelő gyógyszerekkel kezeljük. 

2012.12.04.

Oszi a tegnapi nap folyamán átesett az ivartalanításon. Egyúttal a fülei is át lettek nézve, tisztítva, mert ébren nagyon fájlalta őket. Az akut gyulladás ami van neki már nem kezelhető, sajnos az egyik hallójáratát biztosan el kell távolítani.

2013.02.07.

Megvan az allergiateszt eredménye és sajnos bonyolult: bolha, korhadékatka, parlagfű, kétféle háziporatka, árpa, szója, lóhús, zab, krumpli, rizs, paradicsom, búza.

2013.04.08.

Oszkár egy majdnem 6 éves, ivartalanított, oltott, chipezett kan westie. Családi okok miatt mondtak le róla gazdái. Hosszú rehabilitáción és rengeteg vizsgálaton van túl. Sajnos hosszú a lista, amire allergiás így a következő feltételekkel fogadható örökbe:- speciális hipoallergén táp etetése (fajtát meghatározzuk, kedvezményes beszerzésében segítünk) – ennek az ára borsos, de mivel mást nem ehet így csak ezt kell számára beszerezni- kertes ház – megfelelő kutyaházzal – hipoallegén ággyal- házban lehetőleg kőpadló- rendszeres állatorvosi vizitek – elképzelhető, hogy nyáron injekcióra lesz szüksége, hogy az allergia szezont átvészelje- kellő határozottság, rendszeres ápolás, kezelés betartása- stabil háttér, nyugalmas, kiegyensúlyozott légkörOszi barátságos, emberközpontú, szeret sokat sétálni, szaglászni, más kutyákkal jól kijön.

2013.06.18.

VÁRVA VÁRT PILLANAT! Az utóbbi hónapokban sokat küzdöttünk azért, hogy Oszika állapotát javítsuk, eléggé feladta a leckét az állatorvosainknak. Hosszú távon ideiglenes befogadónál volt, akinek köszönjük, hogy gondoskodott róla Amikor gazdikeresővé vált sokan kérdezték, hogy ilyen feltételekkel kinek fog kelleni?Nos, a feltételek az ő érdekeit szolgálták, nem engedhettünk belőlük… Vártunk türelmesen.És egyszercsak csörgött a telefon. Egy fiatal, egészséges szuka kiskutya lett volna a kérés… beszélgettünk… majd kiderült, hogy Oszi számára tökéletes környezetet tudnának biztosítani. Mit veszíthet az ember lánya, ha kérdez??? Hát rákérdeztem. Megnézték a képeit és másnap egy email fogadott: OSZIT AKARJUK!Ma költözött az úrfi, kívánunk neki nagyon sok boldogságot!!! A gazdik előtt pedig le a kalappal!

2013.06.27.

“Az utazást kitűnően bírta, s ahogy hazaértünk, rögtön birtokba vette az egész házat, rögtön bevágta a szunyát – még horkolt is – és a szobatisztasággal sincs azóta se semmi baj. A hátán, ahol az a kopasz folt van, sűrű szőrmike kezd nőni, így hamarosan már semmi nem fog emlékeztetni arra a sok megpróbáltatásra, amit el kellett viselnie. Egyszóval, ügyes, okos, szép, kedves kis fickó, teljesen otthon érzi magát, nem csak otthon, de az irodában is, ahová eddig még minden nap bevittük. Köszönjük Nektek, hogy megmentettétek és hogy a miénk lehet.”Kedves Gazdik, mi köszönjük, hogy szeretitek Őt! ❤

2019.12.05.

Ismét búcsúzunk….sajnos nincs vége a szomorú sorozatnak. 🙁 WRH Oszi 16 éves korában, betegség következtében átkelt a szívárványhídon. 🙁 Egyike volt azoknak a hegylakóknak a WRH működésének elején, aki feladta a leckét nekünk. Szörnyen allergiás volt mindenre, nagyon komoly feltételekkel kerestünk számára gazdit, hogy az állapota meg is maradjon. Sokat vártunk, de álom gazdik jelentkeztek érte. Pont azért, mert ő esélytelen volt…mert lehetőségük volt mindent megadni számára, gondoskodást, kezelést és végtelen szeretetet. Nagyon hálásak vagyunk, hogy Oszika boldog életet élhetett. ❤ Nyugodj békében Oszika. ❤