Csubakka - R.I.P.

Csubakka – R.I.P.

Csubakka Békésen az Esély Állatvédő Egyesület Békésgondozásába került ez a nagyon idős westie bácsi. Leírásuk szerint: “Nagyon rossz állapotban találtunk rá, a füle gyulladt volt most is kezeljük és kap antibiotikumot , sajnos a látása sem tökéletes.”  Becslés alapján 8 év körül lehet.
Sajnos ismét egy elhanyagolt kutyussal állunk szemben:
– a bal szeme nagyon csúnya, komolyabb szemészeti vizsgálatra lesz szüksége
– a hallójáratai teljesen össze vannak szűkülve, a füle karfiolos, idült, nem kezelt fülgyulladás következménye
– Ivaros kan, de az egyik heréje relytett igy az ivartalanitása nagyon is indokolt lesz
– két kis pukli van rajta, a nyakán és a lábán, ezt majd el fogjuk távolitani
– jobb mellső lábán az egyik ujja nagyon fáj, erről pedig röntgen fog készülni
– allergiás, vakarózik, a bőre piros, igy trovet VPD diétát kezdünk meg nála
– a tappancsán a szőr teljesen be volt pállva – a szőre csimbókos, koszos volt – átesett a kozmetikán és WRH Kata féle patkány sérója lett.
A további vizsgálatokra a héten fog sor kerülni, sok a teendő vele, de reméljük a hegylakós csoda ismét megtörténik!

2013.12.14.

 Csubakka ma ideiglenes gazdihoz költözött ❤
A teljes vérképe jó, nincsen semmi probléma. A füle és a bőre nagyon csúnya egyelőre, de kezelés alatt állnak.
Jövő héten kedden megy szemészeti szakrendelésre, mert a jobb szeme még mindig csúnya.

2013.12.23.

Csubakka ma esik át az ivartalanitáson. Drukkoljunk neki!

Jelentés az ideiglenes gazdi tollából:
1. Minden rendben: mint kiderült, mégsem sántít… Ma bepróbálkozott fél napra egy másik “lábsérüléssel”, de ezt sem sikerült elhitetnie velem…
2. Minden rendben: harmadannyit vakarózik… (hejhóhurrá!!!)
3. Minden rendben: szemcsipásodás csökkent
4. Minden rendben: tuti nem süket Azt például remekül meghallja, mikor száraztápot potyogtatok tálkájába…
5. Minden rendben: két napja nem mostam fel (kezdem is szégyellni magam…)
Egyszóval, az elmúlt egy hét alatt nagy utat tettünk meg. Holnap fürdés. Holnapután újabb szemvizsgálat és ivartalanítás. Az út nagyobb része még hátra van… De örüljünk a kis eredményeknek is! 

2014.01.02.

Csubakka állapota szépen javul. Immár ivartalan, a füle egyre szebb, a hallása javult. A szemét csepegtetni kell, mert sajnos a szemszárazsága nem javult. Nagyon fiatalos krapek, (becsült) korát meghazudtolva. Lassan aktuálissá válik a gazdikeresése.

2014.06.26.

Búcsúzunk… Ismét szomorú hirrel érkezünk, imádott Csubakkánk aki oly sokáig volt gondozásunkba ma átkelt a szivárvány hidon. Sajnos van olyan, hogy a hegylakós csoda nem történik meg…pedig mi igyekszünk, mindent megteszünk, de van olyan állapot, amit már nem tudunk javitani. Ami már olyan komplex, hogy hiába minden… Csubakka állapota a megfelelő állatorvosi ellátás, kezelés, táp és minden egyéb ellenére, a kezdeti javulás után hirtelen visszaesett…mostanra lábai annyira begennyesedtek, hogy nem tudott ráállni, minden lépés fájdalmat okozott neki. A füléből folyt a genny, sipolyozott. A szeme már olyan szép volt, most hirtelen abből is elkezdett folyni a váladék és a könnytermelése nulla lett ismét. Ráadásul szivféreg tesztje pozitiv volt, aminek kezeléséhez esélyünk sem volt hozzákezdeni a rossz állapota miatt… Mérlegeltünk, időt adtunk neki…drukkoltunk, reménykedtünk…mindhiába. Nem nézhettük tovább, hogy minden napja fájdalomban telik… Köszönjük mindenkinek, aki ideiglenes mami státuszban szerette, gondozta és megmutatta neki milyen a boldog kutyalét. Bárcsak előbb érkezett volna… Légy boldog haspók szurikáta kismanó, vigyázz magadra és a többi WRH’s angyalra odafenn.