Figó 2

Figó 2

 

Bemutatjuk nektek legújabb Figó hegylakót. A Vezér Állategészségügyi Centrum www.allatdoki.hu munkatársa keresett meg minket tegnap este, hogy a gazdái el akarják altatni, mert hetek óta kezelik és nem javul az állapota és tudnánk-e segíteni.

A tünetei a sok fogyás, kedvtelenség és gyengeség voltak. Vérkép ugyan készült (jó eredménnyel) és infúziót, gyógyszereket is kapott (jól reagált), de a további vizsgálatokhoz nem járultak már hozzá.
Hétvégère hazakerült és sajnos az állapota ismét romlott, így nem akarták tovább gondozni….

Ekkor kérdeztek meg minket a rendelőből, hogy tudnànk-e segíteni, hiszen altatásról szó sem lehet, azonban lépni kell, mert nagyon rossz állapotban van.

Természetesen igent mondtunk, így ma vissza is költözött a rendelőbe és minden vizsgálatot kértünk, hogy megtudjuk mi a baja.
Délután kaptuk a hîrt, hogy a mindössze 4 !!! kilót nyomó Figónak bélelzáródása volt így azonnal meg is műtötték. Egy műanyag játék darabjai voltak benne, valószínűleg hetek óta! (Eddig volt némi széklete és hasmenése is, tehát nem teljes elzáródása volt.) A beleit végig karcolta, de szerencsére csak metszeni kellett, bélszakasz nem került eltávolításra.

Most nagyon sok hegylakós energiára van szüksége, mert a szervezete nagyon le van gyengülve és az állapota kritikus!!! A kórházban marad természetesen és minden nap érdeklődünk az állapota felől.
Amint jobban lesz, mert így kell lennie, robog majd érte a szösztaxi.
Költségeit egyesületünk állja. 🙂

03.17.: Figó 2 megérkezett a Nyitány utcai rehabilitációs központba. Nos, minket is sokkol a vékonysága, ahogy képen is látható a dereka mindössze maroknyi…
Az állapota kielégítő a műtét után, most sokszor keveset kell ennie és nagyon óvatosan híznia. Jövő héten a varratszedést követően megy kozmetikába. Ja és törzskönyves jószág….
Állatorvosi költségei eddig 94.000 Ft-ra rúgnak, amihez szeretnénk a hozzájárulásotokat kérni.

03.22.: Sziasztok!
Tegnap én is Timi dokinéninél jártam kontrollon. Megnézett UH-val belül, hogy minden szép és jó e. Szerencsére igen, nagyon szépen alakulok. Kiszedték a varrataimat is. Átbeszélték, hogy akkor továbbra is 3-4x kell ennem egy nap, még konzervet túlnyomó többségben, de már apránként el lehet kezdeni hozzá keverni a szárazat, szigorúan áztatva.
Ma megyek kozmetikába, utána jelentkezem a csini frizurámmal.
06.02.: WRH Figó (2) ma sikeresen átesett az ivartalanításon a Minivet Állatorvosi Rendelőben. Köszöni szépen a szöszdrukkokat, minden rendben ment.

Sok kicsi sokra megy! Támogasd Te is Figó felépülését!
Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank) Közlemény: Figó
Paypal: adomany@wrh.hu
KÉRJÜK ADÓD 1%-VAL IS TÁMOGASD A MENTETT HEGYLAKÓK GYÓGYULÁSÁT.
Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Adószám: 18520266-1-42