Figó 2 - gazdis

Figó 2 – gazdis

Bemutatjuk nektek legújabb Figó hegylakót. A Vezér Állategészségügyi Centrum www.allatdoki.hu munkatársa keresett meg minket tegnap este, hogy a gazdái el akarják altatni, mert hetek óta kezelik és nem javul az állapota és tudnánk-e segíteni.  A tünetei a sok fogyás, kedvtelenség és gyengeség voltak. Vérkép ugyan készült (jó eredménnyel) és infúziót, gyógyszereket is kapott (jól reagált), de a további vizsgálatokhoz nem járultak már hozzá.  Hétvégère hazakerült és sajnos az állapota ismét romlott, így nem akarták tovább gondozni….  Ekkor kérdeztek meg minket a rendelőből, hogy tudnànk-e segíteni, hiszen altatásról szó sem lehet, azonban lépni kell, mert nagyon rossz állapotban van.  Természetesen igent mondtunk, így ma vissza is költözött a rendelőbe és minden vizsgálatot kértünk, hogy megtudjuk mi a baja.
Délután kaptuk a hîrt, hogy a mindössze 4 !!! kilót nyomó Figónak bélelzáródása volt így azonnal meg is műtötték. Egy műanyag játék darabjai voltak benne, valószínűleg hetek óta! (Eddig volt némi széklete és hasmenése is, tehát nem teljes elzáródása volt.) A beleit végig karcolta, de szerencsére csak metszeni kellett, bélszakasz nem került eltávolításra.  Most nagyon sok hegylakós energiára van szüksége, mert a szervezete nagyon le van gyengülve és az állapota kritikus!!! A kórházban marad természetesen és minden nap érdeklődünk az állapota felől.
Amint jobban lesz, mert így kell lennie, robog majd érte a szösztaxi.
Költségeit egyesületünk állja. 🙂

2017.03.08.

A sok csííííí meghozta az eredményét!!!
Most kaptuk a csodás híreket a Vezér Állategészségügyi Centrum www.allatdoki.huból, hogy Figó evett egy keveset (bélmetszés után nem is szabad sokat), pisilt, kakilt (ami azt jelzi nincs “szivárgás” odabennt), sőt a videón láttuk, hogy még csóvál is. ❤ Reméljük a javuló tendencia folytatódik!                                                                                                                                                      

2017.03.17.

Figó 2 megérkezett a Nyitány utcai rehabilitációs központba. Nos, minket is sokkol a vékonysága, ahogy képen is látható a dereka mindössze maroknyi…
Az állapota kielégítő a műtét után, most sokszor keveset kell ennie és nagyon óvatosan híznia. Jövő héten a varratszedést követően megy kozmetikába. Ja és törzskönyves jószág…..

2017.03.22.

Tegnap én is Timi dokinéninél jártam kontrollon. Megnézett UH-val belül, hogy minden szép és jó e. Szerencsére igen, nagyon szépen alakulok. Kiszedték a varrataimat is. Átbeszélték, hogy akkor továbbra is 3-4x kell ennem egy nap, még konzervet túlnyomó többségben, de már apránként el lehet kezdeni hozzá keverni a szárazat, szigorúan áztatva. Ma megyek kozmetikába, utána jelentkezem a csini frizurámmal.  

2017.04.06.

Alakul a mandula, Figó mai alakja ❤

2017.05.15.

Ide süssetek! Milyen szépen alakul a kis “csontika” Figo2 formája. ❤Most már erőre is kapott, így az ivartalanítására is hamarosan sort kerítünk, gazdijelöltje már van szerencsére.Azonban dolgozni kell mèg a viselkedésén, mert mindent meg akar enni ami a “mancsa” közébe kerül, legyen az ehető dolog vagy sem. Ennek hátterét nem tudjuk, de reméljük idővel javulni fog. Egyelőre csak szobakennelben tartható felügyelet nélkül és ha az ember mellett van akkor is árgus szemekkel kell figyelni minden mozdulatát. Szerencsére séta közben inkább az ingerekre figyel. Szóval Figó2 még alakulóban, lassan pedig már a célegyenesben van!

2017.06.02.

WRH Figó szerencsésen megerősödött. Sikerült magára szednie jópár kilót. Annyira szuperül van, hogy ha szabadon rohangálhat olyan, mint egy mérgezett egér, rohan fel s alá, nem lehet egy perc nyugta se mellette az embernek. Ilyenkor lehet róla normális képet csinálni, amikor elmegy aludni ? És képzeljétek, annyira jól van, hogy ma megy az ivartalanítására a Minivet Állatorvosi Rendelőbe. Szurkoljunk, hogy minden rendben legyen, ezt az akadályt is olyan jól viselje mint az eddigieket ❤

Figó (2) ma sikeresen átesett az ivartalanításon a Minivet Állatorvosi Rendelőben. Köszöni szépen a szöszdrukkokat, minden rendben ment.

2017.06.21.

Hosszú út áll mögötte, lassan révbe érhet. ? Még egy fogászat és egy oltás hátra van, de fogadunk már gazdijelölteket. Figo gazdikereső sorba lép, ugyan még egy fogkőtelenítés és oltás hátravan, de várjuk a jelölteket. Előélete és hihetetlen falánksága miatt kizárólag LAKÁSBA adjuk örökbe, olyan feltétellel, hogy a gazdi a távollétében szobakennelbe zárja (ugyanis mindent megeszik, azt is ami nem ehető és ez veszélyes). 6 éves, ivartalan kan, elég aktív, más kutyákkal jól kijön.

2017.11.22.

Múlthéten Figó is szépítkezni volt.Köszönet érte az Ebszőr Szalonnak, és azon belül Anettnek, aki ajándékképpen újjávarázsolta uraságát.Csak csendben súgjuk meg, hogy Figo Úrnak komoly kérői is akadtak, drukkoljatok, hogy végre Ő is révbe érhessen!

2017.12.14.

Figó próbaidőre gazdihoz költözött. A tesóval, úgy néz ki, remekül kijön. ❤Drukkoljatok neki, hogy minden egyéb is rendben menjen a beilleszkedésével!

2018.01.06.

Figò pròbaideje a gazdiknàl ès bull terrier tesòjànàl igen jòl sikeredett. Ma hivatalosan is lepapìrozòdott az ùrfi. Sok boldogsàgot kìvànunk!!! ❤??