Ricky -R.I.P.

Ricky -R.I.P.

Nehezemre esik ezt a leírást ép ésszel megfogalmazni. Ricky, a 4 éves kis kanocska a mai napon érkezett a gondozásunkba – június 28-án. Délután telefonhívást kaptam, de a hölgy eléggé értelmetlenül beszélt és csak annyit hajtogatott, hogy a kutya nyakának baja van (gondoltam én szőrhiány allergia miatt), de ő nem tud vele mit kezdeni. Minél előbb vigyük el vagy eltatják. Ez volt a lényege.  A szösztaxi szerencsére éppen ráért és azonnal robogott érte. De amit láttak az minden eddigit felülmúlt. Láttak már soványat, kopaszt, rothadó bőrűt, szomorút, hányattatottat, bántalmazottat. De Ricky nyakán egy óriási seb tátong ami kezeletlenség miatt már el van fertőződve és rothadó szagot áraszt – a képek magukért beszélnek. A hölgy persze itt sem tudott értelmesen két mondatot elmondani, az észosztásnál nem volt jelen annak idején az biztos. Elmondása szerint március óta volt gond, mert a kozmetikus valamit csinált, de azóta nem volt állatorvosnál, hanem otthon kamillával kezelte és a kazánházban tartotta. Ilyen állapotban!!!  Rickyt gyorsan elhozták, miközben az indulatokkal küzdöttek (mert a szösztaxinak a dutyiban nem sok hasznát vennék) és inkább arra koncentráltak, hogy mielőbb állatorvoshoz juttassák.  Zárás előtt érkeztek a Minivet Állatorvosi Rendelőbe, ahol Laura doki néni levágta a szőrt és fertőtlenítette a sebet, ami kiderült, hogy egy KIFAKADT DAGANAT!!! Holnap délben meg is műtik, el kell távolítani az elhalt szövetet, aztán meglátjuk mi lesz…reménykedünk a legjobbakban.  Kicsi Ricky, most már jó kezekben vagy, mindent megteszünk érted! Üdv a hegylakós csodák földjén!

2017.06.29.

WRH Ricky túl van a műtéten!!! Sikeres volt ❤ Most már csak gyógyulnia kell mi meg izgalommal várjuk a szövettan eredményét…

2017.07.10.

Ricky is átesett egy alaposabb vizsgálaton. Az UH alapján nincs áttétes daganat benne, a szívféreg tesztje negatív, szóval már csak a szövettan eredményére kell várnunk. És időközben egy (most már nem) titkos rajongója is akadt, aki rendszeresen látogatja, támogatja a felépülését és amint készen van a rehabilitációja terv szerint örökbe is fogadja majd a nagyfiút.

2017.07.26.

WRH Ricky ma esik át az ivartalanításon. Igazi élénk kis terrorier pasi, de nagy szerencséje van ám!

2017.10.09

A hétvége Ricky számára is gazdit hozott.Nagyon nagyon boldog közös éveket kívánunk!

2018.05.17.

Ismèt bùcsùznunk kell…Rickytől, a vagàny motoros hegylakòtòl aki sajnos àtkelt a szìvàrvànyhìdon. Nagy bànatunkra az agresszìv daganat a fejèn/fülèn ismèt feltűnt, àtesett műtèten az utòbbi hònapokban, de fàjdalmai lettek ès màr nem volt mit tenni èrte…Köszönjük a gazdiknak, hogy kitartottak Ricky mellett ès megmutattàk neki boldogsàgot ès a fèl vilàgot. ❤Nyugodj bèkèben Ricky, mesèld el a többieknek odafenn milyen menő èleted volt.