Dadus - gazdis

Dadus – gazdis

Dadus 05.19-én érkezett a WRH gondozásába Györéről. Szaporítós háttérrel rendelkező ivaros szuka kutya. Valószínű a szemével sincs minden rendben, így egy szemész orvost is felkeresünk.

2017.05.26.

4 év körüli ivaros szuka kutyus. A háta 2 oldalán szimmetrikus szőrhiány van. Bal oldali petefészek cisztája van, így igyekszünk minél hamarabb ivartalanítani. Vettünk vért is, hogy megnézzük a pajzsmirigy szintjét is, éppenhogy a normál érték alatt van. Kapott veszettség elleni szurit is. Hétfőn esik át a szemészeti kivizsgáláson, mert az ő szeme sem tökéletes. Szívféreg tesztje negatív.
Szerencsére ideiglenes befogadóhoz tudott költözni, így lelki rehabilitációját is megkezdtük. Elsőre kicsit félénk, bizonytalan kutyus, de gyorsan oldódik és igazi pusziosztó szösz lesz belőle. Kicsit dundi, így fogyókúráját is megkezdte.

2017.06.01.

Dadus szemészeti vizsgálaton járt a Lehel kórházban. A könnycsatornái el vannak záródva, kisebb mennyuiségű hurutos tartalmat figyeltek meg. Bal szemének kidülledését valószínűleg egy rossz fog okozza. Jövőhéten megnézzük RTG-vel, reméljük kiderül mi lehet a probléma forrása.

A doktornéni visszarendelte kontroll vizsgálatra, hogy történt-e változás a megnagyobbodott szemgolyóval, és hogy ismét átmossa a könnycsatornáját. A szeme visszahúzódott, de azért a biztonság kedvéért kap egy antibiotikum kúrát szájon át. Két hét múlva kontroll, addig marad a csepegtetés is.

2017.07.19.

Dadus is ma esik át az ivartalanításon, kérjük neki is a drukkokat! ?

2019.08.23.

Dadus-fòkalàny jelentès: Tegnap volt szemészeti kontrollon, minden rendben úgy tűnik, egy hónap múlva azért ismét ránéz a doki nèni. ? szabad a gazdisodàs!

2017.10.11.

A tegnapi -igen sűrű- napunk örömteli eseménye volt, hogy Dadus gazdihoz költözött!Nagyon sok boldog közös évet kívánunk! ❤