Tomi - gazdis, vagyis a WRH gondozásában marad

Tomi – gazdis, vagyis a WRH gondozásában marad

Helló!

Tomi vagyok, 11 éves ivartalan Westie pasi.
Gazdikereső lettem!
Majdnem öt hónapja kerültem ideiglenes családomhoz, nagyon rossz fizikai, és annál is rosszabb lelkiállapotban.
Sajnos a hallásom, és a látásom hagy némi kivetnivalót. Idegen környezetben eleinte nehezen tájékozódom, de lassacskán megtalálok mindent.
A szememet naponta csepegtetni és kenni kell. A nem tökéletes veseműködésem miatt speciális tápot kapok, de csak beáztatva, mert sok fogamat ki kellett húzni. Szobatiszta vagyok és szépen sétálok pórázon. Sajnos nem tudok hosszú sétákat tenni, főleg, ha meleg, párás a levegő. De nekem is szükségem van arra hogy szaglászhassak, sétáljak. Más kutyusok mellett jól elvagyok, bár nem játszom velük. Ha simogatást szeretnék, odaállok eléd, ha hazajössz, akkor örülök neked. Nincsenek nagy igényeim, csak egy meleg otthon, egy pici kert, ahol napozhatok, egy párna a kanapén és egy gazdi, aki megérti, hogy a darabokra tört lelkemből ennyit lehetett összeragasztani és mindezek ellenére is szeretni tudna.
Ha szeretnél elkísérni életem hátralevő sétáin, kérlek jelentkezz a gazdi@wrh.hu – n.

———————

2019. Tomi mizériája évekkel később folytatódik… Gazdája, aki a gondját már nem igazán tudta viselni, kórházba került, így Tomi a szomszédok segítségével kimenekült az üres házóból. Ők értesítettek minket, hogy segítsünk rajta. Sajnos a vese paraméterei nem megfelelőek, így speciális tápra van szüksége. Eléggé leharcolt állapotban van, nem aktív, látszik, hogy nem megfelelően volt ellátva. Elhanyagolt állapotban, nagy szőrrel, kaki csimbókokkal és óriási karmokkal került hozzánk.

—————-

2013. Hétfőn este 10-kor csengett a telefon, nagy meglepetésemre, az OMSZ egyik munkatársa keresett, hogy most szállítanak el egy beteget hosszabb és komplikáltabb kezelésre (nem először) és egy westie maradt hátra a háznál. A szomszédoknak most már nem áll módjában hosszabb ideig gondozni őt és sajnos a gazda, amikor otthon van sem mindig képes erre. A családnak sem állt módjában megtartani a kutyust, így a WRH gondozásába adták.

Tomi egy barátságos, 6 éves, ivaros (egy ideig) kan kutyus, rendszeresen oltott, chipezett is. Jelenleg ideglenes befogadónál van elhelyezve, rehabilitációját megkezdtük.

Tomi 2013.03.09-én este visszaköltözött eredeti gazdájához. A néni kikerült a kórházból és ragaszkodott Tomihoz. Megbeszéltük vele, hogy amennyiben újra beteg lesz szól és a WRH elvállaja ismét Tomi felügyeletét.