Elza - R.I.P.

Elza – R.I.P.

Nálunk a Mikulás előbb érkezett, meghozta Elzát, újabb kalózlányunkat a fedélzetre. Tüneményes kislány, de annál több gonddal küzd egészségügyileg. A hasa fel van fújódva, de az UH-on nem láttak szerencsére semmi komolyat. Vettünk tőle vért, hogy lássuk, minden rendben van-e. Az egyis szeme valószinűleg nem fejlődött ki, a másikkal is komoly problémák vannak és nem lát jól. Szemészeti szakrendelésen fogjuk a kivizsgálását kérni. Sajnos a szivféreg tesztje pozitiv lett. L De előbb a többi problémáját kell kezelni és erőre kell kapjon, hogy egy komoly kezeléssel a szivférgek ellen is küzdeni tudjunk. Mivel nagyon koszos, csapzott, rasztás volt a szőre, igy patkánysérót kapott és este már ideiglenes befogadójánál melegben szundizott. Hosszú út áll Elza előtt! (Kérünk Titeket, hogy az örökbe fogadásával kapcsolatban egyelőre NE keressetek.)

2015.01.21.

Nehéz szívvel hozzuk tudomásotokra, hogy a mai napon a tündéri Elzát elengedtük a szivárványhídon túlra…  Őszintén sajnáljuk, hogy nem tehettük meg érte mindazt amit elterveztünk. Rohangálj boldogan, most már semmi se fáj, lásd meg a szépséges világot és fentről vigyázz ránk a többi hegylakóval!

Köszönjük Timi doki néninek, WRH Katának valamint ideiglenes befogadóinak Zsuzsának és Gábornak a gondoskodást, szeretetet amit adtak neki a pár hét alatt amíg a velünk volt és utolsó perceiben is.

Elza egészségügyi kivizsgálása során több problémára is fény derült. Jobb szemét már régebben elvesztette (összezsugorodott szemgolyó-szövet maradt a helyén, amit a fájdalom és a gyulladás miatt el kellene távolítani), bal szemére rövidesen megvakul, szívférges és a méhén egy cisztás képlet is látható volt az ultrahangon. Többlépcsős és komplett műtéti és kezelési sorrendet dolgoztak ki számára állatorvosaink. Mivel a szívférgesség elleni kezelés hosszú idő, és félő volt, hogy menet közben a szeme tovább romlik, ezért először a menthető szemre koncentráltunk. A műtéthez egy előzetes altatásos vizsgálat volt szükséges, amikor egy speciális műszer felméri a szem állapotát. Erre tegnap került sor. A kíméletes és körültekintő bódítás ellenére az ébredési fázisban Elza súlyos görcsrohamot kapott, amit csak nagyon erős nyugtató és altató szerekkel lehetett csillapítani. A hatás múlásával azonban újra görcsölni kezdett, és több mint 40 perc kellett hozzá, amíg végül szűnni kezdett ez az állapot. Ezután is nagyon lassan tért csak magához.
A szívféreg fertőzöttség miatt az altatása így is nagy kockázattal járt, azonban a helyzet most tovább súlyosbodott. Nem lehetett kizárni, hogy egy eddig rejtett epilepszia állhat a háttérben, amin minden egyes további altatás tovább ronthatott volna.

Minőségi és fájdalommentes életet viszont csak a sok műtéti megoldással teremthettünk volna neki és a kockázatos szívféreg elleni kezeléssel. Nehéz döntést kellett hoznunk, amit nagyon nehezen is mondtunk ki és mindannyiunkat nagyon megviselt.