Berry - R.I.P.

Berry – R.I.P.

Berrit vidéken találták, próbáljuk az eredeti gazdát felkutatni, azonban rehabilitációját azonnal megkezdjük! Köszönjük a megtalálónak, hogy napokig vigyázott rá és felhozta Budapestre.  Berry rendkivül rossz állapotban van. 9 éves ivaros kanocska, sajnos a szokásos hegylakó probléma-csomaggal:
– kötőhártya- gyulladása van, emellett szárazszem betegsége is. Oftaquix szemcseppel kezdjük a kezelést majd áttérünk a könnytermelés növelésére, ha ez rendbe jött.
– a füléből folyik a genny, nagyon gyulladt mind a kettő
– a bőre ramaty, sok helyen szőrhiányos – azonnal vettünk bőrkaparékot, ennek eredménye a napokban várható
– biztosan allergiás alapú is a probléma igy elkezdtük TROVET VPD táppal etetni, kap Vetri immunerősitőt, lazacolajat
– Vért is vettünk, pajzsmirigy funkciót is nézünk egyből    A vizsgálatokat szótlanul tűrte, még a fürdetést, nyirást is.

2013.11.27.

Ma reggel megérkezett a vérlabor vizsgálat eredménye és bebizonyosodott, hogy Berrinek pajzsmirigy alulműködése van, amire gyógyszert kell szednie. Szerencsére a szervei rendben működnek és a vérképben csak egy kis vérszegénység látszik, amit valószínűleg a rengeteg bolha okozott. A bőrtünetekért (szőrhiány, gyulladt bőr) részben az allergia, részben a pajzsmirigyhormon-hiány a felelős. Sajnos pont ezek miatt az immunrendszere is legyengült és a szőrtüsző atkák (demodex) is elszaporodtak, ami tovább rontott az állapotán. Komplex kezelésbe kezdtünk: pajzsmirigy hormon, hipoallergén táp, atkaellenes kezelés, immunerősítés. Ezen kívül jelenleg mindkét füle fülcseppes kezelést igényel, illetve a szárazszem-betegségére elkezdtük a speciális műkönny használatát. 

2013.12.03.

Az idei évünk negyedik angyalkája és harmadik rászoruló szöszmókja Berri!
Kicsit még szépülnie és gyógyulnia kell az igaz, de a természete és a karaktere egy Jolly Joker. Tündérpofa aki két lábon ugrálva puncsol egy kis simiért, szó és hang nélkül tűr minden kencét, cseppet és gyógyszert. Aktívan intézkedik házőrzés ügyileg és viharos gyorsasággal tanulja az alapszavakat. Én nem vagyok a sok beszéd embere, de ez a kismanó megfogott imádnivaló természetével.

2013.12.07.

Az állapota szépen és viszonylag gyorsan javul, habár kezd kicsit elege lenni az állandó csepegtetésből, kenegetésből. Igazi szeretetgombóc ❤

2014.01.20.

Nagyon szépen javul Berri állapota, Csak egy dolog nem tetszik, hogy még mindig sokat iszik és pisil is.
Vettünk annó vért, az egyik májparaméter magasabb volt. Most ezt a vérvételt megismételtük.

2014.02.28.

Berry átesett az ivartalanítást követő varratszedésen is, most már csak a Gazdi hiányzik a teljes boldogsághoz.

2014.03.12.

Örömmel jelentjük, hogy a hegylakós csoda, Berry ma gazdisodott. ❤

2014.07.04.

” Motto: Élni a világ legjobb kutyusával!!!!
Köszönjük érdeklődésedet! Imádatunk tárgya Berry hál istennek remekül van, eltartott kb. másfél hónapig mire teljesen rendbe jött egészségileg, meg én is megtanultam, hogy minden “kezelés”, hogy a legpraktikusabb és a leghatékonyabb, melyik szerre reagál a legjobban (krémek, szemcsepp,fülcsepp stb) a pajzsmirigyére, mivel túlműködött, vissza kellett venni az adagjából, úgy, hogy most ragyogóan vagyunk, csupa öröm az életünk, úgy fut mint a nyúl, amikor kergeti a cicákat, vagy játszik a játszó pajtásával Mokkával. “

Berry már boldogan szaladgál a Szivárványhíd túlpartyán.