Boróka - gazdis

Boróka – gazdis

Boróka a csapat legfélénkebb tagjának tűnt. Néhány nap alatt azonban kiderült, hogy igazi kotnyeles, állandóan furakodik és nyalogat, szerinte mindig Őt kell simogatni. Az egyedüllétet sem viseli tökéletesen, amit más kutya közelsége azonnal enyhít, de ezen a területen még dolgozni fogunk. Pisifronton szintén hadilábon áll. Őt is 4 év körülire becsüljük, de egészségügyileg ad nekünk plusz feladatot. Lázas, az ultrahang alapján a méhe nem túl szép, ezért Ő lesz most az első, aki napokon belül átesik az ivartalanító műtéten. Bal hátsó lábát is meg fogják röntgenezni az altatás alatt, mert úgy láttuk, gyakran nem terheli. Kell neki most nagyon a drukk!

2023.02.25.

Boróka ivartalanítása volt a legsürgetőbb a csapatból. A műtét gyorsan és komplikáció nélkül zajlott, az ébredés kicsit érdekesen, kábán mindent rágott, ami a közelébe került és harapott😵‍💫 Látszott, hogy szörnyen érzi magát. Az amúgy is igen félős és bizonytalan kislány oldódását nem sürgetjük, hiszen hamarosan varratszedés és sokkal jobban fogja érezni magát. A műtét előtt, már altatásban, Makai Doktor Úr készített a csípő ízületéről egy röntgenfelvételt, ami alapján újabb rossz hírrel szembesültünk. Csakúgy, mint nemrégen Grétinél, Borónál is kóros elváltozás látható a combcsont fejnél. E miatt nem terheli rendesen a lábát, fáj neki.😞 Ez így nem maradhat. Így az Ő gazdikeresése el fog tolódni, hiszen néhány hét múlva vár rá az ortopédiai műtét, majd a fizioterápia és gyógytorna. Természetesen mind anyagilag, mind ráfordított időben meg fog kapni tőlünk mindent Boróka, hogy néhány hónap múlva Ő is boldog gazdis kutyaként élhessen.

2023.03.12.

Letelt a sebgyógyulás időszaka, kikerültek a varratok és oltási programját is elkezdtük. Boróka végre letehette a tölcsért, így legalább ez nem befolyásolja tovább a bizalomépítést. A nyolcas csapatból ugyanis Ő az, aki sokkal érzékenyebb lelkileg a társainál. 1 hónap telt el, de még mindig kúszva-mászva közelít az ember felé, fölhöz lapul egy hangosabb szótól, a férfiaktól szemlátomást fél. Séták terén rengeteget fejlődött, de napi szinten kell változatos ingerekkel bombáznunk, hogy fejlődést tudjunk elérni. Boróka különleges feladat és hamarosan a csípőműtétjének is nekilátunk.

2023.04.05.

Megtörtént a nagy műtét. Makai Doktor Úr eltávolította a kórosan fejlődött combcsont részt, ami eddig folyamatos fájdalmat okozott a mozgásnál. Nem volt komplikáció és 2 óra elteltével Boróka már békésen pihengetett az ölünkben. Bár vannak műtét utáni fájdalmai, de gyorsan javul az állapota és a kedve is. A műtött lábát még nem használja, de az előírt mozgatásokat már elkezdtük gyakorolni, amit együttműködően visel. Kicsit didergősebb lett, hogy nincs rajta a szőrős bugyogója, ezért pulcsiban pihenget egész nap. Hamarosan kontrollvizsgálatra megyünk, majd a varratszedés után elkezdődik a fizioterápia. Ez tovább csökkenti a fájdalmat és izomgörcsöt, elősegíti a gyógyulást és javítja a mozgástartományt. Mi nagyon bízunk a gyors felépülésben, de továbbra is drukkoljatok Borókának!

2023.04.11.

Borókának is eltelt a 2 hét csípőműtétje óta, sebe gyönyörűen gyógyult. Varratszedés után az Állatorvostudományi Egyetemen jártunk ortopéd specialista doktornéninél. Alapos vizsgálat következett, majd átbeszélték a fizioterapeutával a további teendőket. Az új hetet már Vele kezdtük, 2 órás foglalkozás alatt megmutatta nekünk, milyen gyógytorna gyakorlatokat kell végezni, milyen masszázst kell alkalmazni. A kutya-rehabilitáció egy sokrétű, rengeteg foglalkozást igénylő, számos segédeszközt alkalmazó munka. Boróka valószínűleg hosszú ideje élt már fájdalmakkal, ezért teste ehhez alkalmazkodva másképpen kezdett működni. Teljesen másképpen terheli egészséges lábait is, másképpen egyensúlyoz, másképpen ül le. És ezeket a beidegződéseket is módosítani kell most, el kell hitetni Vele, hogy már nem fáj az ami eddig, oldani kell a görcsöket, vissza kell építeni az elsorvadt izomzatot. Szerencsére Boróka egészen együttműködő, jutalmazással kiválóan motiválható, szóval fog ez menni ! Egészen biztos, hogy sok hét kemény munka áll előttünk, de mindent megteszünk, hogy Boróka hamarosan 4 lábon rohangálhasson. Annyira jó lenne, ha közben valaki beleszeretne és megismerkedhetnének!

2023.07.14.

Csodás hírrel érkezünk😍! Áprilisi combcsontfejezés műtétje után, már több mint 2 hónapja dolgoztunk Boróka speciális rehabilitációján. Detti a fizioterapeuta, minden héten eljött hozzánk és néhány órát csak Boróval foglalkozott. Boróka pontosan tudta, hogy a szépen végzett gyakorlatoknak mindig van a jutalma, sokszor már az eszközök kipakolása közben magától elkezdte a feladatokat.😆 Közben persze minden áldott nap csinálni kellett vele az előírtakat. Kicsit másképpen haladt, mint azt elképzeltük, de rengeteget fejlődött. Bizonyos szituációkban úgy használta operált lábát, hogy nem akartunk hinni a szemünknek. Izomzata fejlődésnek indult és kezdett hozzászokni a fájdalommentes élethez. Közben pedig jelentkezett egy család, akik elutaztak hozzánk egy ismerkedésre Borókával. Pontosan átbeszéltük a vele járó feladatokat és megmutattuk a gyakorlatokat, amit bizony még folytatni kell. Eldöntötték, Borókát szeretnék családjuk tagjának. Még várt rá egy végső ellenőrzés az Állatorvostudományi Egyetemen és útra kelthettünk. Hosszú rehabilitáció volt, az év eleji 8-as csapattal érkezett, extra félősen, extra érzékeny lélekkel, mindig bepisilősen. Nem mindennapi feladatot jelentett a kiscsaj, de végtelen kedvességével és szelídségével mélyen belopta magát a szívünkbe. Új családját is elvarázsolta és kutyatesója is nagyon kedvesen üdvözölte otthonukban. Köszönjük Mónikáéknak, hogy Borókát választották, türelemmel várták a gyógyulását és folytatják a fejlesztését. Külön köszönettel tartozunk Ádám Dettinek, a 10 héten át tartó lelkiismeretes munkájáért 🤗! Legyetek nagyon boldogok együtt, vidám nyarat kicsilány❤️ !