Kevin - R.I.P.

Kevin – R.I.P.

Ócsán találták 2013.03.09. óta a Randevú Bisztró előtt tanyázott a mai napig. Chip sajnos nincsen benne, 6 év körüli, ivaros kan kutyus. Nagyon koszos és bozontos, a fülei gyulladtak.   Kevin allegiás, így hipoallergén tápot kap, nagyon érzékeny a bélrendszere is. Köhögését sikerült gyógyszeres kezeléssel kontrollálni.

2013.03.11.

Tegnap este nagy hehezen sikerült az Anna Kutyakozmetika hős lányainak megszabadítania a kaki-páncéltól, csimbókoktól és a kullancsoktól. Sajnos nagyon hasmenéses és rengeteget iszik, a rendelőbe került további megfigyelésre.
A füle gyulladt, ki lett tisztítva és megkezdjük a kezelését. Kapott chipet. A hátsó fél vizsgálata során kiderült, hogy sok szilánkos csont jön ki, ettől is lehet a hasmenés. A bőre allergiás, viszket, így elkezdtük a Trovet VPD etetését is. Láza nincsen, vércukorszintje jó, de a hasmenés, a kullancsok és ivás miatt levettünk egy vért, hogy elküldjük laborvizsgálatra – reméljük nem babéziás.
Az egyik heréje jelentősen nagyobb, mint a másik így amint megerősödik ivartalanítva is lesz gyorsan.

2013.03.12.

A vese, májfunkciók megfelelőek a vérkép alapján, de a fehérvérlemezke szám alacsony, így kapott Imizol injekciót (babézia ellen), nehogy baj legyen. Ma már hazamehetett rendelőintézetből. Kapott gyógyszereket, a jövő hét folyamán esedékes a kontroll vizsgálat.

2013.03.17.

Kevin tegnap elkezdett köhögni sajnos, így ma ment Timi doktor nénihez. Valóban zörej van a tüdejében…a jövő hétre egyeztettünk röntgen időpontot.
Emellett nagyon fel volt puffadva így kapott görcsoldót is. 

2013.04.02.

Kevin ma Dalma doktor néni, szívultrahang-specialista kezei közé került vizsgálatra a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézetben. Szerencsére mindent rendben talált a szívével.
Azonban a tüdeje sajnos vízesedik, állandó zörejek hallhatóak.
Ez állandó gyógyszeres kezeléssel (főként vízhajtó) szinten tartható, időszakosan a köhögés erősödhet. Ezzel együtt kell élnie és majd a jövőbeni gazdi oda kell figyeljen rá, illetve rendszeres kontroll javasolt.
Ennek ellenére nagyon jól van Kevin, élvezi az életet!

2013.04.11.

Kevin a mai napon esik át az ivartalanításon. Köhögése szépen javul, a vízhajtót kis emnnyiségben azonban állandóan szednie kell. No de annyi baj legyen 🙂

2013.06.04.

Ideiglenes gazdija úgy döntött nem válik meg tőle, így most már végleges otthonra is lelt.

2013.09.09.

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy WRH Kevin pénteken átkelt a Szivárvány-hídon.Köszönjük befogadójának, hogy olyan otthont biztosított Neki, amilyet minden hegylakó megérdemel.Nyugodj békében KisManó! 🙁