Collie - gazdis

Collie – gazdis

6 éves kislány, akit egy állatvédő szervezet adott át gondozásunkba. Collie, megint nem lesz egyszerű eset egészségügyileg. TDN első vizsgálatai alapján szívféreg tesztje negatív, fülei gyulladt állapotban vannak, de mutatkozik esély, hogy megmentésük a hallását. Ennél komolyabb probléma, hogy az UH alapján egyik veséje kisebb. Hogy ez veleszületett rendellenesség vagy valami most is zajló folyamat része, ezt kontrollálni kell, ennek tükrében lehet majd megmondani, hogy el kell-e idővel ezt távolítani. És a hab a tortán: a nem túl szakszerű ivartalanítás miatt a műtéti terület csúnyán gyulladt, ezért antibiotikumos kezelést kezdtünk, reméljük nem kell e miatt újra megműteni. Viszont nagyon rendesen viselkedik ideiglenes anyukájánál, kedves, szépen sétál, szobatiszta, békésen alszik. És most ezeknek is nagyon örülünk.

2023.03.29.

Amikor megérkezett, több egészségügyi problémával is szembesültünk. Azóta eltelt egy hónap és sokkal bizakodóbbak vagyunk. Aggódtunk csúnyán gyulladt fülei miatt, de helyi kezelés hatására mindkettő rendbe jött. Az ivartalanítását sem szakszerűen végezték, a műtéti terület nem volt szépnek mondható, még az is benne volt, hogy újra kell majd operálni. Azonban az antibiotikumnak köszönhetően a sebe szépen alakul. Hasi UH alapján szervei szépek, vérképe jó, a pajzsmirigyértékeit TDN hamarosan újra ellenőrizni fogja. Csakúgy, mint a veseműködését, de addig is Collie vesekímélő tápot eszik. Hiányzó oltásait folyamatosan pótoljuk. Collie tökéletes összhangban van fiatal ideiglenes befogadójával. Kinyílt, mindenkivel barátkozik, megtanult játszani, amivel magát és egyben környezetét is szórakoztatja. Állítólag igazi tündérlány, szófogadó, maximálisan szobatiszta. És igen aktív, keveset alszik, mindig akad teendője. Eleinte minden TV műsorhoz volt valami hozzászólni valója, jelenleg ezt már csak az állatos filmek nézésekor teszi. Nézzétek csak, milyen gyönyörű kislányos fazonja lett a kozmi után!

2023.05.30.

Collie év elején került hozzánk, mert gazdája több egészségügyi probléma miatt nem akarta megtartani. Hamarosan Evelin gondjaira bíztuk, aki az év eleji felhívásunkra jelentkezett ideiglenes befogadónak. A rehabilitáció alatt maradéktalanul segítette munkánkat és olyan otthont biztosított Collie-nak, amit valójában megérdemel. Kapcsolatuk mind szorosabbra vált, ezért kicsit sem csodálkoztunk, amikor úgy döntött, nem szeretne megválni Tőle. “Ideiglenes gazdiként februárban kezdődött a közös történetünk Collieval. Mentett kutyusként vese- és fülproblémákkal, ivartalanításból maradt komplikációkkal költözött be hozzánk, egy félénk, nyugodt kiskutyaként. Az állapota gyors javulásával párhuzamosan a személyisége is elkezdett kibontakozni, boldog, életvidám, játékos kutyussá változott. Óriás mozgásigénnyel képes órákon keresztül szaladgálni a játékaival, keresi a többi kutyus társaságát a sétáknál is, gyengéi a tavak és a kacsák. Az autózással is megbarátkozott időközben, így szinte mindenhova tudjuk már magunkkal vinni, nagyon szereti az helyeket, élményeket. Az idő múlásával nagyon gyorsan családtag lett, így az utolsó vizsgálat előtt már biztosak voltunk benne, hogy Colleszt szeretnénk örökbe fogadni. 😊” Így lett Collie-nak végleges gazdija. Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek🥰!