Ariel - R.I.P.

Ariel – R.I.P.

Szerda este lakossági bejelentésre mentek ki a karcagi állatvédők egy sérült kutyához. Egy remegő westie várta őket. Azonnal hívtak minket, hogy esetleg a gondozásunkba tudnánk e venni a csöpp hegylakót. Mi azonnal igent mondtunk és elkezdtük szervezni a fuvart. Köszönjük a gondoskodásukat, hogy vigyáztak Arielre amíg mi oda nem értünk, és köszönjük a fuvart a szösztaxinak is :).

Ariel kis félénk, szocializálatlan 8 évesre saccolt ivaros kislány.

Ariel ahogy felkerült rögtön ment is Timi doki nénihez, hiszen nem volt túl jó állapotban. Teste tele volt kullancsokkal, legalább 15 db-ot szedtek ki belőle. Fején szőrhiányos részek vannak, rágja, vakarja magát. Jobb hátsó lábára egyáltalán nem állt rá, ezért 22-re kértünk is időpontot az egyetemre ortopédiai kivizsgálásra is.
Timi dokinéni vett bőrkaparékot, vért és megcsináltatjuk az allergia vizgsálatot is. Általános vérképe szerencsére rendben van, máj és vese funkciók is jól működnek. A pazsmirigye viszont sajnos alulműködik, 17 helyett csak 9,6. Ezt gyógyszeresen kezelni kell.
Mikroszkópos leletének egy része már kész is van, atka petéket láttak, így azonnal megkezdjük a tacticos fürdetést és immunerősítést is kap.
Szívféreg tesztje negatív.
A kullancsok miatt kapott Imizolos injekciót is rögtön.
Az ortopédiai kivizsgálás során kiderült, hogy Arielnek sajnos csípőficama van. Hiába rakják helyre, annyira rossz állapotban van, hogy szinte azonnal ki is ugrik a helyéről a combcsontfej. Ezért majd a jövőben sajnos műtétre lesz szükség. Csak előtte fel kell erősíteni a kis szervezetét 🙂

2016.04.25.

WRH Ariel-jelentés:
Megjött Ariel allergia tesztje. Szegény, a szarvashús kivételével az összes húsra allergiás. Így egyedül az Exclusion szarvasos-burgonyás tápját eheti, mert abban nincs semmi olyan, ami nála allergizálhat.
Elkezdjük az új táppal etetni, mellette tacticos fürdetés és immunerősítés is megy az atkák miatt. Gyors gyógyulást pici manó ♥

2016.05.05.

Lassan, de biztosan haladunk előre. A füle már nem váladékozik, de még be van szűkülve, bár már kívül nem olyan vastag a bőr. A szeme már elég jól nyitva van, de még egy kicsit dagadt körülötte a bőr. A fején nővöget a szőr és már alig vannak rajta göbök. Még mindig nagyon vakarózik, és rágja magát és nem hízik, de sajnos nincs másik táp aminek az összetétele jó lenne. Gondolkodunk, hogy átállunk a főzésre, megyünk lövünk neki szarvast az erdőben. 😀 (ez persze csak vicc!)

2016.06.04.

Ariel ma esik át első műtétjén, ami az ivartalanítás lesz. Ez a fontosabb jelenleg az állapota szempontjából.
A diósdi Apró Mancs Állatorvosi Rendelőben gondoskodnak róla, drukkoljatok, hogy minden rendben menjen!

2016.07.18.

WRH Ariel kéri szépen mára a drukkokat, hiszen délután esik át egy ortopédiai beavatkozáson. Egészen pontosan combcsontfejezésen. Ez sajnos szükséges az ő esetében, nagyon nincs jó állapotban a csípője, ezzel a beavatkozással viszont sokkal jobb lesz neki 🙂 Utána szigorú pihi lesz előírva valószínűleg és fizioterápia. De erős kislány ő, gyorsan túl lesz a nehezén és utána már csak az álom gazdi hiányzik számára ❤Délutántól tehát mindenki gondoljon Arielre, menjen neki a csíííííííííííííííí 🙂

Ariel szerencsésen túl van a combcsontfejezéses műtéten. Minden rendben zajlott, nagyon vigyáztak rá a Minivet Állatorvosi Rendelő orvosai.
Innen már csak a regenerálódás, gyógyulás, fizioterápia és jöhet is az álomgazdi 🙂

2016.07.26.

Képzeljétek, olyan szuperül sikerült a műtétem előző héten, hogy már rá rá állok a lábikóimra. Szépen terhelem, amennyire persze tudom és lehet. Hétvégén megyek varratszedésre.Idiék megtesznek mindent nekem, sétáltatnak, tornáztatják a lábaimat. Mert képzeljétek, naponta 5-6-szor is tornáznom kell. Kicsit fárasztó, de a gyógyulásért mindent 😉Szóval mostmár úgy néz ki, hogy eléggé szépen rendbehoztak, lassan már csak az igazira vágyok. Kicsit bizalmatlan vagyok, de idiék ezen is nagyon nagyon sokat dolgoznak. Szépen oldódok már, de a gazdijelöltemnek kicsit türelemmel kell lennie majd felém 🙂. De meglátja, megéri, mert mérhetetlenül kedves is vagyok – nem én találtam ki magamról, idiék mondogatják ezt 🙂.

2016.09.12.

Képzeljétek, Arielnek is milyen szuper volt a hétvégéje 🙂Az hagyján, hogy kijött az év legjobb westies bulijára, a Westiválra, szórakozhatott a többiekkel, találkozhatott az előző idijével, csupa móka és kacagás volt az egész napja. Nem, ez nem volt elég, így a a gazdissága próbaidejét befejezték és teljesen, végérvényesen GAZDIS LETT 🙂Sok boldog közös évet nektek ❤

2017.01.27.

“Sziasztok! Arcsika (Ariel) bejelentikezik!Arcsika lassan fél éve lakik velünk, rengeteg dolga volt, azért nem jelentkezett. A félénk, szomorú szemű kutyusból igazi szeret gombóccá, simikunyera pusziosztóvá vált. Nagyon szeret aludni, a két ágya között mászkálni, imád fésülködni és teljesen oda van a boldogságtól amikor – mi, gazdik- felkelünk reggel. Szerencsénkre a szarvashusit még nem unta meg, minden reggel és este pörög, mint egy kölyökkutya az izgalomtól, ha meglátja a tányérját, vagy éppen a jutifali zacskót. A hangját még nem hallottuk (csak álmában ugat), tanítani lehetne a szobatisztaságát, nincs rá semmiféle panasz. Nagyon büszkék vagyunk, hiszen bárhová megyünk, minden emberrel és kutyával jól kijön, a kozmetikusa is azt mondta: bár minden kutya ilyen nyugodt és kedves lenne.Ezúton is köszönjük, hogy örökbe fogadhattuk!”

2017.04.24.

Pénteken volt Ariel szülinapi bulija, hiszen 1 éve került a WRH gondozásába. További sok boldog közös éveket nektek ❤

2022.07.28.

A gazdi osztotta meg velünk boldogságukat és kedvenc fotóját, ami magáért beszél😍! “Igazán szerencsés szösz gazdik vagyunk, hiszen két mentett kanapékirálynővel élünk együtt. Első kutyusunk, WRH Ariel 6 éve már, hogy 8 évesen, félénken és megviselve hozzánk költözött, majd egy szempillantás alatt változott szerető, szeretett családtaggá. Az öreglány első ránézésre egész nap lustálkodik, de valójában erőt gyűjt, hogy korát meghazudtolva kiugorjon a kádból még habosan, meneküljön a hajszárító elől vagy éppen pattogatott kukoricát csenjen. Kutyatesójával, WRH Bell-el 2 éve találkoztunk egy WRH sétán, ahol már a gyülekező helyszínén rabul ejtett bennünket és azóta sem enged. Nála kedvesebb, hízelgőbb pusziosztót még nem hordott hátán a Föld, még a futárok/postások is előre köszönnek neki. De ez minket már nem téveszt meg, a kis sunyi mindenre azt hiszi, hogy az övé a kávéhabtól, a baba játékain át, a párnákig. Különböznek, mégis egyformák: imádnak enni, aludni, autózni, napozni, napozás után hűsölni, összebújni, simogattatni magukat naphosszat. Sajnos voltak nehezebb időszakaink, amikor egyszer-egyszer mindketten kórházba kerültek, de TDN folyamatos ellenőrzésének hála egészségesek. Nincs is ennél szebb ajándék, mint látni honnan hova jutottak és, hogy már mennyire boldogok. Köszönjük Nektek őket!”

2023.02.08.

Sosem feledem el, mikor szörnyű állapotban egy sárga pokrócba csavarva gondjainkra biztak téged… A gazdik szavaival búcsúzunk tőled! Drága Ariel (Arcsi/Arcsika/Mancsi/Mancsika)! Idestova hét éve, hogy a fajtamentés oldalán megpillantottalak. Tudtam, hogy az én kutyám vagy, én pedig a te gazdid. Hiába volt a bundid hiányos, a szemed szomorú, az allergia teszted ijesztő. Annak ellenére, hogy az elején a széltől is féltél, hamar bizalmat szavaztál és megtanultad mi az a biztonság, a szeretet és a kiszámíthatóság. Az életed első fele nem volt kutyához méltó, mi igyekeztünk, hogy a második fele boldogan teljen. Hálás kis társunk, velünk voltál jóban is, rosszban is. Millió emléket őrzünk az első találkozástól egészen addig, amíg elfáradtál. Mától eggyel több csillag van az égen. Megnyugtat a tudat, hogy fenti szeretteink vigyáznak rád. Már biztos jobb a füled és a szemed, nem fáj a lábad. Talán máris felszedtél magadra egy kicsit: hiszem, hogy a Te mennyországodban minden felhő pattogatott kukorica ízű. Az volt a kedvenced. Csacsi, öreg medvénk, szívünkben örökké őrzünk: kisgazdi, nagygazdi, Wrh Bell, Beni baba. A sok közül kiemelt köszönettel tartozunk két személynek. Egyrészt a WRH angyalának, Gábornak, aki annak idején ránk bízta Arielt és soha sem engedte el a kezünket, akire bármikor, bármiben számíthattunk. Valamint Timi dokinéninek, aki szakmai és baráti tanácsaival az első perctől a legutolsóig megkönnyítette Ariel életét. Köszönjük! Kicsi szívem, legyen neked könnyű a föld!