Leónidasz - R.I.P.

Leónidasz – R.I.P.

Leo szomorú történet végén került godozásunkba. Januárban bekötött zsákban találták, annyira gyenge volt, hogy lábra sem tudott állni. A megtaláló kicsit rendbe tette és megpróbált helyben gazdit keresni neki, de épkézláb jelöltet nem talált, ezért felvette velünk a kapcsolatot és gondjainkra bízta. 10 éves lehet és Vele is lesz teendőnk. Nem igazán hall, az UH vizsgálat alapján TDN a veséjénél is látott eltéréseket, de még várjuk a laborvizsgálat eredményeit. És sajnos szívféreg tesztje is pozitív eredményt hozott😞 Elhelyezését jelenleg megoldottuk, de nagy szüksége lenne egy ideiglenes családra, ahol újra biztonságban érezheti magát, szeretik és gondozzák, amihez minden segítséget biztosítunk. Leo, nevéhez méltóan harcba indul, mi pedig mindent megteszünk érte.

2022.11.11.

Öreg kutyusunk számára még mindig nem sikerült befogadót találnunk!🥺 Talán, mert egyelőre nem egy tökéletesen működő kutya? Pont, mint a legtöbb mentett állat. Vannak dolgok, amiket eddigi életében senki nem tanított meg neki. A szobatisztaságot tanulnia kell és szoknia kell az ember pozitív oldalát, de ezt csak türelemmel és kitartással lehet megvalósítani. Tényleg nincs senki 🤔, aki segítene Leo-nak ebben? Ráadásul orvosi szempontból is nehezebb dolgunk lesz Vele, hiszen szív és bőrférges is. Ez egy elhúzódó kezelés, ami komolyabb anyagi terhet jelent számunkra.

mde

2023.01.11.

Az öregfiú alaposan feladja számunkra a leckét. Kezdődött azzal, hogy nem találtunk számára ideiglenes befogadó családot, talán mert picit nehezebben működik, mint néhány mentett társa. Leo sajnos nem sokat hall, így például a szobatisztaság tekintetében is ki kellett találnunk, hogyan adjuk tudtára a helyes viselkedési szabályokat. De igen is vannak előrelépések, alig van már bepisilés. Jó 10 évvel a háta mögött, még rengeteg az újdonság számára. Persze igyekszik Ő jól viselkedni és alkalmazkodni az új élethelyzethez, végtelenül békés és nyugodt kutya. Érzi már milyen jó valakinek az ölébe kuporogni egy kis simogatásért, de naponta erősítenünk kell a bizalmát. Amivel nagyon ránk tudja hozni a frászt, hogy hihetetlenül rossz evő. Gyakorlatilag már mindent kipróbáltunk. Szívféreg kezelése kapcsán mihelyt elkezdi szedni a szükséges gyógyszereket, amik terhelik a pociját, hajlamos szinte semmit sem enni.😥 Ezért napi szinten kell újabb trükköket bevetnünk és már harmadszorra futunk neki az antibiotikum kúrájának. Természetesen nem adjuk fel, mindent megteszünk a gyógyulásáért.

2023.02.11.

A 10 éves Leoval újabb váratlan feladatunk lesz. Kezdettől fogva küzdelmes volt minden étkezése, semmi iránt nem mutatott kiemelkedő érdeklődést, az antibiotikum kúra is megterhelte a gyomrát. Most pedig fájdalmat jelzett, ami fogászati problémákra vezethető vissza. Kénytelenek leszünk egy komolyabb fogászati műtétnek nekiindulni, ami azért nem könnyű döntés, mivel Leo szívféreg pozitív kutya. Ilyen esetekben minden műtéttel meg szoktuk várni a biztonságos, negatív teszteredményt. Nála azonban orvosaink véleménye alapján vállalnunk kell most a kockázatot. A fájdalmak megszűnése egészen biztosan jelentősen fogja befolyásolni a kedélyállapotát is. Bár már így is óriási változáson ment keresztül, szobatisztaság tekintetében is szépen teljesít, remekül beilleszkedett a falkába. Imád kint lenni az udvaron és igaz hogy nem hall, de a többieket figyelve követi az eseményeket. Kedves és békés kis öregúr🤗 Gondoljatok rá a napokban, hogy minden rendben menjen a műtétje során🤞🤞🤞

2023.03.05.

Megtörtént Leo tervezett fogászati műtétje és bizony beigazolódott, hogy nagyon ráfért szegényre. Csilla doktornéni 11 fogát távolította el és lehet, hogy továbbiakat is el kell majd. Leo jelenleg otthon pihenget, kedve és étvágya egyelőre nem túl jó, de ez ilyenkor természetes. Minimális sétákat tesznek és néhány nap múlva, ha fájdalmai enyhülnek reméljük sokkal vidámabb lesz. Most puha és finomabb falatokat kap, amit szépen elfogad és a gyógyszereit is beveszi. A 10 éves aprócska öregúr közben reménykedik, hogy megdobban a szíve valakinek amikor Rá néz.

2023.04.10.

Fél éve a csapatunk tagja ez a kicsi öregúr. Múltját homály fedi, zsákba kötve találták, lábra sem tudott állni, majd megérkezett hozzánk. Számos küzdelmen vagyunk túl. Nagyon megszenvedtünk az étkezése terén, de egy komoly fogászati rendbetétel hatására ez rendeződött. A szobatisztaság megértetése sem bizonyult alapfeladatnak, hiszen valószínűleg udvari kutyaként élhetett és mivel kiderült, hogy Leo nem hall, rászólni sem lehetett. De mindez már csak emlék. Leo szépen beilleszkedett, érti a napi rutint. Öreges vidámsággal éli napjait, hallássérült mivolta semmiben nem befolyásolja. Nyugodtan autózik, kutyákkal barátságos. Szívféreg pozitívan érkezett, kezelése már folyamatban van és jelenleg ez csupán türelmes várakozást jelent. Nálunk tanult meg igazán élni, fontosnak lenni. Szeretjük és szeretnénk, ha mielőbb lenne egy saját Gazdija. Leo nem akar kitűnni. De szeretné, ha valaki felfigyelne rá. Egyvalaki, aki úgy szereti, ahogy van.