Dusty - R.I.P.

Dusty – R.I.P.

Dusty 12 éves, ivaros kan fiú, a gazdája halála miatt kerül gondozásunkba.

Dusty 2014.07.06-án került a gondozásunkba, sajnos sokkal rosszabb állapotban, mint amire számitottunk. A képek amiket kaptunk róla és az albumban szerepelnek, mint kiderült már több évesek voltak. Az utóbbi két napban megfigyelés alatt volt családi környezetben és a kivizsgálása párhuzamosan folyt a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőben. És akkor a tények erről a tündérbogyóról:
Egyáltalán nem LÁTott, a szemeinek állapota szörnyű, könnytermelése szinte alig volt; szárazszembetegség, ami régóta elhanyagolt probléma.
Egyáltalán nem HALLott, fülei régebben meg lettek műtve. Az egyik oldalon szép volt, de a másik oldalon sipolyozott és gyulladt volt.
Allergiás bőrtünetei voltak, a hasán meg volt vastagodva és el volt feketedve a bőr.
Mindkét hátsó lábával problémák voltak, egy régebbi elrontott műtét következtében nem tudta a hátsó lábait behajlitani, mozgása teljesen ingatag volt, remegett. Egy kutya testsúlyának 60%-a a mellső lábaira van terhelve, de ő szinte mindent oda terhelt. Nem tudott rendesen járni, de meg nem állt, mert akkor beleremeget az egész teste fájdalmában és fáradtságában.
Ínye meg volt vastagodva, a gyanú szerint valamilyen rosszindulatú autoimmun folyamat indult el nála.
Lelkileg teljesen össze volt törve, megviselte a környezetváltozás is, nem találta a helyét, zavart és kétségbeesett volt.

Ahhoz, hogy a lábait rendesen meg tudjuk vizsgálni be kellett bóditani, ébredés után pedig még rosszabb állapotba került… nehéz döntés volt és sajnáljuk, hogy ennél többet nem tehettünk érte. Hiszünk abban, hogy most már boldogan futkározik a gazdijával.