Hógolyó - R.I.P.

Hógolyó – R.I.P.

Halihó! A nevem Hógolyó. Ma délután kerültem a WRH fedélzetére. 3 és fél éves ivaros fiúcska vagyok. Ezidáig családban éltem: anya, apa, gyerek, kutyacimbik, de egyszercsak úgy határoztak, nincs többé rám szükségük. Nem is értem, szerintem cuki vagyok. Sajnos beteg a bőröm, fájnak a füleim, mindenem viszket és állítólag gond van a szívemmel…nem tudnak már tovább gondoskodni rólam. De sebaj! Ez a Szösz-taxi nevű autó egy kedves fazonnal eljött értem, kaptam egy fürdetést a kozmetikában (vágni nem kellett, mert nyárias volt már a menő séróm) és képzeljétek egy rémkedves család be is fogadott ideiglenesebe vagy mibe. Itt is van anya, apa és gyerek. Kaptam szuper csipogós játékokat, labdát, fekhelyet, enni, inni, tiszta kánaán. Még nem ismernek, na de majd megmutatom nekik, milyen klassz srác vagyok. Annyit már leszűrtek, hogy a játék az életem. El is fáradtam a nap végére. Pénteken egy állatorvos állítólag jó alaposan megvizsgál majd, utána még jelentkezem. Pacsi, WRH Hógolyó

2019.12.06.

Sziasztok, Itt Hógolyó, alias Hógi. Ígértem, jelentkezem friss hírekkel.Nos, bár a kis lelkem még elég megviselt, de igazán klassz a WRH gondozásában, jól érzem magam. ??Azt mondják, rettentő szeretetre méltó, hízelgős, szófogadó és alkalmazkodó kis bohóc vagyok. ? Timi doki néninek és az idigazdiknak hála, a fülem szépen meggyógyult a tisztogatástól és a cseppektől. A bőrömre kaptam tablettát, amit minden reggel és este szó nélkül beveszek. Néha gyógysamponos fürdetéssel is kényeztetnek. ?A tabletták mennyiségét szép lassan csökkentjük a napokban, megnézzük, a hipoallergén táp önmagában elég lesz-e, hogy soha többé ne vakarózzam. Drukkoljatok! Van itt szomorúbb téma is velem kapcsolatban, mint az allergia.Jártam egy kedves és alapos kardiológus orvosnál, aki megnézte ultrahanggal a szívemet. Itt a bibi…?Megállapították, hogy egy komoly, veleszületett szívproblémával élek. Egészen pontosan a tüdőartériát a jobb szívkamrával összekapcsoló billentyű szűkületével. Jelenleg nem okoz gondot, nem érzem, hogy ez bármiben is zavarna, talán csak annyi, hogy sokat alszom napközben is és hamarabb elfáradok a kortársaimnál. Ezt a rendellenességet jellemzően 6 és 12 hónapos kor között operálják. Én pedig február 1-jén leszek 4 éves…Még csak 4, de a szívem szemszögéből MÁR 4. Egy úgynevezett ballonkatétert vezetnének a jobb tüdőartériámba, és kitágítanák, hogy megszüntessék a szűkületet, hogy ne áramoljon össze-vissza” a vérem, mint most. De az az igazság, hogy az orvosok már nem javasolják egyértelműen a műtétet. Túl nagy a kockázata. Kevesebb időt nyernék az operáció által, mint amekkora veszélynek lennék kitéve. Úgyhogy most még kicsit maradok a WRH gondozásában, megvárják, hogy legalább a bőröm ne legyen gyulladt és utána felmérik, lenne-e, aki így is tudna engem szeretni. ❤️ Aki betegen is vállalna; megígérné, hogy életem végéig vigyáz rám, simogat, ápolgat, gondoz és mellettem marad úgy is, ha társaimnál valószínűleg sokkal rövidebb ideig élhetek.

2019.12.28.

Kedves Rajongóim, eljött az én időm: lehet értem tolongani. Keresem az igazit. ?

Na, nem egy szép westie kislányra gondolok, hanem egy szuper gazdit, vagy gazdi-családot szeretnék. Akik örökre vigyáznak rám, szeretnek és foglalkoznak velem.
Akik mèg nem ismernek, azoknak bemutatkozom, bár kizárt, hogy itt van olyan, aki jóképűségemet eddig figyelmen kívűl hagyta volna.

Hógi vagyok, a fess, ivaros westie legény, februárban leszek 4 éves.
Lemondott rólam a családom, így kerültem a WRH-hoz. A fülem gyulladt volt és allergiás a bőröm. Most teljesen jól vagyok, gyógyszer nélkül sem vakarózom, viszont a diétámat kötelező a gazdimnak betartatni! Acana hipoallergén száraztápot ehetek csak, bárány-alma ízűt.
Szívrendellenességgel születtem: a tüdőartériát a jobb szívkamrával összekapcsoló billentyű szűkületével élek. A WRH-sok egy átfogó kardiológusi vizsgálat és orvosi konzultációk után úgy döntöttek, nem kockáztatják meg a szívműtétemet, mert nem valószínű, hogy sokat profitálnék belőle.
Őrületesen vidám fickó vagyok így is, energikus, játékos kis bohóc. Szobatiszta, jó alvó, remek sétáló és extra barátságos. A gyerekekkel is remekül kijövök.
Most az idigazdiéknál 2 kutyatesóm is van, voltam már kutyás vendégségben is, mindig minden négylábút játékra csábítok. Igazából akkor érzem magam a legjobban, ha más kutyák is vannak körülöttem, ezért első körben egy olyan végleges családról álmodozom, ahol lenne egy viszonylag fiatal, kedves kutyatesóm is. Az maga lenne a mennyorszag számomra.
Sajnos nem tudni előre, ez a szívbetegség milyen jövőt tartogat a számomra. Most semmiben nem mutatkozik ez meg, de szinte biztos, hogy rövidebb élet adatik meg nekem, mint egészséges társaimnak. De ez engem egyáltalán nem izgat, a mának élek, minden percben boldog és hálás vagyok, ha szeretnek.
Egy igazi ragaszkodó matrica vagyok; ha megengeded, mindenhová elkísérlek, segítek a házimunkában: kergetem a porszívót, a lábadon ülök, amíg mosogatsz, a fürdőkád oldalához tapadva várom, hogy tiszta legyél, reggel pedig garantáltan puszival ébresztelek.

Egy szó, mint száz, ha el tudod fogadni az előttünk álló közös évek számának bizonytalanágát, megígéred, hogy nem veszed félvállról az allergiámat, én megígérem, hogy a világ legjobb kiskutyája leszek a számodra.

2020.02.09.

Sziasztok, itt Hógi Úrfi.Szeretném elmesélni, micsoda napom volt. Egy ideje idigazdi már elkezdett nekem magyarázni valami örök gazdiról, meg kedves családról, kutyatesóról, de nem foglalkoztam vele.Aztán ma kora reggel egy szimpatikus, jófejnek tűnő WRH-s beépített ember társaságában idimamim beültetett az autóba és meg sem álltunk Debrecenig. Ott izgatottan várt rám egy család: Anya, Apa, két jóképű fiatal srác és egy fess korombeli westie legény, Bobby. Pórázon jó arcnak tűnt, sétáltunk egy nagyot. Amikor a gazdija velem foglalkozott, már nem volt annyira jó arc, kicsit be is rezeltem, mire ez a parádé. Idimami is berezelt, mert túlságosan csípi a búrámat. Aztán ismét kocsiba szálltunk és elmentünk Bobby otthonába az összes taggal. Először az udvart derítettük fel; huuuuuh az nagyon király hely, fantasztikus ott lenni. Bobby nagyon szépen engedelmeskedik a gazijának és nem volt velem undok, de azért méregetett keményen. Ment a morgás oda-vissza. Persze, amint a szomszéd tyúkját kellett utálni, abban egyből egyetértettünk és összefogva üldöztük. Rólam a WRH-sok és az idimamin is tetszetős képet festett korábban a telefonban, hiszen kedves, csupaszív kutya vagyok. Az előéletem részleteit kevéssé ismerik, de egy háromtagú kutyafalkában nőttem fel, és az idigazdiknál is két kedves, idősebb westie lánnyal éltem együtt. Velük soha nem voltam domináns, azonnal beálltam a sorba, és könnyen elfogadtam utolsó helyem. Soha nem követelőztem, bár morogni azért szerettem, de soha nem voltam rosszindulatú. Egy játékos, energikus kis bohócnak ismertek.Mivel Bobby szépen engedelmeskedett az otthonában és még az embervendégekkel is cukiskodott, gondoltam, majd én megmutatom, ki itt a “Jani”; hát Hógi, ki más?! Idigazdi csak kapkodta a fejét, mi lett az ő kis cuki Hógijából, aki ügyesen felmérte, hogy itt bizony nem nyugdíjas westie lányok vannak, hanem egy fiatal, kan vetélytárs.Elkezdődött a “meccsezés”. Bent a házban nagyon rendben volt minden. Nem volt jelölés, meg vita, csak kisebb morgások. Sokat beszélgettek az emberek; rólam, Bobbyról, szabályokról, keménységről, nevelésről, következetességről. Szerintem ezért is ment a WRH-s beépített fazon, mert az idigazdámnak a fentiek a fő erősségei. Ja, nem. ?Oltári finom közös ebédet követően idimami kisebb bőgés közepette összecsókolgatott és elment. Azt mondta, legyek okos és nagyon boldog. Ahogy ismerem, most is bőg. De tudom, hogy jószívvel hagyott az örök családomnál.Nagyon-nagyon kedvesek, őszinte szeretettel vártak és úgy gondolom, itt mindenem meglesz, amiről csak álmodhatok.Azért rajtam kell tartaniuk a szemüket, mert feszegetni fogom ám a határokat, de remélem, okosan megoldják majd, és végleg itt maradhatok. Drukkoljatok a “próbaidős” Hóginak és új Családjának! ????❤️

2024.03.31.

Hógi drága a gazdid szavaival búcsúzunk tőled 😢 Légy boldog odaát! 🌈 “Kedves Hógink😭💔🖤 könnyek közt búcsuzunk tőled💔 a szívünk szakad meg…. családunk szeme fénye voltál… nem hittük, hogy eljön ez a pillanat….😭 egyik percben még boldogan labdáztál… a másik percben már levegőért kapkodtál…és menned kellett, hívtak az angyalok, kicsi szíved feladta a harcot… a világ legszófogadóbb kutyusa voltál❤️ amikor örökbefogadtunk eldöntötted, hogy örökké hálás leszel nekünk, minden mozzanatunkat figyelted, hogyan adhatsz boldogságot… 4 egész évet töltöttél velünk🙏❤️🖤 Köszönjük hogy családtagunk voltál, köszönjük, hogy minket választottál, bejártad velünk Európát🙏🥰 az angyalok vigyázzák utadat❤️ Isten veled kicsi Hógi 😭😭😭💔🖤