Dominik - gazdis

Dominik – gazdis

Domi egy fiatal, 2 év körüli kan kutyus, akit a Csongrádi Gyepmesteri Telepről hoztunk el. Nagyon koszos, csomós, loncsos volt, de megszabadítottuk a bundától és a bolháktól is. Az orrán erősen kopott a szőr, de reményeink szerint ez hamarosan visszanő. Aranyos, jófej, vagány kiskrapek.
Kapott chipet, féreghajtót, egészségesnek tűnik. Ideiglenes befogadóhoz költözött a rehabilitáció idejére. Ivartalanítása megtörtént és külföldről jelentkezett érte egy westie rajongó. Sajnos azonban a tesztek elvégzése során szívférgességet diagnosztizáltak nála.

2013.04.06.

Sajnos a rossz híreknek nincsen vége. Dominik szivféreggel lett diagnosztizálva. Aki ismeri Brie esetét tudja miről van szó, illetve a napokban be is linkeltem egy jó videót erről. Következő lépésként egy szívUH fog készülni, remélhetőleg a jövő héten.
Egy kedves külföldi hölgy szerette volna örökbe fogadni, ezért készítettünk el különböző teszteket. El vagyunk keseredve… Mindent megteszünk érte is!

2013.04.17.

“Nagyon jól vagyunk, már jelölés sincs, szóval úgy néz ki teljesen szobatiszták vagyunk. A játékkal még vannak problémák, mert kicsit fél, inkább egyedül játszik, a Sába viselkedése túl lendületes neki,de ettől függetlenül teljesen jól megvannak.
Pórázon nagyon szépen jön, amíg nincs a közelben kutyus, galamb vagy egyéb élőlény, akkor teljes lelkesedéssel “támadja/ná le” az állatkát 🙂 ismerkedős kutyi. Gyorsan tanul, kiváncsi, ülni jönni, lépcsőn felfelé menni már nagyon szépen tudunk, sőt a “helyedre” is alakul. Évés előtt ülünk és türelmesen várunk az “tied”-re, sőt már nem is habzsolunk! Amúgy végtelenül helyes, szeretetéhes kis nyomkövető “árnyék”, abszolút családi kutyus

2013.04.26.

Ma sikeresen átesett az ivartalanításon. Kívánunk neki gyors gyógyulást!

2013.06.06.

Dominik szívférgesség elleni küzdelme elkezdődött!!! A hétvégén kapott Milbemax féreghajtót, ami a véráramból irtja ki a petéket. Megfigyelés alatt volt és nyugodtan kellett maradnia, ami számára nem egyszerű dolog.
Az injekció amivel majd a komolyabb kezelés történik meg lett rendelve Olaszországból, erre várni kell. Körülbelül 2-3 hét múlva tudunk tovább lépni.

2013.07.11.

Dominik kezeléséhez úgy néz ki sikerül a gyógyszert beszerezni Olaszországból, pár héten belül megküzdünk a szívférgekkel!

2013.08.07.

Dominik számára Olaszországból sikerült beszerezni a szívférgesség elleni gyógyszert.
Az injekciók beadására hétfőn és tegnap került sor altatásban.
Dominik szerencsére jól viselte, habár a meleg és a kötelező nyugton maradás nehezére esik.
Jelenleg is állatorvosi felügyelet alatt van, hiszen az elkövetkező 10 nap kritikusnak számít.
Drukkoljatok, hogy hamar túl legyen ezen az időszakon!

2013.08.12.

Minden rendben zajlik az injekciók beadása óta. A nagy meleget nehezn viselte, de most már sokkal jobban érzi magát. Még pár napig megfigyelés alatt lesz aztán visszaköltözik ideiglenes otthonába.

2013.09.16.

Dominik túl van a szívférgek elleni kezelés kritikus időszakán. Szerencsére nála sem tapasztaltunk semmiféle mellékhatást, továbbra is olyan kis életvidám fickó, mint eddig volt. A szteroid kúra alatt még egy kicsit fel is szedett magára. A kezelés passzív szakaszához értünk, a kontroll vérvételre pár hónapot várni kell.