Sunny

Sunny

Sunny 12.22-én érkezett a WRH fedélzetére egészen Németországból. Egy család kérte a segítségünket, hogy szegény Sunny nagyon rossz bőrben van, ők ott kint már nem tudnak rajta segíteni. Saját dokijuk elmondása alapján gombás fertőzése van, ám arra nem használ semmilyen gyógyszer, segítsünk. Természetesen azonnal elkezdtük szervezni, hogy hová is tudnánk elrakni a kicsi manót, hogy azonnal el is tudjuk vinni Timi dokinénihez.

Tehát Sunny 22-én megérkezett hozzánk. Azonnal átesett Timi dokinéninél az elsődleges orvosi vizsgálatokon. 4 éves ivaros kan. Nem annyira vészes mint amire számítottunk. Van egy enyhe bőrgyulladása, ami valószínűleg az allergia miatti vakarózás/nyalogatás miatt lehet. Kapott antibiotikumot, fürdetni kell és rááltunk a teljes monodiétára. Kapott fülcseppeket is, mert a füle sem volt túl tökéletes állapotban, azt napi kétszer kell csepegtetni.

Sunny szerencsére rögtön ideiglenes befogadókhoz is tudott költözni, ezúton köszönjük nekik. Meg persze a grátisz kozmetikát is, hogy a szösz szépen, tisztán, csillogóan “ülhessen az ünnepi asztalhoz” 🙂

01.07.: Sunny imád sétálni, nem számít az eső vagy a hó, a lényeg, hogy mehessen. A fülcseppezést és a fürdést nem igazán szívleli, de hagyja, viszont törülközni nagyon szeret. Kutyákkal teljesen jól elvan, az emberekkel is. Nagyon nyugodt, barátságos kutyus. Az ül és a fekszik vezényszavakat már ismerte, most gyakorolják a helyedre és a marad vezényszavakat is. Értelmes, okos, gyorsan tanul 🙂 Hétfőn megy kontrollra Timi dokinénihez.

01.10.: Tegnap voltunk Timi dokinéninél. Bevallom kicsit gyáván viselkedtem, végig idihez bújtam, de hát csúszott az asztal, és itt is rögtön a fülemet birizgálták. Jó hír, hogy már csak 2-3 naponta kell fület tisztítani, és a fülcseppezésnek vége! Viszont a bőröm nem javult eléggé, úgyhogy szerdán megyek újra kozmetikába, és meg kell válnom a szép bundámtól. Biztos rövidszőrűként is elbűvölő leszek, de azért félek, hogy a kozmetikában megint találkozom hajszárítóval?
Nem baj, hős leszek, ki fogom bírni 🙂

01.11.: Sunny túl van a kozmetikán. Hisztis úrfi, nem viselte olyan jól a dolgot. Amíg ő szépült, addig idianyuja kimosta az ágyát meg a kabátkáját. Az ágyikó sajnos nem száradt meg mire hazaértek, így Sunny hisztis nyüszítések közepette kereste. De amint visszakapta le is nyugodott 🙂

01.20.: WRH Sunny jelentés:
“Reggel már épp morcosan bekuckóztam az ágyikómba, hogy idiék megint nélkülem mennek el, amikor egyszer csak rám rakták a nyakörvem, volt öröm! Ami egészen kitartott a Minivet vizsgálóasztaláig. Ott aztán megint bőr- és fülellenőrzés következett. Jelentem a fülem csodaszép, úgyhogy tessék végre békén hagyni. Timi dokinéni azért azt mondta heti 1-2szer meg kell tisztítani, annyit elviselek. Az anti- és probiotikum kúrámnak is vége lesz 3 nap múlva, pedig már profin tudom kiköpni mindkettőt. Vért is vettek tőlem ,azt mondták allergiateszthez, azért mert még mindig nagyon vakarózok. Jövő hétre meg is lesz az eredménye. Hazaérkezve totál kidőltem, még az sem zavar, hogy a szomszédban fúrnak.”
Köszönjük szépen ideiglenes angyalainak, hogy az allergiateszt költségét magukra vállalták <3
01.27.: 01.27.: Sziasztok! Megérkezett az allergiatesztem eredménye, és szerencsére a bárányos-rizses táppal jó úton haladunk. Emellett ehetnék még kukoricát, kacsát, sertést és pulykát is. Mást nem nagyon  Fürdetés után már kevesebbet vakarózok, bár ennek idiék szerint más oka lehet: szerelmes vagyok! Időm nagy részét kitölti, hogy epekedek a házban pár emelettel arébb tüzelő beagle után. Őrzöm az ajtót, és bizony nyüszíteni is szoktam, amikor őt sétálni viszik. Teljesen kész vagyok, így most sajnos olyankor sem visekedek jól, ha idiék elmennek, próbálok ilyenkor kisurranni, hogy álmaim hölgyével találkozhassak, ezért már komoly szidásokat kaptam. Gyakran emlegetnek valami ivartalanítást is, de ha jól hallottam azzal még várni kell. Amúgy egyre többet játszom, a kis csipogó egeremet jól szétrágtam, erre azonnal elvették tőlem. De ma kaptam egy masszív labdát, amibe jutalomfalatot lehet elrejteni, fantasztikus!
02.07.: Sziasztok! Pénteken megint Timi dokinéninél jártunk. Azt mondta lassan, de biztosan javul a bőröm, így a következő kontrollon, már arról a bizonyos ivartalanításról is egyeztetnek idiékkel. Kaptam egy cevaderm nevű krémet, hogy ahol még vannak sebek, kenegessék. Illetve mivel odafelé végignyüszítettem az utat a ketrecben, kaptam egy kutya-biztonsági övet, és már nagyfiúsan utazok az autóban. A beagle-szerelmem már nem tüzel, így én is megnyugodtam, és már békésen fekszem a helyemen, amikor idiék elmennek valahová nélkülem. Persze nagy házörző vagyok, így szükség esetén a szomszédokat vagy az érkező vendégeket jók megugatom. Továbbra is imádok sétálni, a nagy hóban westie alakú hóangyalokat csináltam, szombaton pedig meghódítottam a Normafát!
02.17.: Sziasztok! Tegnap ismét meglátogattuk Timi dokinénit. Azt mondta, hogy szépen javulgat a bőröm (bár sebek még vannak itt-ott) és megdícsrte a dús bundámat. Hát igen, sok fürdetést szenvedek ám végig, hogy ilyen fess legyek. Azt mondta keressünk időpontot ahhoz a bizonyos ivartalanításhoz. Idiék örültek neki, bár úgy láttam, mintha kicsit féltenének a műtéttől, pedig stramm legény vagyok, nincs min aggódni. Idi azért azt mondta, inkább ő visz el a műtétre, hogy ott lehessen velem, amikor ébredezek. Utána elmentünk Baba-látogatóba, ami után úgy kimerültem, hogy hazafelé a kocsiban elaludtam! Nem is értem hogy történhetett, általában csendes vagy hangos nyüszítést hallatok út közben, de most nem maradt erőm tiltakozni, és beláttam, hogy egész jól ringat az autó. Drukkoljatok, hogy holnap jó idő legyen, akkor megint megyünk a Normafára túrázni!

03.01.: WRH Sunny sikeresen túl van az ivartalanításon. Azt jól viselte, ellenben ettől a szép rózsaszín búrától hisztirohamot kap. Igazi férfi, nehogymár búra, de hogy az még rózsaszín is legyen?! Felháborító.

03.14.: Sziasztok!
Na végre, tegnap megszabadultam attól a rózsaszín, kicsit sem férfias búrától, na meg persze a varrataimtól is. Kaptam egy veszettség elleni szurit is, ezért most a labdámmal vígasztalódok.
Az ivartalanítás miatt ugye sajnos nem tudtak idiék fürdetni, ezért a bőröm/szőröm állapota most megint nem túl fényes. 2 hét múlva újra kontrollra kell mennem Timi dokinénihez.
03.18.: Sziasztok! Szerdán fantasztikus napom volt! Családi nap volt idilknél, sok ember, tópart nagy szaladgálások és egy másik kutyus. Mit nekem ivartalanítás, újra szerelmes lettem. Az sem zavar, hogy az illető hölgy is évek óta ivartalanított, és hogy pár mérettel nagyobb nálam. Képzeljétek ő is mentett kutyus, de nem akármilyen színészi képességekkel, ugyanis szerepelt a Fehér Istenben. Hát nekem nagyon bejött. Még azt is hagytam neki, hogy a labdámat elvegye. Délután pedig óriásit sétáltunk, megkerültünk 2 bányatavat. Úgy elfáradtam, hogy a hazafelé utat már végigaludtam. Sajnos reggelre valami történt a jobb szememmel, hiába ráztam a fejem, próbáltam a mancsommal megtörölgetni, váladékozott. És hát elég kedvetlen voltam ettől. Idianyu eléggé meg is ijedt, előbb hazajött a munkából, és irány Timi dokinéni. Szerencsére szaruhártya sérülés nincs, csak egy kis kötőhártyagyulladás valószínűleg a széltől, kaptam rá szemcseppet, pár nap múlva állítólag már kutya bajom se lesz. Addig igyekszem sokat pihenni, hogy minél gyorsabban gyógyuljon.
Sok kicsi sokra megy! Támogasd Te is Sunny felépülését!
Magyar Westie Fajtamentő Egyesület
Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank)
Közlemény: Sunny
Paypal: adomany@wrh.hu
KÉRJÜK ADÓD 1%-VAL IS TÁMOGASD A MENTETT HEGYLAKÓK GYÓGYULÁSÁT.
Magyar Westie Fajtamentő Egyesület
Adószám: 18520266-1-42