Skippy - R.I.P.

Skippy – R.I.P.

Skippy Budapestről került a gondozásunkba. Gazdái lemondtak róla, így került hozzánk. 5 éves ivaros kan. Nagyon elhanyagolt állapotban van. Füle nagyon gyulladt, a hallójárata nagyon szűk. Ahogy a képeken is látszik, folyik ki belőle a genny. Ezt kitisztítottuk, nagyon fáj neki. Kapott rá antibiotikumot és fülcseppet. Szívféreg tesztje negatív.

2016.08.05.:

Sajnos küzdünk nagyon a fülével 🙁 . Előző héten kapott 5 napos szteroid tablettát, hogy segítsünk a gennynek kifolyni a füléből és hogy tágítsuk a hallójáratot mert sajnos mind a két fülében nagyon nagyon szűk. Sajnos ha nem segít a gyógyszer és az ideigleneseinek állandó küzdelme a fültisztítással akkor sajnos Skippynek műteni kell a fülét 🙁
Ma délután mennek vissza Timi dokinénihez kontrollra, szurkoljatok, hogy jó híreket kapjunk 🙂

Skippy egy határozott, karakán kan kutya. Jelenleg sajnos még nem teljesen felhőtlen a viszonya egyéb más kutyákkal, de ideiglenesei rajta vannak a szocializációja tökéletesítésén :). Napról napra látszik, hogy fejlődni akar, “meg akar javulni”, de azért még sajnos akadnak problémák. A fültisztítást sajnos nehezen viseli, de teljesen be van gyulladva neki, gennyes, így nagyon fájhat. De ezzel is szépen haladnak, napról napra javul a helyzet 🙂

2016.08.10.

Tegnap Skippy is dokinéninél járt 🙂. Levették a mintát a füléből, elküldték tenyésztésre. Bizakodjunk, hogy ha kiderül mi van akkor a célzott kezeléssel elkerülhető legyen a műtéte a kissrácnak 🙂

2016.11.17.

Skippy életében új fejezet kezdődik.Megtettünk mindent annak érdekében, hogy elkerülhessük a fülműtétet, ám ez sajna nem sikerült. Csepegtetések hada, gyógyszerek tömkelege, kezelések, orvoshoz járások, odafigyelések, de sajnos ez sem volt elég.Skippy jövőhéten átesik egy úgynevezett hallójárat irtáson az Egyetemen. Nem lesz könnyű menet, de bizakodunk. Reménykedünk, hogy ez mostmár tényleg meg fogja oldani a problémát és a gyógyulás után előbújhat Skippy igazi énje, ami most a fájdalom, rossz érzet miatt még egyelőre nem került napvilágra. Nem lesz könnyű a műtét senkinek. Skippynek sem, hiszen mégiscsak egy komoly műtétről beszélünk, de nekünk sem anyagilag.

2016.11.24

Skippy tegnap esett át az egyetemen a fülműtéten (hallójárat írtáson). Jelenleg a Pilisvörösvári Állatorvosi Rendelőben viselik gondját a kritikus műtét utáni napokban. Timi doki néni is minden nap rákukkant. <3 Szombaton térhet haza ideiglenes angyalaihoz.

2016.01.12.

Sziasztok szösz rajongók 🙂 Már egy ideje nem adtam hírt magamról, de azzal voltam elfoglalva, hogy a műtött fülemre teljes mértékig gyógyultnak legyek nyilvánítva. Minden energiámat a gyógyulásba fektettem. Na meg a pörgésbe, rohangálásba, egy pillanatra se megnyugvásba 😀 Szóval szerencsére a műtött fülem már szuper, minden rendben vele. Viszont a másik fülem sem tökéletes, így azzal is kés alá kell feküdjek. Már megint dokik, már megint nyissz nyissz. De nem baj, megint 6 hét kínlódás, de utána jobb leszek mint új koromban 😀 Tehát jövőhéten újra kés alá fekszem.  

2016.01.18.

Skippy sikeresen túl van a második hallójárat irtáson is. Minden rendben ment, jól viselte az egészet 🙂
Hét végéig orvosi megfigyelés alatt marad, utána mehet vissza ideiglenes befogadóihoz 🙂
Köszöni szépen a szöszdrukkokat <3

2016.01.25.

Skippy tegnap Timi dokinéninél járt kontrollon. Egészen tegnapig ilyen csini kötésben volt 😀 Természetesen ettől megszabadították idi angyalai. Nagyon szépen tűrte, pedig azért kicsit beleragadt a sebbe. Timi dokinéni is ránézett, azt mondta, hogy szépen halad, gyógyul a seb.
Csak így tovább, hajrá Skippyyy 🙂  

2016.01.31

Skippynek nem indult rózsásan az éve. Ugye túl van a második fülműtéten is, azzal szerencsére minden oké. Szombaton ki is szedték a varratait, megdícsérték, hogy szépen gyógyul. Ám szegény összeszedett valami fertőzést, amitől nagyon megy a hasa és kicsit véres is. Kapott rá gyógyszereket, megnézték UH-val is, hogy mizu odabent. Most diétázik és gyógyszert szed. Reméljük gyorsan legyőzi ezt a fertőzést is.  

2016.02.24

Képzeljétek milyen szuper híreket kaptam. Annyira sikerült rendbehozni a fülem, hogy mehetek kozmetikushoz. Le lesz vágva a bundám, kapok szép westie fazont. Végre elhiszik majd, hogy idiék nem csubakkát sétáltatják, hanem egy szép fess westie legényt. Na meg a másik jó hír (bár ez kinek jó, mindegy is), hogy ivartalanításra is mehetek. Tudjátok ez mit jelent?! Rehabilitációm új szakaszba lépett. Kicsit helyre rakják a szocalizációmat, mert hát a kutyákkal nem felhőtlen a viszonyom. De így, hogy a fülem okés, mostmár nincs más hátra, mint belevetni magam az új életembe úgy igazán. Golyótlan leszek, lassan szociális is és nemsokára majd esetleg gazdit is fogok tudni keresni. Bár erre idiék azt mondják, hogy ne rohanjunk annyira előre, hiszen azért van még mit csiszolni rajtam (nem értékelik a csiszolatlan gyémántot, cöh).  

2016.03.18.

Tegnap sikeresen kigolyóztak. Egész jól viseltem, leszedték a fogkövemet is. És képzeljétek, azt mondták, hogy ez azt jelenti, hogy már teljesen kész vagyok, tehát kereshetem az igazit. GAZDIKERESŐ lettem. Szeretnék magamnak egy olyan családot, aki tudja kezelni néha napján fellépő nagyképűségemet. Hajlamos vagyok nagyszájú lenni ha kutyákról van szó. Így inkább egyedüli kutyának ajánlanak. Amúgy végtelenül cuki vagyok, otthon lehet hagyni egyedül, nem rombolok, vígan elalszom míg idianyu dolgozik. A füleimet már teljesen rendbe tették, annyi vele a bibi, hogy így teljesen süket lettem. Nem nagyon hallok, de ez engem nem hátráltat, ugyanúgy élem a mindennapokat mint bárki más.  

2016.05.09.:

Szegénynek már olyan sok időt kellett különböző orvosoknál töltenie, hogy nem túl boldog, ha egy rendelőben lehet. De sajnos mivel hólyaggyulladása lett, így meg kellett látogatnia Timi dokinénit. Kapott antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, tőzegáfonyát, C vitamint, minden jót. Reméljük gyorsan túl lesz ezen is és már költözhet is gazdihoz. 🙂

2016.05.13.

Szinte el sem hisszük, de Skippy gazdis!!!
A rehabilitációja nagyon hosszú volt, sok kitartást, türelmet, gondoskodást igényelt az idi angyalaitól. Skippy pedig ahogy teltek a hónapok úgy lett egyre együttműködőbb, barátságosabb. Mikor megérkezett nem gondoltuk volna, hogy mennyi minden vár rá, ahogy azt sem, hogy a sok “hátrány” ellenére hamar lesz rá jelentkező, akiknek ő kell!
Nagyon köszönjük mindenkinek aki Skippy gyógyulásához hozzájárult, de főleg orvosainknak és ideiglenes befogadóinak, hogy nem adták fel (erre is volt esély)!!!
Sok boldogságot kívánunk Skippynek az új családjában!

2023.06.13.

Szomorú hírt kaptunk ismét. Skippytől kell búcsút vennünk. 🙁 Köszönjük a gazdiknak azt a 7 évet mellyel bearanyozták Skippy életét! 🥰 Fogadjátok őszinte részvétünket! 🖤 Drága Skippy légy boldog odaát! 🌈