Clyde - R.I.P.

Clyde – R.I.P.

Clyde 2014.03.30-án került gondozásunkba egy Kecskemét közeli tanyáról, “tesójával” Bonnieval együtt. 8 év körüli, egyelőre ivaros kan kutyus. Clyde bőre elkeserítő állapotban van, azonnali intenzív kezelésre szorul. Megkezdtük nála is a Trovet VPD-s monodiétát, immunerősítést, és hypoallergén samponnal való fürdetést. Sajnos az egyik szemével is baj van, egy korábbi sérülés miatt, ezt szemészeti szakrendelésen fogja ellenőrizni neki a szemész doktornő.

2014.04.08.

WRH Clyde áttelepült a Szamóca Állatorvosi Rendelőbe, hogy napi, szakszerű ellátása, kezelése és a vele való foglalkozás megoldott legyen. 🙂 Köszönjük nekik!Pénteken pedig megy a Rákosligeti Rendelőbe szemészeti szakrendelésre, reméljük a legjobbakat!

2014.04.24.

Clyde kedden ideiglenes befogadóhoz költözött. Szerencsére jól kijönnek idi-tesójával. 🙂Sajnos Clyde bal szemén plasztikai műtétet kell majd végezni (amint általános állapota engedi a műtétet).

2014.05.31.

Clyde bal szemét plasztikázni kell, mert egy korábban rosszul gyógyult sérülésből adódóan nem tudja rendesen becsukni, így kiszárad a szeme, és folyamatos az irritáció. A jobb szemén van egy papilloma (jóindulatú szövetszaporulat), ami szintén irritációs, sőt szaruhártya sérülést okozhat.

2014.07.05.

Clyde-jelentés az idi-papa tollából:Clyde jól van, a hét elején átestünk a fogászat beavatkozáson, nyolc fogát húzták, három alatt tályog volt. A kedve jó, már tanulgat labdázni.A tápváltásnak, és a környezet átalakításának köszönhetően (súlyosan allergiás), úgy veszem észre, hogy már kevésbé viszket a bőre, de azért még ssjnos egy idő után elkezdi nyalni, illetve rágni magát. Amúgy szobatiszta rendes szeretetéhes gazfickó.

2014.07.22.

Clyde átesett az ivartalanításon, sajnos kiderült, hogy sérve is van, a műtét során ezt is operálni kellett.

2014.08.02. Gazdikereső
Clyde 8 év körüli, ivartalan kan kutyus. Nagyon barátságos, minden kutyával kijön, szeret a gazdi közelében lenni, imádja a sok szeretgetést. Mivel egészségügyileg nem tökéletes – minden más szempontból az – igy azt az IGAZI GAZDIT keressük számára, aki az alábbi feltételeknek megfelel és Clyde érdekében szigorúan betartja azt:

– ÉTELALLERGIA (teszttel bizonyitott) ezért KIZÁRÓLAG TROVET LRD tápot kaphat enni – ez bevált, ettől eltérni nem lehet.
– PORATKA ALLERGIA: igy KIZÁRÓLAG kertes házba, kinti-benti tartással és a megfelelő körülmények biztositásával költözhet (hipoallergén kutyaágy, nem szőnyegpadló és az ágyba/kanapéra nem mehet fel).
– SZEM: naponta 3x kell csepegtetni Corneregellel.
– PAJZSMIRIGY ALULMŰKÖDÉS: humán gyógyszert kell szednie naponta és a pajzsmirigy-hormon szintet félévente ellenőriztetni kell.

Clyde-ot végül ideiglenes befogadója Gábor fogadta örökbe, hiszen a család részesévé vált a hosszas rehabilitáció alatt.

2017 12.22.

Nem sokáig élvezhettem Clydeca végtelen kevességét, és báját sajnos egy gyógyíthatatlan betegség miatt egy havazós délelött el kelett engendem a mancsát.

Ég veled, sosem feledünk!