Katinka

Katinka

Hajnali hìrek – most èrtünk haza ès tèrünk nyugovòra…reggel 8-ig, ugyanis holnap Kispesti EbFestvan.
Mindkettejük hasa òriàsi – de szerencsère piometra ès vemhessèg ki lett zàrva UH-al. Nagy fàjdalmaik vannak, esèlyesen valamit felzabàltak – vàrjuk hogy tàvozzon. Gyulladàs èa fàjdalom csillapìtòt kaptak roboràlòval együtt.
Katinka szeme megvan! De nagyon gyulladt ès fàjdalmas ìgy egyelőre kiszabadìtottuk a gennyből ès kapott cseppeket. Tovàbbi vizsgàlatokra lesz szüksèg. Sajnos neki a tüdeje sem jò, ödèmàs, ìgy kapott vìzhajtòt is.
Zsuzsi hasa viszont nagyobb sokkal.
A karmaik òriàsiak voltak, a főbb csimbòkok el lettek tàvolìtva, hogy az alapszüksègletet el tudjàk vègezni. Infùziòt is kaptak, kissè jobban lettek.

Mai költsègük 37.000 Ft – holnap megyünk vissza.

A lànyok ma kontrollon voltak, megkaptàk az ismètlő szurikat ès Katinka szemèt alaposabban megvizsgàltàk. Sajnos sùlyos szaruhàrtya sèrülèse van, a màsik szeme meg microszem ès szintèn gyulladt. Szemèszetre megyünk amint tudunk, addig is cseppentünk.
Zsuzsika kakikàl rendesen :))) ennek örülünk. Katinka nem, annak annyira nem.
Holnap megszèpülnek ès a Mimòza panziòban vàrjàk a szerdai Timi doki nènis tovàbbi vizsgàlatokat.

Katinka hírek:
Mivel a szeme katasztrófális állapotban volt és éppen volt időpontunk a szemészhez, így őt is megvizsgálta. Sajnos a bal szeme alapból microszem, a jobb szemén pedig annyira sérült a szaruhártya, hogy fekély keletkezett rajta. Nagyon nagy fájdalmai voltak, a vizsgálatot az érzéstelenítés ellenére is nehezen viselte.
Az első éjszakáján 1 ÓRÁNKÉNT kellett csepegtetni a szemét, hogy a másnap reggelo szemészeti kontrollra javuljon a gyulladás és be tudjanak rakni egy védő kontaktlencsét és a harmadik szemhéját fel tudják varrni (ezáltal is a gyógyulást gyorsítva). Reggelre a szeme javult is, de sajnos a mérete és a tengelyállása miatt így sem lehetett betenni a lencsét. Nem szerettük volna a szörcsögő tüdeje miatt bódítani, de muszáj volt. Sikeres volt a beavatkozás. Az utókezelése napi 6szori csepegtetés, 3 db szemcseppel.

Ezután került sor Timi doki néninél a további vizsgálatokra. Sajnos a tüdeje szörnyű állapotban van, alig van légzőfelülete. (utóbb kiderült azért sem tud rendesen pihenni, mert feküdni is fáj neki, alig tud levegőt erőltetni a tüdejébe). Ezen felül petefészek cisztái is vannak és emlődaganata. Fülei nagyon gyulladtak és a hallójáratai is be vannak szűkülve. Szerencsére a szívféreg tesztje negatív lett.
Hátrányos helyzete miatt sejtettük, hogy nem lesz egyszerű menet, de megadjuk neki az esélyt a javulásra. Először kisebb adag vízhajtóval kezdtük, ami nem hozott javulást, majd kétszer is emeltük az adagot.

Holnapig várjuk, hogyan alakul, de egyelőre nincs sok remény. Szenved és a szíve is hevesebben ver már ettől az adagtól, katatón állapotban van inkább. Holnap kontrollra megy és eldől mi lesz a sorsa.

Ki tudja mennyi ideje lehetett ilyen állapotban, ki tudja, hogy a ketrec mélyén mit tehettek vele. Végtelenül kedves kis jószág, de alig tud járni, nincs semmi izom a lábain, az első napokban kúszva közlekedett. Fél mindentől és mindenkitől, ideiglenes befogadói türelmének is kitartásának köszönhetően feléjük már elkezdett nyitni.

Szívünk szakad meg érte….holnap jelentkezünk…

Katinka állapota annyira rossz volt, hogy sajnos a lelkiismeretes kivizsgálások és kezelések ellenére sem tudtunk javítani rajta, így el kellett őt engednünk. 🙁 Nyugodj békében kislány, legyél boldog odafenn.