Mia 2 - R.I.P.

Mia 2 – R.I.P.

Mia 2012-ben született Westie leányzó. Mit is mondhatunk róla? “Gazdája” egy szó és búcsú nélkül adta át – telefonon ezt mondta: a kutya boldog, eleven és egészséges, CSAK NINCS SZŐRE. És küldföldre költöznek. Nos, nézzétek meg a képeket…ismét elakadt a szavunk.

2018.08.27.

Mia első napját töltötte tegnap az ideiglenes családjánál. Köszönjük, hogy vállaltátok Őt!Könnytermelése nagyon alacsony mindkét szemében, napi 3-4-szeri cseppentés szükséges, fülei enyhén gyulladtak, bőrét gyulladás csökkentő krémmel kezeljük, és hetente 1-2-szer kap bőrnyugtató fürdőt. Emellett immunerősítőt, bőrtáplálót és természetesen szigorúan Trovet hipoallergén tápot kap a kisasszony.

2015.09.01.

Megérkezett a kislány allergia tesztjének eredménye – sok mindenre durván allergiás, DE CSIRKÉRE NEM, ami sejthető is volt. Trovet VPD (szarvas és krumpli) tápra váltottunk és folytatjuk az immunerősítést, kap megaderm bőrtápláló olajat és fürcsizik rendszeresen. Reméljük Liához hasonlóan hamar szép eredményeket érünk el nála is. 🙂

2015.12.09.

Mia immár több hónapja a gondozásunkban van és állapota szépen javult a megfelelő ellátásnak, élelmezésnek és gondoskodásnak köszönhetően. Hamarosan sort tudunk keríteni az ivartalanítására és gazdikereső lesz.

2016.01.11.

Az állapota a hónapok alatt szépen javult, ám egy ideje stagnált. Ezért átálltunk nála a főtt husi, zöldség kombóra, minden jóra amire a tesztje alapján nem allergiás. Majd sajnos betüzelt, ami az amúgy is gyenge immunrendszerét megterhelte, ezért kicsit vissza esett az állapota 🙁 . Állandóan vakarja magát, folyamatosan kenjük, fürdetjük, megteszünk mindent amit ilyenkor lehet. Rendeltünk neki egy csodacuccot, ami szombat óta már kap is (a Fytovet& Cytovet gyógyhatású készítményeket), nagyon bízunk benne, hogy ez segít majd neki.

2016.03.03

Nincsenek már szavak….nagyon nehéz ismét átélni ezt… hiszen mindent megpróbáltunk, de sajnos Miát sem sikerült megmentenünk. Mia 2015. augusztusában került a gondozásunkba, egy hirdetés alapján találtunk rá. Gazdája egy szó és búcsú nélkül adta át nekünk, ő előre jelezte, hogy a kutya egészséges, “csak” kopasz és csirkére allergiás. Mia iszonyatos állapotban volt, szinte alig volt szőr a testén. Azonnal állatorvosi vizsgálaton esett át. Alultáplált volt, fogköves, a füle gyulladt és kiderült, hogy súlyos KCS szemszárazsága (5-6mm/sec) is van az allergia alapú bőrproblémái mellett. Idi angyala elkezdte a napi szigorú rutin ellátást és kezelést (fürdetés, kenegetés, szemcseppentés, immunerősítés, monodiéta). Az allergiatesztet is elkészítettük azonnal, tudtuk, hogy itt kísérletezésnek helye nincsen (egyébként csirkére pont nem volt allergiás), a megfelelő tápot is beszereztük neki (újat kellett keresni, mert kiderült, hogy a szokásos összetételét sajnos megváltoztatták).
Mia állapota elkezdett szépen lassan javulni, a hátán, fején kinőtt a szőr, de sajnos a hasán teljesen kopasz maradt. A vakarózása viszont nem akart javulni, állandóan szenvedett és figyelni kellett rá. Azonban egyszercsak megrekedt a fejlődése, így úgy döntöttünk, hogy kicsit közelebb hozzuk magunkhoz és csapaton belül helyezzük el.
Már az ivartalanítását tervezgettük, amikor januárban elkezdett tüzelni. Az állapota visszaesett (ilyenkor az immunrendszer legyengül még jobban) és ismét elkezdett kopaszodni mindenhol. Szörnyű volt látni, hiszen még simogatni sem lehetett, mert egyből csak a vakarózási ingere növekedett meg. Otthon csak nagy búrában lehetett, mert az arcát, lábait véresre vakarta azonnal. A séta alkalmával is kis búrában volt, mert képtelen volt még akkor is megállni, hogy ne rágja magát. Hiába volt minden igyekezet, pikk-pakk elmúltak az eredmények.
Aztán felcsillant a remény, egy új terméket kezdtünk el nála kipróbálni, aminek nagyon jó visszajelzései voltak állatovosoktól. Kétszer 3 hetes kúrát terveztünk. Az első 3 hét után jobb lett az állapota, de amint elkezdődött a kötelező szüneteltetés napokon belül visszaesett. Vártuk, hogy talán a második kúra majd csodát művel, de sajnos ezidő alatt még kevesebbet javult az állapota. A folyamatos kontrollálás, megfelelő környezet és tuningolás ellenére sem értünk el nála javulást. Nagy kudarc ez számunkra, tehetetlen dühöt és végtelen szomorúságot érzünk, hiszen fél évig küdzöttünk érte. Sok érzés és gondolat kavarog bennünk… de a hiba a gépezetben van… a kutyagyáros gépezetben és abban, hogy még mindig megvásárolják az emberek ilyen helyekről a kölyköket… Mi és az ott lehozott alomban született kutyusok meg csak isszák a levét… Mikor lesz ennek vége? Nagyon hálásak vagyunk Mia idi angyalainak, Áginak, Beának és családjuknak, hogy befogadták őt, szörnyű állapota ellenére és mindent megtettek nap, mint nap, hogy gyógyulhasson. Bea kísérte el utolsó útjára… utolsó éjszakáján ágyban aludt és sütit is kapott vacsora után. Bárcsak ilyen lehetett volna az élete minden nap… Emlékezzünk ezzel a képpel Miára, a kis kaján mosollyal az arcán fürdetés közben. A szívünkben örökké élni fog, de ő már egy jobb helyen van, fájdalmaktól és szenvedéstől mentesen.