Katinka - R.I.P.

Katinka – R.I.P.

Katinka, és Zsuzsika megérkezett!
Mindkettejük hasa òriàsi – de szerencsère piometra ès vemhessèg ki lett zàrva UH-al. Nagy fàjdalmaik vannak, esèlyesen valamit felzabàltak – vàrjuk hogy tàvozzon. Gyulladàs èa fàjdalom csillapìtòt kaptak roboràlòval együtt.
Katinka szeme megvan! De nagyon gyulladt ès fàjdalmas ìgy egyelőre kiszabadìtottuk a gennyből ès kapott cseppeket.  A karmaik òriàsiak voltak, a főbb csimbòkok el lettek tàvolìtva, hogy az alapszüksègletet el tudjàk vègezni. Infùziòt is kaptak, kissè jobban lettek. Katinka szemèt alaposabban megvizsgàltàk. Sajnos sùlyos szaruhàrtya sèrülèse van, a màsik szeme meg microszem ès szintèn gyulladt. Szemèszetre megyünk amint tudunk, addig is cseppentünk.

2017.09.03.

Mivel a szeme katasztrófális állapotban volt és éppen volt időpontunk a szemészhez, így őt is megvizsgálta. Sajnos a bal szeme alapból microszem, a jobb szemén pedig annyira sérült a szaruhártya, hogy fekély keletkezett rajta. Nagyon nagy fájdalmai voltak, a vizsgálatot az érzéstelenítés ellenére is nehezen viselte.
Az első éjszakáján 1 ÓRÁNKÉNT kellett csepegtetni a szemét, hogy a másnap reggelo szemészeti kontrollra javuljon a gyulladás és be tudjanak rakni egy védő kontaktlencsét és a harmadik szemhéját fel tudják varrni (ezáltal is a gyógyulást gyorsítva). Reggelre a szeme javult is, de sajnos a mérete és a tengelyállása miatt így sem lehetett betenni a lencsét. Nem szerettük volna a szörcsögő tüdeje miatt bódítani, de muszáj volt. Sikeres volt a beavatkozás. Az utókezelése napi 6szori csepegtetés, 3 db szemcseppel.

Ezután került sor Timi doki néninél a további vizsgálatokra. Sajnos a tüdeje szörnyű állapotban van, alig van légzőfelülete. (utóbb kiderült azért sem tud rendesen pihenni, mert feküdni is fáj neki, alig tud levegőt erőltetni a tüdejébe). Ezen felül petefészek cisztái is vannak és emlődaganata. Fülei nagyon gyulladtak és a hallójáratai is be vannak szűkülve. Szerencsére a szívféreg tesztje negatív lett.
Hátrányos helyzete miatt sejtettük, hogy nem lesz egyszerű menet, de megadjuk neki az esélyt a javulásra. Először kisebb adag vízhajtóval kezdtük, ami nem hozott javulást, majd kétszer is emeltük az adagot.

Holnapig várjuk, hogyan alakul, de egyelőre nincs sok remény. Szenved és a szíve is hevesebben ver már ettől az adagtól, katatón állapotban van inkább. Holnap kontrollra megy és eldől mi lesz a sorsa, Ki tudja mennyi ideje lehetett ilyen állapotban, ki tudja, hogy a ketrec mélyén mit tehettek vele. Végtelenül kedves kis jószág, de alig tud járni, nincs semmi izom a lábain, az első napokban kúszva közlekedett. Fél mindentől és mindenkitől, ideiglenes befogadói türelmének is kitartásának köszönhetően feléjük már elkezdett nyitni. Szívünk szakad meg érte….holnap jelentkezünk…

2017.09.17.

Katinka állapota annyira rossz volt, hogy sajnos a lelkiismeretes kivizsgálások és kezelések ellenére sem tudtunk javítani rajta, így el kellett őt engednünk. Katinka.Sajnàljuk picilàny…annyira remènykedtünk…nincsenek szavak….csak könnyek…Legyèl vègre boldog odafenn