Pamacs 2 - rehabilitáció alatt

Pamacs 2 – rehabilitáció alatt

Még mindig el tudunk borzadni. Hogy kerülhet egy gazdás kutya ilyen elképesztő állapotba ? Pamacs kicsit zavaros történet után, messziről érkezett hozzánk. Büdös, borzas, bolhás, beteg és alaposan meg van ijedve. Kiskönyve alapján 6 éve született, még ivaros kan, aki utoljára 4 éve érdemelt oltást. Szőre ugyan hosszú, de meglehetősen ritka, így azonnal látszik, hogy teljes testfelületén gyulladt, vörös és foszlik a bőre. Füleivel is lesz dolgunk, tele vannak növedékkel. A panzióban azonnal fogadták, holnap nyírás, hatalmas fürdés fog következni, aztán elkezdjük a kivizsgálását. Egy ilyen állapotú kutyának azonban mielőbb befogadó családot KELL találnunk!

2024.02.06.

Megtörtént Pamacs első vizsgálata. A vizsgálóasztalra helyeztük, kavarogtak a gondolataink. Közelről látni a bőrét, ahogy minden centiméterből ordít a fájdalom, kézzel tapintani az elváltozásokat, érezni a speciális szagát, belenézni a dudorokkal teli fülébe, aztán szembesülni a lerágott fogazatával, közben figyelni a tekintetéből áradó szomorúságot…maga a borzalom. Csak 6 éves, de szeméből sűt a meggyötörtség.😢😢😢 Talán az egyik legszörnyűbb állapotú kutya, akivel találkoztunk. Hogyan tudta ezt valaki elnézni, hogy idáig eljusson? Milyen ember az ilyen… Közben Timi doktornéni próbált vénát keresni eltorzult lábain, hogy vért tudjon venni. És Pamacs mindezt, a fájdalmaihoz, az állapotához képest, türelmesen és békésen viselte. Szívféreg negatív. Végre egy jó hír! További laboreredményeire még várnunk kell, az ivartalanítására pedig valószínűleg még jó ideig nem is gondolhatunk. ‼️Ami viszont a legborzasztóbb, hogy nem érkezik segítség számára ‼️ Bár a panzióban mindent megtesznek érte, fürdetik, kenegetik, kapja az allergia gyógyszert és spec tápot, kutyatársak veszik körül, de Pamacsnak ideiglenes otthonra lenne a legnagyobb szüksége.

2024.02.16.

És bizony megtörtént a csoda, amire annyira vártunk ! A képen Pamacs…lakásban 🤩!!! Jelentkezett egy család, akik 2 éve fogadtak tőlünk örökbe egy szintén allergiás kutyust, hogy szeretnének segíteni Pamacsnak. Telefonon egyeztettük a várható feladatokat, autóba ültek és elmentek a panzióba megismerkedni Vele. Sem a hallottak, sem a személyes találkozó alapján nem tántorodtak vissza a feladattól, így Pamacsot beköltöztettük a belvárosba. Már a @Katandog Park munkatársainak köszönhetően sokkal élhetőbb állapotba került Pamacs, de Enikő tovább csinosította a bundáját, alaposan kitakarította a füleit, 3 naponta fürdeti és áztatja le türelmesen, melegvízzel a rengeteg trutyit a bőréről. Gyógyszerezik, kezelik a füleit, szigorúan figyelnek a táplálkozására. E mellett megismertetik a városi ingerekkel, igyekeznek megértetni vele a szobatisztaságot és szoktatják az egyedülléthez, amíg dolgoznak. Napról napra kapjuk a híreket, Pamacs nagyon együttműködő, békés és barátságos, a sétáknál már meglepően ügyes. Milu kicsit nehezen fogadja, hogy most osztoznia kell gazdijain egy másik kutyával, de ezen is dolgoznak. Nem tudunk elég hálásak lenni Enikőnek és Mikinek, hogy otthonukba fogadták Pamacsot, így jelentősen javulnak a gyorsabb gyógyulás esélyei.

2024.03.24.

Pamaccsal lassan haladunk. Persze látszik a javulás, de speciális állapota miatt a változások napi szinten eltérőek. Van úgy, hogy örülünk, mert úgy látjuk sokkal szebb, van hogy felfedezünk rajta valamit, ami nem tetszik. Egyik nap teljes nyugalomban pihenget, aztán elkeseredünk mert újra vakaródzik.🥺 Ilyenkor muszáj visszatenni rá a tölcsért, hogy ne tudja szétrágni magát. Bizonyos területeken elkezdett visszanőni a szőre, sokkal kevesebb a kipirult gyulladt bőrfelszín, fülei is javultak valamelyest. Nyaka és combjai azonban még mindig elég csúnyák. Azt tudjuk, hogy az Ő összetett problémája nem hetek alatt fog megoldódni, mégis különös fejtörést okoz. Pamacs abszolút békésen viselkedik a falkatagokkal, nem keresi a konfliktust az utcán sem. Imád sétálni, nagyon figyel az emberre, érti a tiltásokat és otthon ha tehetné folyamatosan mellettünk kuporogna. A jelölgetések száma a lakásban jelentősen csökkent, de azért résen kell lennünk. Mivel 3-szor kap enni, hogy kicsit hízásnak induljon, a speciális tápja kifejezetten gyorsan fogy. Ahogy a sűrű fürdetések miatt a samponjai és a táplálékkiegészítői is. Jelenlegi állapota sajnos még mindig nem teszi lehetővé sem az oltásokat, sem az ivartalanítását.