Gréti - gazdis

Gréti – gazdis

Grétit utcán találták, de chipje nem volt, így gyorsan segítségére siettünk. Állapota az utcán töltött időszakot tükrözte, majd a nyírás után látszott, hogy bőre sem szép és a fülével is lesz tennivalónk. Első vizsgálatok alapján 3 év körüli kislány, szívféreg tesztje negatív, UH alapján rendben van. Jelenleg még ivaros, de ezen néhány héten belül változtatunk. Elhelyezését ideiglenes családnál sikerült megoldanunk. Szokja a többi kutya társaságát és a cicát is, ilyen téren ügyes, de a szobatisztaság fogalma egyelőre nem ismert számára.

2023.01.29.

Gréti vagyok, 3 éves kislány és gazdit keresek ! Mivel utcáról érkeztem, nem igazán értettem miért is nem mindegy hova pisilek? De ideiglenes gazdim, legyen kint bármilyen idő, olyan türelemmel tanítgatott, hogy csak sikerült. Képzeljétek megértettem: kint szimatolás-pisi-kaki, utána bent szunya kanapéhasználattal és finom falatok. Szeretek lemenni, mert az utcán mindenki megsimogat, mosolyog rám, megdicsérnek milyen szépen sétálok pórázon és rengeteg kutyabarátom van. Más szőrmókokkal is találkoztam már, azt mondják ők a cicák. Amikor egyedül hagynak itthon, semmit rosszat nem csinálok, ugatni sem szoktam, ahogy rágcsálni sem. TDN azt mondta amikor megvizsgált, hogy hamarosan kivesznek a pocimból valamit, hogy ne legyenek kicsinyeim, aztán már költözhetek is végleges családomhoz. Még pici a szőröm, bőröm is szebb lesz hamarosan, de talán így is megtetszem valakinek 🥹

2023.02.14.

A kislánynak több érdeklődöje is akadt, egy fiatal pár pedig azonnal beleszeretett. Semmi akadáját nem láttuk a gazdijelölthöz költözésnek, bár időközben kiderült, hogy Gréti nem terheli rendesen az egyik hátsó lábát. RTG felvétel után, az ortopéd sebész Doktor Úr megállapította, hogy genetikai okú csípőprobléma, komolyabb műtétre lesz szükség😔 Nagy örömünkre, a fiatalok ennek tudatában sem hátráltak meg, vállalták hogy végigcsinálják Grétivel a teljes rehabilitációt😍 Köszönjük, hogy így döntöttetek ! Már most nagyon szeretik egymást, a napokban megtörténik a műtét, mindenki drukkol Nekik !

2022.02.18.

Gréti túl van műtéten. Makai Doktor Úr eltávolította a kóros combcsont részt, innentől pedig hosszú-hosszú rehabilitáció kezdődik. A műtét utáni éjszaka nehezen telt, nem sokat aludtak, csak akkor nem sírt, ha ölbe vették. Nagyon nem komfortos most ez az állapot Grétinek, minden mozdulattal megküzd. Szerencsére gazdijelöltjei végtelen türelemmel ápolják, csinálják vele az előírt mozdulatokat, amit a kislány nagyon nem szeret. A varratszedés után jó pár hónap fizioterápia és gyógytorna következik.

2023.03.27.

Gréti csípőműtétje óta 1 hónap telt el. A deformáció miatti fájdalmai megszűntek, a műtéttel járó kellemetlenségek is jelentősen csökkentek, sebe gyönyörűen begyógyult, szőre is növekszik. Kezdetét vehette a komoly munka, a felépülő új ízületi rész köré vissza kell építeni az elsorvadt izomzatot. Gazdijelöltje a gyógytornász által előírt mozdulatokat napi szinten végzi, speciális eszközök igénybevételével. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek eleinte nem is olyan egyszerűek. Grétinek a nyugodt oldalfekvés a lába tornáztatása közben vagy az instabil felületen való állás befeszülés nélkül, teljesen új szituációk. Szerencsére Enikő hatalmas türelemmel és szakszerűen végzi a tornát, ami abból is látszik, hogy a héten az Állatorvostudományi Egyetemen, az ellenőrző vizsgálaton mindent rendben találtak Gréti lábával. Még messze a teljes felépülés, de Gréti szépen kezdi használni a műtött lábát. Lesz még Ő boldogan rohangáló kiskutya. Hajrá Grétike, mindenki Nektek drukkol!

2023.04.29.

Gréti csípőműtétje óta 2 hónap telt el. Gazdijelöltje maximális szorgalommal tornáztatja, masszírozza és hordja egy rehabilitációs központba. Ennek meg is van az eredménye, ugyanis Grétit látva már kevesen tudnák megmondani, hogy nem is olyan régen milyen komoly beavatkozáson esett át. Gyönyörűen használja a műtött lábát, fájdalma nincs, szépen izmosodik a popója és a combja, ezért nagy lelkesedéssel kirándul, sőt olyan túrán is részt vett, amitől leesett az állunk. Már csak az ivartalanítása volt hátra, ezen most Ő is túlesett. Egyben egy fogászati beavatkozás is történt, mert látható volt, hogy néhány fogát el kell távolítani. Lassan tért magához, sírdogált, éjszaka is panaszkodott és mászkált. Másnapra azonban sokkal jobb a kedve, s bár a szája még érzékeny a foghúzás miatt, de étvágya jó és a gumicsirkéjét már cipeli magával. Mindjárt készen vagyunk Grétike😍!

2023.05.14.

Utcán kóborolt, chip nélkül, ki tudja miféle múlttal. Mindenesetre, amikor januárban hozzánk került, elkezdődött az új élete. Megértette a szobatisztaságot, megszokta a pórázt, problémamentes kutyus lett. Beleszeretett egy fiatal pár, de örömüket hamarosan beárnyékolta, hogy kiderült, Gréti lábával valami gond van. Komoly fejlődési rendellenességet diagnosztizált nála az ortopéd sebész doktor úr. Enikőéket azonban ez sem tántorította el. Belevágtak a nagy műtétbe és az utána következő, cseppet sem egyszerű rehabilitációba. Hónapokon át tartó masszázs-torna-gyakorlások. Az eredmény pedig, Gréti gyönyörűen jár. Ehhez képest az utolsó teendőnk, az ivartalanítás apróságnak bizonyult és már ezen is túl vannak. Végre megírhattuk Velük is a szerződést, így Gréti megérkezett. Legyen példa sok embernek Enikő és Boldizsár kitartása, hogy meg sem fordult a fejükben a visszalépés. A rengeteg munka és áldozat meghozta gyümölcsét, közben pedig kapcsolatuk egyre csak mélyült. Zuzmó, mert ez lett a neve, csodálatos családot kapott. Sok boldogságot kívánunk Nektek❤️!