Toby 2 - R.I.P.

Toby 2 – R.I.P.

Üdv Mindenkinek! Tobynak hívnak, 11éves uraság vagyok.Nemrég kerültem a fedélzetre, és rögtön albiba mentem. Van 3 iditesóm, akikkel jól kijövök.Sajnos a hallásom nekem is hagy némi kivetnivalót, de ez mit sem von le a cukiságomból. A jobb szememen szaruhártya elváltozás található, és a könnytermelésem sem valami fényes. Most egy darabig kontaktlencsét kell viselnem, ami igen macerás, és nem is olcsó + vizsgálatok, és kontrollok, de idianyu a nemtetszésem ellenére becsületesem csepegteti, és javuló tendenciát mutat!? Szeretek sétálni, de maratoni távokra nem nevezek be. Ez néha 2x annyi idő mint eddig volt nekik a séta, mert ha szagot érzek azt nekem minden oldalról körbe kell vizsgálni. Fogynom sem ártana, de ez már nem megy olyan könnyen. Idi apu elnevezett dömpernek.Szeretek kint lenni a kertben, labdázni és megugatni épp ami adódik.De! Csak addig amíg idi anyut látom. Mindig a sarkában vagyok nehogy lemaradjak valamiről. Nem vagyok allergiás, szépen sétálok, szeretek kunyizni, és jól is művelem, nem sok sikerrel sajnos. Ha valaki szeretne egy cukker dömpert maga mellé, én vagyok a legjobb választás! Röviden ennyi, aki kiváncsi a részletekre jelentkezzen rám !?

2019.12.06.

Sziasztok!WRH Toby kutyus kéri a drukkokat mára. ?Sajnos ő is a bátor Hegylakó kalózok táborát fogja erősíteni mától. ?A szemét a több hete tartó kezelés ellenére sem tudjuk megmenteni. A háttérben az is áll, hogy a regenerációs képessége alacsony és a szaruhártyájának folyamatos problémája van. Most már annyira fájdalmas és macerás neki a kezelés, hogy a körülmények függvényében ez a legjobb megoldás számára ez lesz. ?Reméljük, hogy gyorsan gyógyul majd! Tapasztalatok szerint pont olyan boldog lesz egy szemmel is! Sőt! ?

2020.03.09.

Üdv Mindenkinek! Toby vagyok a 11 éves kalóz. Nagyon klassz az ideiglenes családom, de most már igazán elcuccolnék egy olyan igazi gazdihoz.  Van 3 iditesóm, akikkel jól kijövök. Sajnos a hallásom már nem a régi, szemem is csak egy van ,de ez mit sem von le a cukiságomból. A napi szemcsepegtetés nem a kedvenc programom, ilyenkor kicsit morgolódom, de csak a szám jár. Rendszeresen meg kell látogatnom a szemész doktornénit, hogy a megmaradt szemem még sokáig üzemeljen. Imádom, ha simogatnak, vakargatnak, böngyörgetnek  Szófogadó vagyok, szeretek sétálni, de maratoni távokra nem nevezek be. Ha szagot érzek azt nekem minden oldalról körbe kell vizsgálni. Szeretek kint lenni a kertben, labdázni és megugatni épp ami adódik. De csak addig amíg idi anyut látom. Mindig a sarkában vagyok nehogy lemaradjak valamiről. Nem vagyok allergiás, szeretek kunyizni, és jól is művelem, nem sok sikerrel sajnos.Szerintem Te biztos engem szeretnél! Ismerkedjünk meg

2020.05.02.

Van nekünk egy cuki idős kalózunk, Toby. Nagyon hosszú rehabilitáció után már egy ideje gazdikereső, de nem is értjük, hogy miért lakik még nálunk. Igen, idős és igen egy szeme van…na ééés?? A korából adódóan tud még zsörtölődni is, igen, de hát ezektől egyedi és megismételhetetlen. ? Különben meg egy szófogadó, szobatiszta, barátságos kutyus. Labdázik, szereti a simit az érintést és vágyik már az igazi gazdira. ❤️

2020.06.23.

WRH Toby vagyok és gazdifüggő….lennék ha szeretne valaki egy ilyen félszemű mukit mint én vagyok. Olyan régen várom már, hogy eljöjjön értem is a nagybetűs GAZDI. ? 12 éves, szobatiszta, szófogadó és nagyon barátságos vagyok. Imádom ha simogatnak és vakargatnak. Nem akarok már hosszú túrákra menni viszont szívesen labdázom veled ha szeretnél. Más barátságos, nyugodt kutyákkal szívesen töltöm az időmet. A megmaradt egyetlen, gyönyörű szememet naponta csepegtetni kell és évente megmutatni szemész doktornéninek, hogy még sokáig kukucskáljak vele. A szemcseppet idegenektől kezdetben még nem veszem jó néven, de amint kialakul a bizalom kezesbáránnyá változom. Idi gazdi kezdetben ezt szájkötővel oldotta meg és szuperül működött. Szeretném már végre megtalálni azt az önzetlen kétlábút aki elfogad a hiányosságommal együtt és akivel leélhetem hátralévő életem.

2020.08.10.

WRH Toby 10 hónapig élt ideiglenes családjában. Ez nagyon sok idő egy idős kutya életében. Hosszúra nyúlt a rehabilitáció és a gazdira várás ideje is. A napokban beköltözött a földi paradicsomba. ?Toby kivirágzott, fut, szalad, nyargal, malackodik mint egy igazi vidéki kutya. ? Vannak kutya tesók, cica tesók, lovak és sok-sok szeretet és elfogadás a gazdi részéről.? Megmaradt kis szemecskéjét extra gondossággal ápolja. Ha sikerül kordában tartani a kukucskálóját és nem hatalmasodik el rajta a pollen allergia, akkor ő is révbe ér végre. Szorítsatok, drukkoljatok, hogy minden jól alakuljon.

2020.08.27.

WRH Toby 1 hónapja költözött be próbaidőre a gazdihoz. Minden a legtökéletesebben alakult, már „csak” a mindent eldöntő szemészeti kontrollra vártunk. Jelentjük, Toby mától hivatalosan is gazdis!! ? Mariette odaadó gondoskodása, odafigyelése és szeretete meghozta a gyümölcsét. Köszönjük neked, hogy megszépíted kis kalózunk hátralévő éveit! Legyetek nagyon boldogok! ?

2021.08.14.

Toby, a mi kis kalózunk is bejelentkezik.Nagyon sokáig rehabilitálódott a WRH-nál ez az idős kutyus, akinek hallása sem volt tökéletes, ráadásul 1 szemmel figyelte a világot és a napi szemkezeléseket is morgolódva viselte. Mariette azonban meglátta benne a csodát és már több mint 1 éve olyan helyen él Vele, ami egy kutyusnak maga a paradicsom. Hozzászokott a nyugalmas vidéki élethez, sokkal békésebb lett.Pici falu, hatalmas séták, mentett kutyatesók, sok ló és más állatkák társasága.A képen egy befogadott testvérével ?

2022.12.04.

Több mint 3 éve érkezett hozzánk, majd egy igen hosszú rehabilitáció következett. Egyik szemét minden próbálkozás ellenére sem sikerült megmenteni, a másik napi kezelgetése pedig nem tartozott Toby kedvencei közé. 12 évesen, hallása sem volt az igazi, morgott és bizony harapott is, ezért a kezelése csak szájkosárral működött.😞 Hát így indultunk a gazdikeresésnek… Amikor Mariette jelentkezett, nem a könnyű utat választotta, a legesélytelenebbnek akart a gazdija lenni. Így a kis kalózunk beköltözött egy olyan vidéki mesevilágba, ahol igazi kutyaként lehetett boldog. Rengeteg állat közt, folyamatosan a természetben, végtelen türelem és elfogadás a gazdi részéről.😍 Most kaptunk egy kis aktuális bejelentkezést: „Toby (Töpszli, ahogy most hívjuk) él is virul. Igaz most már tényleg nem lát semmit, de a kis orra még kiváló. Nagyon tudja a napi rurint: séta…KAJA…alvás…séta…KAJA…😂 Az istállóba nem merem már levinni, mert ott nem tudja hol van és simán besétál a lovak közé.🙈 Szerintem még meglesz egy ideig, nem úgy tűnik, mint aki hamarosan tervez távozni. De ez a jó, legyen így és még sokáig boldogítson engem, és bolondítsa a többi kutyát, mert azok a mai napig nem tudják megérteni, hogy miért mászik bele az aurájukba folyamatosan!😂 Mivel csak én tudom megnyírni anélkül, hogy harapna vagy szívrohamot kapna, így a praktikusság a fontos. Nekem viszont mindent megenged már hála istennek. Szájkosár nélkül ! Igaz folyt a vérem amíg eljutottunk ide, de működik a dolog. A morgást azért nem adta fel, meg van egy érzésem nem is fogja. Hát amikor jött, akkor ugye minden csak szájkosárral működött. Engem háromszor harapott meg, de rendesen. Mást nem, de más nem is nagyon nyúlt hozzá. Megbeszéltük a dolgot…most már csak vicsorog és morog, de nem harap. Nyilván vannak olyan pillanatok az életben, ahol nem lehet tovább harcolni, de csak azért, mert a kutya “nem működik” az nem ok.” Jó ilyet látni, hogy van még köztünk olyan ember, akit a legnehezebb feladatok sem tántorítanak el és ha felelősséget vállal valakiért, azt igazán komolyan is gondolja. Minden elismerésünk Mariette, ahogy az öreg Toby-hoz viszonyulsz🥰, legyetek még sokáig együtt !

2023.08.20.

Újabb szomorú hírt kaptunk😢 a gazditól. Mariette 3 évvel ezelőtt kifejezetten Toby gazdija szeretett volna lenni, így esélyt adva a legesélytelenebbnek. Megható volt, ahogy kis kalózunk egy szemmel, morgósan, harapósan beköltözött csodálatos vidéki otthonába, ahol a közös életük nem zajlott egyszerűen. Gazdiját viszont nem olyan fából faragták, akit a nehézségek eltántorítanak, jó néhány harapást is megbocsájtva, szépen lassan összeszoktak. Tobyka valóban kutyaként élhetett. Természet manccsal fogható közelségben, rengeteg állat közt, el nem fogyó türelem és elfogadás a gazdi részéről. 12 éves elmúlt mire ezt végre átélhette és azóta 3 év eltelt. Sokasodtak az egészségügyi problémák, így Mariette most elengedte a legkisebb családtagját: „Nagyon nehéz döntés volt mert szerettük, még mindig szeretjük és nagyon fog hiányozni. Köszönöm, hogy ránk bíztátok a kis lelkét, megtiszteltetés volt. Majd talán lesz még rá lehetőségem egyszer egy öreg Westie-nek otthont adni, de most gyászoljuk a törpét” Sosem felejtünk el Toby🖤!