Berta - R.I.P.

Berta – R.I.P.

Bertát a 4-es főúton, Szolnok közelében fogta be a megtaláló, ahol az úton rohangált az autók között.  Nagyon kedvesen gondját is viselték, meg lett nyirva, kapott féreghajtót és bolhacseppeket. Tele volt bolhával, a bőre be volt pállva és nagyon koszos, loncsos volt. 8 év körüli, szuka kutyus.   Mivel egészséges és jól táplált, igy az ivartalanitására azonnal sort is keritünk.

2013.08.15.

Berta nyakán volt egy pukli bekerülésekor, ami sajnos később kifakadt és vérzett. Pár nap múlva már le is apadt, toklászt nem találtak benne állatorvosaink. Kapott gyulladáscsökkentőt és antibiotikumot, most várjuk, hogy begyógyuljon.
Utána egyeztetünk ivartalanitási időpontot is neki. A bőre szépen javul és teljesen szerelmes a nyusziba, akivel együtt lakik. Picit félős, de kezd feloldódni.

2013.08.26.

Berta sikeresen túl van az ivartalanitáson! Gyors gyógyulást kivánunk neki, 4 nap műlva lesz esedékes a kontrollvizsgálat.
A probléma a lábával sajnos idegrendszeri, igy egyelőre megfigyelés alatt lesz!

2013.09.18.

Szeretném megosztani Veletek, hogy tegnap a Rákosligeti Rendelőben jártam szemészeti vizsgálaton.
Beigazolódott, amit Timi doktor néni is diagnosztizált.
A jobb szememen korábban szaruhártya sérülés történt, körülbelül a teljes vastagság felénél. Vmi éles tárgy vagy karmolás…
Sajnos kezeletlenül maradt, így a belejutó por illetve egyéb szennyeződés a hámosodás után betokozódott. Ezzel a szememmel néha kicsit hunyorgok, de csak azért csinálom, hogy védekezzem és nem azért mert nem látok vele jól vagy fáj. Judit doktor néni azt mondta, 1% esélyt lát rá, hogy ez bármerre is “elindulna” és a jövőben komolyabb problémát okozna.
Mindenesetre azért egyelőre kontroll alatt tartjuk. Főleg, hogy miután vmi papírt nyomott a szemembe, megállípította, hogy a könnytermelésem is alacsony. De azt is mondta, egy mérés nem mérés, így majd ezt is ismételgetjük. A gazdim szerint a rendelőben egy igazi angyalként viselkedtem, gyakorlatilag rezzenéstelenül tűrtem mindent, ami velem történt. Kaptam kombinált szurit is. Ezzel együtt a piszkos adminisztráción is túlesett a gazdi, tehát tegnaptól hivatalosan is van CSALÁDOM.
Egész jófejek, kedvelem őket. Sokat visznek sétálni, van finom kajám, játszanak velem, és tele van a lakás párnával, amik nélkül 2 percet nem tudok létezni és az összes kanapéra felengednek.
Vannak bizonyos szabályok, pl. nem kunyizhatok az asztalnál, nem ehetem el a tesóm elöl a vacsorát, nem alhatom a gazdiékkal az ágyban, és pisilnem is csak a lakáson kivül lehet. Már kezdem ezeket megérteni… Surányi Andi nénivel a gazdim a WDP-n megalkotta a “törzskönyves” nevemet, mely szerint Ferencvárosi Füles WRH Bartóki Berta vagyok
Szerintem ez egy hülyeség, de ez van.

2013.11.10.

Jeles alkalomból írok Nektek.
Képzeljétek, ma sikeres alapengedelmes vizsgat tettem a Cerberos Kutyaiskolaban!!! Mit szoltok? En borzasztoan orulok! A masik nagyon fontos dolog, hogy epp ma két hónapja, hogy a Gazdiékhoz költöztem.
Eddig simán csak jófejnek tartottam őket, mert mindig nagyon jól bánnak velem, de mostmár szeretem is őket és ragaszkodom hozzájuk. Sokat változtam az új otthonomban. Hálás vagyok a Gazdinak, mert annyi időt tölt velem, amennyit csak tud és rengeteg helyre elkísérhetem.
A hétévégéket imádom a leges legjobban, mert akkor szinte egész nap együtt vagyunk, és sokat kirándulunk. A parkban, ami mellett lakunk, sok haverom van. Mindenkit kedvelek, aki játszik velem. Vannak kutyák, akik nem mindig foglalkoznak velem, mert hülye labdák és sípoló-villogó játékok után ronagálnak. Én azokat nem annyira szeretem.
A kedvencem, amikor a Gazdi elenged, és együtt futkározunk össze-vissza. Vele a legjobb játszani a világon! Persze gyakorolni is kell közben: ül, ül-marad, fekszik, fekszik-marad, lábhoz meg ilyesmi. Kezdek rájönni, jobb, ha első szóra megcsinálom, mert addig úgysem hagy békén…
Csinált nekem valami szuper fárasztó játékot is (mivel a Gazdi amúgy is sokat fut, mert ez a hobbija és néha fájnak a lábai), amit a Cerbiben tanult: egy csodaszép félbevágott felmosónyélen lóg egy erős kötél, Gazdi pedig tesz nekem rá ezt-azt, és először óvatosan húzgálja előttem, majd meglóbálja a levegőben. De ez engem egyáltalán nem izgat, sőt kicsit tartok is tőle. Timi doktor néni Rákosligeten nagyon jó barátom lett a 2 hónap alatt, mert begyulladt a fülecském és hosszasan kellett kezelni. Nagyon jófej, kedves, okos, és én mindig szótfogadtam neki, ezért már meggyógyultam. A bőröm sokat viszket, de a Gazdi szuperfincsi hypoallergén tápot ad nekem, amitől remélhetőleg teljesen rendbe jövök. Máskülönben nem válogatok, szívesen eszem zöldséget és gyümölcsöt is, amikor kapok. De a parkban is találtam már magamnak finom falatokat, úgy mint hangyás zsemle, körözöttes kenyérhéj, galamboknak szánt sárgaborsó, ürülék, ezeket is imádom, csak ilyenkor a Gazdi oltári patáliát csap és addig kiabál, amig ki nem köpöm. Nem értem, mire ez a felhajtás?!?! Három dolgot utálok; az egyik a porszívó – borzalamsan ijesztő. A Gazdi mikor tologatja, nem szól hozzám, rám sem néz, sőt senkit nem zavar ez rajtam kívül, én mégis beszaladok egy sarokba és ott várok, míg el nem hallgat a masina. A másik a hajszárító, a legfélelmetesebb a kozmetikus néninek van: hatalmas és nagyon erősen, hangosan fúj.
A harmadik ami kikészít, az az eső. Amikor csepereg, akkor ugrálok, mint egy kecske, mikor jobban esik, akkor azonnal behúzom a féket; és se előre, se hátra. A Gazdi próbál velem olyankor játszani, hogy lekösse a figyelmemet, de nem vagyok buta kutya, nem ver ám át! Az eső rossz és kész. Otthon amúgy minden az enyém, a megvetett hálószobai ágyat kivéve. Este, mikor a Gazdi pihen, de még nem megy aludni, beülhetek az ölébe és többször is belenyalhatok a fülébe. Imádom; ez a mi kis közös rituálénk Mikor elalszom, állítólag horkolok, mint egy maci.
A legjobb barátom a Tesóm, Riky. Vele mindent megbeszélhetek, de Ő már elég öreg és sajnos nem játszik velem Néha azért próbálkozom, hátha megjön a kedve, de olyankor szó nélkül otthagy.
Azért szeretem, nagyon, jó, hogy van nekem , sokat tanulok Tőle: például már tudom, hogy az ajtóban kell maradni séta után, míg a Gazdi szép sorban be nem visz minket a kádba, hogy lemossa a lábunkat. Elmagyarázta, hogy nem ehetem meg a kajáját, miután én befaltam a sajátomat, ezért már oda sem megyek. A hirtelen mozdulatoktól, hatalmas lábú csizmás emberektől, hirtelen becsapódó ajtóktól még megriadok, de a Gazdi szerint már sokkal bátrabb vagyok, mint amikor megismert. Valami olyasmit is mondott a múltkor, hogy már egész büszke, westie-s tartásom van. Remélem, nem untátok a beszámolómat, hisz meglehet, nektek ez nem olyan érdekes, de én mégis szeretném Veletek megosztani, milyen boldog vagyok!!!
Jó érzés, hogy szeretnek és vigyáznak rám! Tudom, hogy többé nem érhet semmi baj és nem bántanak már!
Amíg nem ismertelek Benneteket, a WRH-családot, nem tudtam, hogy vannak ilyen jó és kedves emberek!
Köszönöm Nektek, hogy otthonra találhattam és igazi, boldog kiskutya lehetek!!! Sok nózipuszit küldök! Bertuci “

2014.01.10.

Szeretettel küldöm Nektek ezt a kis összeállítást, hiszem ma 4 hónapja, hogy a szomorú árvaság és kilátástalan kóborlás után szerető családban élek.
Vidám és boldog vagyok! Nézzétek, mennyi klassz dolog történt velem ez idő alatt: utazás, tesóval bohóckodás, ágyban fetrengés, sok-sok séta, izgalmas kirándulások, alapengedelmes oklevél szerzés, naptárfotózás, karácsony, agility…
Köszönöm, hogy megmentettetek, WRH!
Bertuci

2014.09.11.

Berta már egy éve boldog gazdis lány!
Nagyon sok boldog közös évet kívánunk Nektek!!! ❤❤

2020.09.18.

A búcsú mindig nehéz… különösen nehéz, amikor a szívünk egyik csücskétől kell búcsúzni.
WRH Berta Tuckó Mackó a mai napon átkelt a szivárványhídon…újra boldogan rohangál Ricky pici tesójával és WRH Adika öri-barinőjével.
Óriási űrt hagysz magad után, örökké a szívünkben élsz majd Mackóka. ❤