Peni - R.I.P.

Peni – R.I.P.

A mai napunk is meglepetéssel volt teli. Értesítést kaptunk, hogy el kellene hoznunk két senior manót sos (az okok teljesen reálisak és szomorúak, magunk is meghatódtunk). Bogyó és Peni 2004-es évjáratok és nincsenek túl jó állapotban. Bogyó (ivaros kan) már átesett kétoldali teljes hallójárat írtáson, enyhén allergiás, a szemei gyanúsak, de aktivabb és kommunikatívabb. A heréi aggodalomra adnak okot! Peni (Penelopé, szuka) sokkal lomhább, elveszett 🙁 a szemei nem jók, így inkább követi Bogyót. A hátán allergiára utaló nyomok, légzése nagyon nehéz, szörcsög. Mindketten àpolatlanok.  Peni sajnos tüdőfibrózisban szenved, nehezen lélegzik, ezért vízhajtó szedését írták neki elő. Szerencsére jól reagál és javul az állapota. KCS szemszárazsága van és a fogai szörnyű állapotban vannak, de a tüdeje miatt nem bódítható, így azzal nem tudunk mit kezdeni. Mivel ivartalan így bármikor gazdihoz költözhet, reméljük valakinek a szíve megesik rajta is.

2017.06.21.

Senior Peni kedd este Timi dokinéninél járt, mert nem érezte jól magát, nem akart enni. A tüdeje hallgatózással már sokkal jobb állapotban van, azonban a hasi ultrahang során látható volt, hogy a mája erős igénybevételnek volt kitéve, sok az ún. regenerációs terület. Valószínűleg a kora miatt lehet mindez, de a laborvizsgálatok még folyamatban vannak. Kapott infúziót és vitaminokat, amelyek remélhetőleg visszahozzák az étvágyát is. Szurkoljatok Ti is Peninek, hogy gyorsan összeszedje magát és ismét elkezdjen enni.

2016.06.23.

A vérképe alapján is bebizonyosodott, hogy a mája nem jó, a májvédőt már kapja. A vízhajtót csökkenteni kellett, de így a tüdeje rosszabb megint egy kicsit. A körülményekhez képest jól van, de jót tenne neki egy nyugodt környezet, sok sok simogatással. Egész nap szinte alszik, nem túl aktív, így tényleg nem zavar sok vizet.

2017.07.05.

Szomorú hírrel érkezünk….
Drága senior Peninket ma el kellett engednünk… sajnos az állapota annyira leromlott, hogy már megváltás volt ez számára. Ma átsegítettük őt a szivárványhídon és engedtük, hogy szerető gazdijával lehessen akinek elvesztése nagyon megviselte. :(((
Sajnáljuk, hogy ennyit tudtunk érte tenni, de boldog 13 évet élt.
Nagyon köszönjük ideiglenes angyalainak, hogy szeretettel gondoskodtak róla utolsó heteiben. 
Isten veled drága Peni!