Spooky

Spooky

2017.01.08.
Spooky gazdikereső státuszba lép. Nem lesz egyszerű, de bízunk benne, hogy számára is eljön az igazi aki mindent megad neki, hogy az állapotát szinten tartsa. 3 éves, ivartalan kan kutyus. Természetét tekintve emberekkel és kutyákkal is jól kijön. Az egészségügyi állapotáról a következőket kell tudni. Spooky monodiétát folytat, főtt szarvashusit eszik kukorica tésztával, a súlyos allergiája miatt sajnos a tápok nem megfelelőek számára (a teszt eredményét átadjuk). Rendszeresen (hetente) kell fürdetni és napi gyógyszerezésre szorul (Apoquel és pajzsmirigy gyógyszer). Ezt állandóan szednie kell majd, így a vérképét érdemes lesz évente ellenőriztetni.
Kertes házba (kinti-benti) tartásra adnánk csak ki, ahol szigorúan betartják, hogy NEM alhat az ágyban, kanapén a poratka érzékenysége miatt. Jelenleg hipoallergén ágya van és sűrű takarítás van a házban.
További információt ideiglenes gazdija tud majd adni a komoly jelentkezőknek telefonon, Bemutatkozó emailt a gazdi@wrh.hu email címre várjuk.

Spooky 06.14-én került a WRH gondozásába Budapestről. Egy család kért tőlünk segítséget, hogy rossz állapotban van a westiejük, de ők sajnos nem tudnak már rajta segíteni, tudnánk e mi esetleg. Természetesen a WRH nem tudott nemet mondani Spookyra, így a gondozásunkba vettük.

Spooky 2 éves ivaros kan. Rögtön át is esett az állatorvosi vizsgálatokon is. Vettünk vért álatlános vérképre, allergia teszthez és természetesen szívféreg szűréshez. Utóbbi szerencsére negatív :). Nagyon rágja, vakarja magát, ezért búrát kell hordania otthon, és allermyl samponnal kell fürdetni és Cortizeme krémmel kenni a szőrtelen részeket. A bőre az állandó vakarózás miatt gyulladásban van, így arra is gyógyszert kell szednie. Fülét 3 naponta bórvízzel át kell mosni.

Szerencsére azonnal ideiglenes befogadóhoz is tudott költözni, köszönjük neki 🙂

Spooky kezelése se lesz olcsó mulattság. A tegnapi vizsgálatok, a jövőbeni folyamatos kontroll, a megfelelő táp kiválasztása, a krémek, fürdetések, hosszú távon megviselik a WRH költségvetését. Így aki egy kicsivel is tudná támogatni Spooky kezelését azt megköszönnénk <3

06.16.: WRH Spooky jelentés:
Úgy látszik teljesen jól beilleszkedett ideiglenes családjába/ágyába 😀 .
Megjött a vérvizsgálat eredménye. Kicsit alacsonyabb a pajzsmirigy szintje, ezért kap majd erre is gyógyszert.
Nagy labdás a fiú, nagyon szeretne labdázni, csak sajnos jelenleg a búrában kicsit nehézkesen kivitelezhető ez 😀 Az egyik gumijáték már áldozatává is vált. Igazi pörgős kis terrier 🙂

07.15.: WRH Spooky – jelentés:
Spookynak sajnos újra begyulladt a bőre 🙁 . Fáj neki, viszket, vakarja magát. Ezért újra kezdtük az antibiotikum kúrát és kap mellé pluszban gyulladáscsökkentőt is. Reméljük most már sikerül a nagyfiúnak leküzdenie ezt a bőrgyulladást, ráférne már egy kis vakarózás mentes élet <3

08.02.: Spooky-jelentés:
Sajnos Spooky állapota a kezdeti javulás után megrekedt egy szinten. Hiába a megfelelő táp, kezelések, fürdetések, úgy néz ki nem bírja a lakásban való létet. így WRH Senior Doxa gazdik elvállalták ideiglenes gondozását kertes házukban, ahol sok időt tud a szabadban tölteni és a lakásban is kevesebb a por – így poratkáktól mentesebben tudjuk tartani. Reménykedünk benne, hogy a változás jót tesz neki. A többi kutyussal jól kijön, feltérképezte új lakhelyét és Doxa mellett a kiemelt részlegen kapott helyet (Doxa a képen jobbra).
Hírekkel majd pár hét múlva jelentkezünk.
Zsuzsinak és Zsoltinak köszönjük, hogy eddig gondozták Spookyt, mint nagyon sokadik WRH idit. <3

08.10.: WRH Spooky jelentés:
Sajnos nem javult annyit a helyzet, mint amit szerettünk volna. Tegnap Spooky kontrollon járt Timi dokinéninél. Sajnos még mindig nagyon sokat vakarózik.
Elkezdünk nála egy gyógyszert, Apoquel, és bizakodunk, hogy használni fog. Kapott 2 hétre elegendőt belőle, meglátjuk mit reagál rá a kis szervezete. Bízzunk benne, hogy ez már használni fog neki és elkezdhet vakarózás mentes életet élni <3

11.14.: WRH Spooky a mai napon megszabadult férfiassàgától, amivel már mindenkit őrületbe kergetett 😀
A bőre állapota eddig nem tette lehetővé az ivartalanítását. Minden rendben ment! Gyors felépülést kívànunk neki!
Ideiglenes angyalainak pedig köszönjük a támogatást, Spooky költségeit magukra vállalták <3

03.03.: Spookynak összejött a dolog, ideiglenes befogadóiból végleges gazdijai lettek. Sok boldog közös éveket nekik.