Tappancs 2 - R.I.P.

Tappancs 2 – R.I.P.

Egy újabb Tappancs kutyus érkezett a fedélzetünkre. Gazdája sajnos a sok munka miatt nem tudja tovább gondozni.
Tappancs egyelőre ivaros kan, 9 éves.
Nem érti mi történik vele, nem igazán érzi magát jól a panzióban, így ideiglenes befogadót keresünk számára – nyugodt, kevés kutyás környezetben és Budapesten.

Elsődleges vizsgálata megtörtént, szívféregtesztje negatív. Oltását pótoltuk.
Az egyik heréje nem szállt le és sajnos daganatos is. Így az ivartalanítását is sürgősen intézni szeretnénk. De a hátsó felével valami gond van, sokszor csúnyán húzza a lábát. Az ortopédiai vizsgálat alapján idegrendszeri probléma áll fent – fájdalmat szerencsére nem mutat.
RTG is készült, de mindenképpen szükséges egy MRI vizsgálatot is készíttetni neki. 

Ezen felül a húgyhólyagja sem ürül ki rendesen, nem tudja kinyomni, ami szintén problémákat okozhat.

Tappancs műtétje sikeres volt, azonban hosszú rehabilitáció vár rá. 

2018.04.15.

WRH Tappancs a gerincműtèt òta az egyetemen van. Sajnos az àllapota nem bìztatò. Ugyan most màr tud magàtòl pisilni, kakilni, de felàllni nem tud. ? Nagyon èlni akar, jòkedvű, nincs nagy fàjdalma, de NAGYON kell neki a drukk mèg mindig!!!

2018.05.08.

Tappancs jelentés:Sajnos egyelőre nincsenek túl jó híreink vele kapcsolatban. Ugyan a fizioterápia hatására a gerince, járása javulni látszik, azonban a húgyhólyagját nem tudja üríteni. Kézzel sem lehet kinyomni már, katéterezni kellett pár naponta. Sajnos a hólyagjának a szerkezet már teljesen roncsolódott, nem tud regenerálódni. Még egy esélye lesz, csütörtökön az egyetemen bevezetnek neki egy tartós katétert, ami pár napig benne maradhat, így elképzelhető, hogy a hólyagja meg tud gyógyulni és elkezd újra működni.Szóval el vagyunk keseredve, mert Tappancs nagyon cuki, nagyon élni akar, fejben teljesen ép és nem akarja feladni. Reméljük, hogy összeszedi magát! Drukkoljatok neki ezerrel !!!

2018.05.14.

Màtòl egy ùjabb csillag ragyog az ègen.
Dràga Tappancsunkat ma reggel àtengedtük a szìvàrvànyhìdon.
Sajnàljuk, hogy nem tudtuk meggyògyìtani, hogy nem tudtunk szàmàra mèltò ùj èletet ès csalàdot adni neki, pedig oly sokan küzdöttek èrte.
Nem ezt a sorsot èrdemelte.
Legyèl boldog, szaladgàlj ès kergesd a hegylakò csajokat odafenn Tappancs. Tiszteletre mèltò, különleges kiskutya voltàl.