Lia - R.I.P.

Lia – R.I.P.

Lia egy 2 éves, Westie kislány, aki Hajdúszoboszlóról érkezett. Gazdája lemondott róla, mert külföldre költözik, de amint láthatjátok igy nagyobb a baj. 2 éves, de chipje nincsen, oltásai sincsenek, már a második gazdát tapossa mégis elmondhatatlanul szörnyű állapotban van. A képek magukért beszélnek. A leányzó egyébként kisméretű és elég vékony is. Félős, bátortalan, bocs, hogy élek habitusú. Holnap Timi doki néni alaposan megvizsgálja és készül allergiateszt, teljes vérkép és pajzsmirigy-hormonszintet is ellenőrizzük. Addig is idiapuja megnyírta, megfürdette, kipucolta a fülét, kapott féreghajtót és fincsi TROVET tápot.

2015.07.27.

Nehèz napok elè nèzünk!LIA első állatorvosi vizsgálatának eredménye:Már az előzetes képek alapján sem gondoltuk, hogy egyszerű menet lesz,de sajnos a valóság még elszomorítóbb. Lia kutyus teste nagy része szőrhiányos: a lábakon ,mellkason, hason ,de sajnos a háton is szinte kopasz. A bőre nagy része gyulladt, megvastagodott, viszket, körmein gombásodás jelei. Mindkét hallójárata kisebb mértékben beszűkült, de sajnos mindkettő be van gyulladva. Kezdődő szárazszem-betegsége van, könnytermelése csökkent,remélhetőleg kezeléssel javítható. Vérvétel megtörtént, máj- ,vesefunkció vizsgálata,vérkép és a pajzsmirigy-hormonszint eredményeire várunk a laborból. Azonban a rutin SZÍVFÉREG GYORSTESZT során erősen POZITIV eredményt kaptunk. 🙁 Szerda este szívultrahang vizsgálat során kiderül,hogy milyen stádiumban van a betegsége. A hírekkel folyamatosan jelentkezünk.Szurkoljatok, hogy ez a kis elgyötört test képes legyen mindezzel a sok problémával felvenni a harcot és meggyógyuljon!

2017.07.30.

JÓ (a rosszban) HÍR!!! Nincsenek szívférgek a szívében, sem a tüdőartériában a tegnapi UH-os vizsgálat során kiderült. Készítünk egy PCR szívféreg (vérvizsgálatot) első körben illetve az allergia tesztre is leadtuk a kis vérét. Várjuk az eredményeket, addig is megy a fürdetés, kenegetés, szeretgetés. ❤

2015.08.28.

Lia kezelésének szemmel látható eredménye van már egy hónap után! Köszönjük Ideiglenes gazdijainak kitartó munkáját!! ❤

2015.04.04.

Ugye emlékeztek Liára? A kis teste csodálatosan rendbejött, hála a gondos kezelésnek. Elérkezett az idő, hogy a kisasszony (s vele együtt mi is) szembenézzen a néma gyilkossal. Bizony.. megkezdtük a szívférgesség elleni kezelését.

2015.11.26.

ELÉRKEZETT AZ IDŐ! Lia szívféreg kezelésének legfontosabb fázisába érkeztünk. Jövő héten hétfőn és kedden kapja meg az Immiticide injekciót Timi doki nénitől. Az injekció meg fogja ölni a felnőtt szívférgeket a vérében, ami nem veszélytelen, hiszen azok trombózist okozhatnak. Szigorú ketrecnyugalomra lesz szüksége hetekig, az első kritikus napokban állatorvosi felügyelet alatt lesz. Kérünk nagyon drukkoljatok és figyeljétek a SzívféregMánia oldalt.A kezelés hosszadalmas, költséges, és nem is veszélytelen.

2015.11.30.

Lia ma megkapta az első szívféreg elleni Immiticide injekciót. A beadás alatt minden rendben ment, gyorsan fel is ébredt utána. Aktív természete miatt és mivel most mindennél fontosabb a nyugalom a szervezetének, egy kis nyugtatót is kapott. Állatorvosi felügyelet alatt pihenget, holnap pedig megismételjük az injekciót. Folyamatosan hírt adunk majd állapotáról. Addig is szurkoljatok, hogy minden rendben menjen!Köszönjük Timi doki néni ❤

2016.02.15.: 

Nehéz napokon vagyunk túl… Lia 2015. júliusában került hozzánk szörnyű állapotban, talán emlékeztek még rá.
A KCS szárazszembetegség, pajzsmirigy alulműködés és a súlyos ételallergiája mellett kiderült, hogy szívférgessége is van. Mindezek ellenére eldöntöttük, hogy fiatal korából adódóan nagyobb az esély a gyógyulásra és megpróbálunk érte mindent megtenni. Először rendbe kellett hozni az általános állapotát és megerősíteni az immunrendszerét, hogy egyáltalán esélye legyen a veszélyes és szervezetet megterhelő szívféreg kezelés túlélésére.
Lia erős csajnak bizonyult, WRH Gábornál lakott, ő volt az idi angyala. A kezelések szigorúan be voltak tartva, pár naponta fürdetés, naponta kenegetés, monodiéta, gyógyszerek, immunerősítés, rendszeres kontrollok. Az állapota rohamosan javulni is kezdett, aminek nagyon örültünk, szeptemberre szép szőrt is növesztett. Az állapota azonban közel sem volt tökéletes – persze jelentős változás volt a kezdetekhez képest, de még mindig csak kizárólag búrában lehetett otthon hagyni és ha nem figyeltek rá azonnal rágta, vakarta magát.
Október végén elkezdtük a szívféreg kezelés első fázisát, a szteroid kúrát, majd november végén megkapta a két injekciót. A kezelés sikeres volt, a szervezete jól bírta, a sztreoid hatására persze az allergiás tünetei is enyhültek.
Nagyon örültünk neki, hiszen mindeközben lelkes gazdijelöltjei is lettek. Nagy volt a szerelem, így decemberben bele egyeztünk, hogy ideiglenes befogadói nyilatkozattal, szőrösen átköltözzön hozzájuk. Megbeszéltük, hogy 5 hónap múlva ellenőrizzük, hogy a szívféreg kezelés sikeres volt-e illetve annak függvényében lesz ivartalanítható (szívféreg pozitív kutyát nem lehet műteni).
Januárban sajnos jött a hidegleves, hogy Lia állapota romlik annak ellenére, hogy mindent betartanak amit kell. Tény, hogy Gábornál mások voltak a körülmények, illetve gyógyszert szedett az előző időszakban.
Elvittük kontrollra és csináltattunk neki egy külső tényezős allergia tesztet is, sejtettük, hogy ott lehet a bibi. Ennek eredménye siralmas lett. Mind poratkára, mind “fűre, fára” allergiás Lia. A gazdik ezek után nagyon figyeltek, hogy ne menjen ágyba, ne érintkezzen szövettel és a helye is rendszeresen legyen tisztítva. A mi megdöbbenésünkre is január közepére annyira romlott az állapota, hogy már véresre rágta magát, a szőre kihullott sok helyen, kezdett hasonlítani a beérkezési állapotához.
Nem volt más választásunk mint visszavenni őt a gondozásunkba.

Sajnos le kell vonnunk a következtetést, hogy vannak olyan túlszaporított egyedek, akiken nem lehet segíteni, akiknek minden igyekezet ellenére nem lehet megfelelő életkörülményt biztosítani – az állandó gyógyszeres kezelés pedig szintén tönkre teszi a szervezetüket. Hiszen hogyan lehetne egy olyan kutyát elhelyezni akit sem lakásban sem kertben nem lehet tartani és alig ehet valamit? Hogyan engedhetjük, hogy kizárólag szteroidon tudjon élni és a szervezet emiatt adja fel idő előtt?

Nagyon sajnáljuk, de csapatunk egy nehéz tanácskozás után úgy döntött, hogy a hosszas és nehézkes próbálkozások ellenére elengedi Liát. Neki nem volt boldog az élete, sosem érezte komfortosan és felszabadultan magát még a mi gondozásunkban sem. Gondolhatjátok, hogy sosem könnyű egy ilyen döntést meghozni. Miután 8 hónapig küzdöttünk érte, még annál is nehezebb. Sajnáljuk, hogy nem sikerült, azt hittük ő is egy hegylakós csoda lesz, de tévedtünk…

Liára ezzel a képpel szeretnénk emlékezni, amikor éppen csodás, dús szőrbe borult a kicsi teste. Köszönünk Gábornak, Ritának és Timi doki néninek minden erőfeszítését, amit érte tettek a hónapok folyamán. Lia Gábor kezei között szenderült örök nyugalomra…legyen neki könnyű a föld… <3 <3 <3 Sosem feledünk!