Myira - gazdis

Myira – gazdis

Mira 02.12-én érkezett a WRH gondozásába. A családja próbált mindent megtenni, jártak orvosnál, kezelték, elkezdték adni neki az Apoquelt is, de úgy érezték, hogy nem javul, ezért a segítségünket kérték. Természetesen nem mondhattunk nemet.

Mira 2 éves ivaros szuka kutyus. Nagyon csúnya bőrgyulladása van, száraz a bőre. Szőrhiányos területei vannak a hasán, hónalján, és néhol a hátán is. Decemberben vettek tőle bőrkaparékot, ami szerint baktérium és gomba van a kis testén. Valószínűleg allergia az alap probléma és ezek a vakarózás miatti másodlagos fertőzések.
Mindkét füle be van szűkülve, de egyelőre csak bórvizes kezelés kell neki.
Elkezdte szedni a Kefavetet a bőrére, fürdetjük Nizorallal és Zincoseb samponnal is. Érkezésekor már szedett Apoquelt, így azt megtartjuk, de elkezdjük csökkenteni az adagot, így most reggel egyet este fél szemet kap. Kezdésnek Trovet LRD tápot kap és Megaderm olajat.
Vettünk vért allergia teszthet és pajzsmirigy szintet is nézetünk.

Mirának szocializációs problémái is vannak. Ha hirtelen nyúlsz felé odakap. Bizonyos szituációkban morog, vicsorog. Lelki rehabilitációját is megkezdtük.
Macskákkal egyáltalán nem kompatibilis, üldözné őket.
A kozmetikát jól viselte :).

2017.02.17.

Mira jelentés: Megérkezett az allergiateszt eredménye. Nem kaptunk túl jó híreket, elég sok mindenre allergiás a kis szervezete. Ezeket eheti: Kukorica, Tehéntej, Kacsahús, Tojásfehérje, Lóhús, Sertéshusi, burgonya és szarvashusi. Az Exclusion szarvasos burgonyás tápját kezdjük el adni neki. Amúgy köszöni szépen jól van, alakul. Ideiglenes befogadói sokat foglalkoznak vele, kezelik, szocializálják, rendbe teszik picinyke lelkét és testét is <3 köszönjük nekik.  

2017.02.24.

Sziasztok, Mira vagyok. Hetente fürdetnek, ráadásul két félével is. De én hős vagyok, jól tűröm. A fürdetéssel nincs bajom, na de a gyógyszerek. Na azt már nem. Pfuj. Megpróbálom kiköpködni, persze idi mindig meglátja és nem hagyja. Ilyenkor nem kedvelem. Na a fülcsepp a másik. El tudjátok képzelni milyen kínokat kell nekem átélnem egy egy fülkezelés kapcsán?! Szörnyű. Na de hogy dicsekedjek is, pórázon nagyon szépen sétálok. A szobatisztaság is tökre jól alakul. Már lecsökkentettük az Apoquel adagomat, mostmár csak fél fél szemet szedek reggel és este.  

2017.03.14.

Képzeljétek, Mira olyan szépen gyógyul, javulgat, hogy már már jónak mondható a bőre/szőre állapota. Ezért engedélyt kapott Timi dokinénitől, hogy mehessen ivartalanításra. Jövő héten túl is lesz rajta. Szurkoljatok majd neki, hogy sikeresen vegye az akadályokat.

2017.04.18.

WRH Mirának szuperül alakult a hétvégéje. Aláírták az örökbefogadási papírokat, ami annyit jelent, hogy a kislány mostmár GAZDIS kutyaként élheti mindennapjait.
Sok boldog közös éveket nektek.