Kelly - gazdis

Kelly – gazdis

És megint egy utcán talált kislány… Kelly kétségbeesve bóklászott, megtalálása után gazdája lemondott róla. Pedig fiatal kutyus, de ha belenézel a szemeibe azonnal feltűnik, hogy valami nem stimmel. Nem lát😞 TDN gyorsan megvizsgálta, nem lapul-e meglepetés a pocakjában. Szerencsére az UH semmi aggasztót nem mutatott, ivaros, szívféreg negatív, fogai szépek. Kapott egy alapos kozmetikázást, amit békésen viselt. Ideiglenes befogadóinál még nehezen találja a helyét, de nem is vártunk mást, hiszen egy érzékszerve hiányzik. Vágyik a szeretetre, szinte azonnal próbált bújni.🤗 Ő különleges feladat lesz, de minden esélyt megadunk neki. Jövő hétre foglaltunk szemészeti kivizsgálásra időpontot, ahol pontosabb képet fogunk kapni, hogyan tudunk továbblépni.

2023.02.02.

Kelly félénken, bizonytalanul, sokszor menekülve vagy éppen lemeredve töltötte első napjait. Nem csodálkoztunk, hiszen a külvilágból semmit nem lát. Viszont ilyen gyorsan még nem sok kutya váltott át abba az állapotba, hogy égnek álló lábakkal aludjon mellettünk. Érzi, hogy szeretjük. A kozmetikázást is teljes együttműködéssel viselte. Múlt héten meglátogattuk Judit doktornénit, aki alaposan megvizsgálta a szemeit. A szemultrahangon látszott, hogy mindkét szemgolyója csak csökevényes, valószínűleg veleszületett probléma, soha nem látott. Ezen kívül hályog is van az egyiken és irritáció miatt fokozott váladékozás. Ezekre a szemüreg kitisztítása és végleges zárása lesz majd a későbbiekben a megnyugtató megoldás. Ennél viszont sokkal fontosabb volt a mielőbbi ivartalanítása. A műtét gyorsan és probléma nélkül zajlott. Meglepően jól ébredt, se szédelgés, se remegés, se bepisilés. Az éjszaka viszont nehezen telt, folyamatos nyüszizéssel jelezte, hogy nem érzi jól magát. Nagyon figyelünk most rá, mert a tölcsér a szokottnál is jobban megrettenti, hiszen Ő ezt sem látja, nem érti mi került most rá. Reméljük a pihenéstől pár nap alatt elfelejthetjük a kellemetlenségeket.

2023.02.15.

Kelly a látássérült kisvakondunk😊 Ahogy legutóbb beszámoltunk róla, az ivartalanítás és a tölcsérviselés picit elbizonytalanította, mert nem látta mi történik vele. De hol van már ez! Jókedve hatványozottan tért vissza, a megszokott környezetében önfeledten rohangál, próbál becsatlakozni a többiek játékába. Átlagon felüli ragaszkodással viszonyul ideiglenes családjához, ha lehet odabújva alszik, de a kis fekhelyén is remekül szunyál. Sétálni imád, magabiztosan közlekedik a mellett, akivel már kialakult a bizalma. Az utcán egyre bátrabb, nem riad meg mindentől, próbáljuk minél változatosabb ingereknek kitenni. Gyakran idétlenkedik, szívesen plüssözik vagy csócsálja a rágófáját. Vár még rá a közeljövőben egy szemműtét, de Judit doktornéni azt mondta, egyszerű-gyors beavatkozásra és gyógyulásra számíthatunk. Ettől függetlenül, ha valaki tényleg beleszeret🥰, ideiglenes szerződéssel már gazdijelölthöz költözhetne. ☝️Kellyt semmiképpen nem adjuk szobadísznek, csak mert Ő VAK! Csak olyan gazdihoz mehet, aki megtanítja az életre, aki viszi mindenfelé, akinél lesznek valódi élményei ennek a 1,5 éves kislánynak, ahol minden családtag elfogadja Őt és megfelelően viszonyul majd hozzá. Ami testileg hiányzik belőle, azt lelkileg fokozottan kompenzálja.🤗Kelly különleges kutya !

2023.03.05.

Van nekünk egy csodálatos mentettkénk. Kelly 1,5 éves, gyönyörű formájú, arányos, izmos testű, sűrű-tömött bundájú, ivartalan kislány. Nem elég, hogy kifejezetten szemrevaló🤩 de átlagon felül életvidám is. Mindig kedves, mindent eltűr, nagyon bújik, nagyon lehet szeretgetni. Valószínű ezzel kompenzálja a kis fogyatékosságát, amivel a természet elindította az életét. Veleszületetten VAK kutyus. Ezt Ő egyáltalán nem éli meg problémának, az udvaron hatalmasakat rohangál, vicces, sokszor idétlen, kifejezetten játékos. Bátran sétál a falkával, kis biztatással idegen környezetben is működik. Néhány nap múlva lesz egy szemműtétje, de egyszerű-gyors beavatkozásra és gyógyulásra számítunk. Ettől függetlenül, ha valaki beleszeret, ideiglenes szerződéssel már költözhetne gazdijelölthöz. ☝️Kellyt biztosan nem adjuk szobadísznek, sajnálatból csak mert Ő VAK! Kizárólag olyan gazdihoz mehet, akinél lesz élete, aki viszi mindenfelé, akinél lesznek valódi élményei, ahol minden családtag elfogadja Őt és megfelelően viszonyul majd hozzá. Ilyen csodás kutyája nem lesz ám mindenkinek!

2023.03.15.

Vak kislányunkkal egyetlen teendőnk maradt, szemészdoktornéni tanácsára, a csökevényes szemének eltávolítása. Talán rémisztően hangzik, de ez egy viszonylag egyszerű és gyors beavatkozás. Ha halogatjuk, a jövőben okozhatott volna problémákat, ezért gyorsan túlestünk a műtéten. Kelly teljesen rendben van, sokat alszik. Nála a tölcsérviselés jelent egyedi problémát, mert abból fakadóan, hogy nem lát, nem érti mi akadályozza most a mozgásában. De ez a 2 hét gyorsan eltelik majd és varratszedés után újra a tőle megszokott hatalmas energiával futkározhat, kergetheti a galambokat, amit nagyon szeret. Ideiglenes családjában nagy szeretetben és elfogadásban van része, de az igazi az lenne számára, ha valaki beleszeretne és költözhetne gazdijelöltjéhez. Közben a kutyatesó szülinapján maszatolta össze magát a kutyasütivel😋 Kellyt biztosan nem adjuk szobadísznek, sajnálatból csak mert Ő VAK! ☝️Kizárólag olyan gazdihoz mehet, akinél lesz élete, aki viszi mindenfelé, akinél lesznek valódi élményei, ahol minden családtag elfogadja Őt és megfelelően viszonyul majd hozzá. Ilyen csodás kutyája nem lesz ám mindenkinek!

2023.04.14.

Kelly, a legszebb virágszál🌷. Készen áll. Egyfelől fiatalság, gyönyörű forma, sűrű bunda, kedvesség, ragaszkodás, báj, játékosság, mindent elsöprő életvidámság. A mérleg másik oldalán pedig egyetlen hiányosság…Kelly vak. De ez az apróság valóban képes felülírni mindent? Ugye nem! Mi ismerjük minden rezdülését, mi oda vagyunk érte. Kelly egy igazán különleges személyiségű kutya. Egészen biztos, hogy létezik valahol egy ember, aki pont rá vár. Egy család, akiknek a szemével világot láthat, ahol az óvó szárnyak alatt megannyi élményt szerezhet. Nem szobadísz. Imád szaladgálni és játszani, boldogan madarat kergetni. Persze mindezt egy picit másképpen teszi. Picit…de avatatlan szemek ebből nem vesznek észre semmit. Nálunk ugyan olyan eséllyel indult, mint mindenki más, de reméljük egyvalakinél kizárólag Ő lehet most a befutó.

2023.07.22.

🥳 Az elmúlt időszak egyik legjobb hírével érkeztünk! Kelly januárban érkezett hozzánk, de rögtön éreztük, hogy bár gyönyörű, okos, elképesztően kedves, mégsem lesz könnyű gazdit találni számára. Hogy miért? Mert egy vak kutya esélyei sajnos igen csekélyek. Szerencsére ideiglenes gazdijai vállalták, hogy szeretik és gondozzák, amíg megérkezik az igazi. Teltek a hónapok… semmi. Mi nap mint nap láttuk, ahogy Kelly rohan, boldogan galambokat kerget, ahogy tökéletes pontossággal használja az ágy melletti rámpát, ahogy boldogan cipeli a nyusziját. Tele volt élettel, nyoma sem volt szomorúságnak és bizonytalanságnak csak azért, mert születése nem lát. Érkezett egy bemutatkozó levél, kifejezetten a vak kislányra. Izgatottan vártuk, hogy Réka mikor tudja meglátogatni Kellyt, hiszen egyenesen Svájcból írt nekünk. Tényleg létezik még ilyen ember, aki képes 1200 kilométert utazni egy vak kutyáért? Igen !!! Eljött, találkoztak, 3 együtt töltött nap után pedig nem volt kérdés. Útlevelet készíttettünk, szerződést írtunk és elbúcsúztunk a kislánytól. Elindultak a hosszú útra, távoli otthonukba. Réka szavai: „Amikor megláttam Pihe kutyusom halálát követően és elolvastam a szöveget, valahogy éreztem, hogy Kelly egy különleges kis életke. Talán az is benne volt, hogy olyan kis esendőnek látszott, de mégis vadangyalkának. Kelly tényleg életrevaló, akaratos is tud lenni, viszont, ha kell türelmesen vár, alkalmazkodik, bújik kedveskedik. Nagyon okos és nagyon igyekszik mindent újat megtanulni. Vicces, idétlen néha és annyi energia van benne, hogy hihetetlen. 5,5 kiló energiabomba. Már úszott is. Tündérbaba, nagyon lehet szeretni” Nagyon sok boldogságot, vidámságot és közös élményt kívánunk Nektek❤️ ! Lássuk, hányan drukkoltatok Kellynek, hogy megtalálja végre az igazi GAZDi-ját !