Jax - gazdis

Jax – gazdis

Jax a csapat egyetlen fiú tagja, becsült kora 4 év. Kivizsgálás alapján egészséges, szívféreg tesztje is negatív. Még ivaros kanocska, ennek megfelelően próbálja pozícióját bizonygatni. A tiltást azonban érti, haladunk vele és ivartalanítására is hamarosan sort kerítünk, pláne hogy rejtettheréjű. Ideiglenes gazdinál sikerült elhelyeznünk, pórázhasználattal ügyesen haladunk.

2023.03.15.

Jax szépen beilleszkedett befogadóinál, a családtagok nagyon szeretik. Nem is csoda, hiszen nagyon kedves emberekkel és más kutyákkal is, szépen tanítható, békés fiúcska. Egyeztettünk ivartalanítási időpontot, de az ilyenkor szokásos rutinhoz képest, nála máshogy indultunk. Mivel egyik heréje rejtett, közvetlenül a műtét előtt UH vizsgálatra vittük, hogy pontos képet kapjon az operáló orvos. Sajnos nem sikerült megtalálni a diagnosztikai módszerrel, így izgalommal indult a műtét. Az előkészítést teljes együttműködéssel viselte, bár az operáció kicsit hosszabbra nyúlt, de végül sikeresen zárult. A doktorbácsinak sikerült megtalálni a hiányzó golyócskát, ami sorvadt és pici volt, ezért nem tudta az UH egyértelműen kimutatni. A bonyolultabb műtét után Jax több fájdalomcsillapítót kapott, sokkal jobban didergett, de melegítéssel próbáltuk komfortosabbá tenni számára az ébredést. Az első éjszakát meglepően jól viselte, reggel pedig jóízűen falatozott és csóválva fogadott bennünket. Már ismét családja körében pihenget, ami az elkövetkező 2 hétben elsődlegesen fontos. Drukkoljatok ennek a kis macifiúnak, hogy gyorsan teljenek a napok és utána intézhessük a gazdisodását!

2023.03.26.

Jax esetében picit bonyolultabb volt az ivartalanítás folyamata, de ez már csak emlék. Mára túl van minden kellemetlenségen, ügyesen megbarátkozott a tölcsérrel, gazdijai közben is folyamatosan tanítgatták. A varratszedés után pedig nem maradt más dolgunk, mint ennek a cuki fiúnak megírni a gazdis papírját. Köszönjük Barbiéknak, hogy a kezdetektől vállalták Jax gondozását és együttműködtek velünk, Blacky-nek pedig, hogy megtanítja tesóját boldog kutyaként élni. A gazdi szavai: „Egész életemben gyengéim voltak a mentett kutyák. Blacky is az, Zara 8 évesen került hozzánk, de csak 2 évet kaptunk a rák miatt. Jax a harmadik mentettünk, szerelem volt első látásra, szerintem mindkét részről. Szoknia kellett a sétákat, zajokat, széltől most már nem fél. Gyorsan oldódott, már második nap csóvált. Mindenhova jön utánam mindig a közelembe kell lennie, hozzám kell érnie. Hihetetlen hálás mindenért, egy simiért, bújik hozzánk, hogy ne hagy abba! Mikor ránézek arra gondolok, hogy élhetett ott ez a fantasztikus kutya. Jó természetű, imád minket és mi is őt. Nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltuk Őt❤️” Sok-sok boldogságot kívánunk Nektek!