Tami - gazdis

Tami – gazdis

Tami 03.11-én érkezett a WRH gondozásába Hortról. Gazdái lemondtak róla, így kerültek hozzánk.

Tami tegnap átesett az elsődleges állatorvosi kivizsgáláson, kozmetikán és szerencsére ideiglenes befogadóhoz is tudott költözni. 3 év körüli ivaros szuka kutyus. Szerencsére teljesen egészséges. Kapott egy veszettség elleni szurit gyorsan. Szívféreg tesztje negatív. Jelenleg tüzel.

2017.03.18.

Sziasztok! Képzeljétek, olyan okos vagyok, hogy majdnem teljesen szobatiszta is lettem pikk pakk. Egy két nap alatt már majdnem tökéletes lett a dolog. Idi nagyon büszke rám, meg persze én is magamra. Kedves vagyok, imádok hízelegni, természetesen mivel elérem vele a célom, foglalkoznak velem, szeretgetnek. Mindenkivel teljesen jól kijövök, legyen az szuka vagy kan, kicsi vagy nagy, kétlábú vagy négylábú. Nem vagyok egy hangos típus, eddig egyszer hallattam a hangom, mikor is idi nem engem vitt sétálni, hanem egy másik kutyust. Felháborító. Nem velem foglalkoznak. Szépen sétálok pórázon, de hajlamos vagyok megpróbálni feleszegetni ezt azt a földről. Idi ezért mindig leszid. Nem érti ő ezt, hogy a finom falatokat vétek lenne ott hagyni.

 2017.05.25.

WRH Tami és a csinos lila ruhácskája ? Hétfőn volt az ivartalanítása, köszöni szépen nagyon jól van ?

2017.06.12.

Sok boldog évet kívánunk együtt WRH Taminak és gazdijának egészségben, szeretetben! ❤

2023.06.29.

Amikor örökbe fogadtuk, hat évvel ezelőtt egy riadt, sovány kiskutya érkezett hozzánk, aki mindig éhes, és aki elől zárni kell minden ablakot, mert a kiugrás veszélye fenyeget. Ugyanakkor kedves volt, és igyekvőn próbált megfelelni szerény elvárásainknak. Folyton megadta magát, és várta a pocakja simogatását. Némi aggodalommal a szemében (talán, hogy el ne veszítsük valahol), de az első perctől örömmel ült autóba. Szenvedélyesen szeret velünk együtt utazni, csak itthon ne hagyjuk. Egyszer autó takarítás közben még a nyitott csomagtartóba is beugrott. Az elemózsiát két részletben, azonos időpontokban kapja, mert a mohósága nagyon lassan, és nehezen hagyott alább. Az utcán, séták közben szemmel tartjuk, mert hajlamos találni felnyalni való ezt-azt. A konyhában a lehullott morzsákra vadászgat, és ha ritkán kibontunk egy pomelót, attól teljes extázisba esik. Asma nevelésének eredménye, hogy étkezéseinkkor viszont soha nem zavar minket kunyerálással, sőt tüntetőleg távozik teraszunkra. Ahol rengeteg időt tud eltölteni, egyrészt, mert szenvedélyes napozó, másrészt jól szemmel tartható az utca, és a kert egyaránt. Mindent jelent, ha kutyások mennek az utcán, vagy ha macska jelenik meg a kertünkben. Utóbbiakkal volt már kínos malőrünk, sajnos gyűlöli őket. Séta közben a kutyákkal jól megvan, de nem köt életre szóló barátságokat. Ha vendég jön kutyával, tolerálja ugyan, de megkönnyebbül, ha végre hazamentek. A mennydörgés és a petárdázás számára elviselhetetlen. Félelmében elbújt már szennyestartóba, befeküdt tussolóba, de leginkább a gazdák testi közelsége tudja megnyugtatni. Otthonunkban több babzsákot is birtokol. Hálószobánkban is van egy, ez az éjszakai ágya, de csak akkor helyezkedi el benne, ha már mi is nyugovóra tértünk. Időérzéke páratlan. Így nem csak a vacsorája idejének eljöttét jelzi rendszeresen, hanem ha reggel kissé elaludnánk, felugrik közénk az ágyba, és nincs mese, fel kell kelni. Elvárja a jutalom falatokat szinte minden cselekedetéért. Ez a mi hibánk. Imádjuk, és kényeztetjük. Így lehet, hogy az egykor megszeppent, és megfelelni akaró kiskutyánk, mára már a környék közismert, mindig jól fésült, kissé magának való primadonnája.