Spuri - gazdis

Spuri – gazdis

Spuri a napokban érkezett a gondozásunkba, ő is egy szaporítónál maradt “selejt”, akin nem tudott túladni, így hozzánk került. 3 hónapos kan kismanó, csöppet félénk, jó husiban van, de látszik, hogy nem volt emberekhez szocializálva, de egy nap alatt sokat oldódott. Tegnap átesett az alap állatorvosi vizsgálaton, kapott féreghajtót is. Szerencsére egészséges, a pocakja is rendben van. Az egyik szeme azonban mikroszem és ráadásul sérülés is van rajta – erre állandóan hunyorog, lehet, hogy picit fájlalja. A doki szerint ez azonnali szemészeti kivizsgálást kíván, így hétfő este már megyünk is Judit doki nénihez vele.

2017.08.01.

Sziasztok Rajongóim! Tegnap voltunk Judit doki néninél, aki alaposan megvizsgálta a szemeimet. Nagyon ügyesen tűrtem, pedig elég ijesztő, fényes dolgok voltak ám ott. A JÓ szemem, szerencsére JÓ, 95%-ban. Kicsit enyhe a könnytermelésem, így azt életem végéig csöpögtetni kell Corneregellel vagy Vidisiccel, de ez sajnos nem a legnagyobb bajom. A másik szemem sajnos egy korábbi sérülés miatt mondhatni kifolyt… A szövetek próbálták magukat gyógyítani, de kezelés hiányában sikertelenül. : ( Amúgy is mikroszemem van, tehát nem fejlődött ki rendesen, erre még ez is. Ezzel már most sem látok és sajnos már nem is lehet vele mit kezdeni. Mivel állandó fájdalommal jár és a fertőzés veszélye is fent áll, így mielőbb el kell távolítani. A héten kapok egy oltást, aztán a 32. héten Judit doki néni megszabadít a fájdalomtól. Adtam neki sok puszit és megígérte, hogy nagyon fog rám vigyázni. Mivel még pici vagyok így a műtét kockázatos, de addig is kivizsgál Timi doki néni (UH, vérkép), hogy biztosan minden rendben van-e velem. Idianyu szerint olyan rosszcsont leszek, mint Tic és Tac, ha meggyógyulok. Alig várja… Addig is játszom sokat a nagytesóval és a kicsikkel is és élvezem, hogy nagyon szeretnek végre. Előre is köszönök minden támogatást a vizsgálatokhoz és a műtéthez is. Sok kicsi sokra megy, tudjátok! Nózipuszi, Spuri

2017.08.13.

WRH Spuri nagyon jól érzi magát ideiglenes családjánál. ? A héten Timi doki néninél járt, aki meg ultrahangozta és vért is vett tőle, hogy a műtét előtt megbizonyosodjunk róla, hogy minden rendben van vele. Holnap nagyon nehéz napja lesz, ugyanis Judit doki néni eltávolítja a sérült és ezáltal állandóan fájdalmat okozó szemgolyóját. Reméljük minden rendben lesz, hiszen ilyen pici korban veszélyes a műtét, de a fájdalom és gyulladásveszély miatt nem szabad tovább várni vele. Nagyond drukkoljatok neki!!!

2017.08.27.

WRH Spuri a boldog gazdis lét felé vette az irányt a mai napon.

2018.04.26.

WRH Spurika 1 éves lett!

2019.04.30.

Kicsi Spuri már jó nagy Spuri 2éves lett!