Adó 1% felajánlása

A Magyar Westie Fajtamentő Egyesület 5 év alatt 280 West Highland White terriert és Cairn terriert vett a gondozásába és a számuk napról napra nő.

Non-profit szervezetként állami támogatásban nem részesülünk, így kizárólag a kutyabarát emberek támogatásából tartjuk fent magunkat. A 2016-os évtől egyesületünk is jogosulttá vált az adó1% gyűjtésére, ami új lehetőségeket tartogat számunkra. Sok kicsi sokra megy, ez a mottónk! Ajánld fel a hegylakóknak évi jövedelemadód 1%-át. Neked nem kerül semmibe, de a mentettjeink esélyeit megnöveled, hogy egy szebb és boldogabb életük legyen.

ADÓSZÁMUNK – 18520266-1-42

az-otthon-az-ahol-a-westie-van-3

RENDELKEZÉS RÉSZLETEI

Mint adófizető, a jövedelemadód egy százalékáról az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon kell rendelkezni.

 1. Töltsd le és nyomtasd ki a nyilatkozatot. (LETÖLTÉS)
 2. Tedd egy kis borítékba, amelyen feltünteted az adataid (név, adószám – a lezárt borítékot alá is kell írni hátul).
 3. Juttasd el munkáltatódhoz vagy a NAV-hoz közvetlenül.
 4. Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély esetén a bevallási csomag “perforált” ívén tudod az adó 1% felajánlását feltüntetni.

Nem utolsó sorban jelezd családod, barátaid, kollégáid, kutyasétáltató partnereid felé is, hogy ha módjukban áll rendelkezzenek az adó1%-ról a Westiek és Cairn terrierek vagy esetleg más állatvédő egyesület javára.

MIRE HASZNÁLJUK FEL?

Nagy figyelmet fordítunk a minőségi állatmentésre, minden mentettünket széleskörű alapellátásban részesítjük, ami az alábbiakból áll:

 • veszettség elleni oltás, kombinált oltás, chipezés
 • ivartalanítás
 • bolhátlanítás, féregtelenítés
 • szívférgesség, bőrférgesség teszt
 • könnytermelés mérés
 • kozmetikázás
 • hipoallergén táp etetése

Szükség esetén pedig ennél is többet kell tennünk értük, elkerülhetetlen lehet az allergiateszt, a szemészeti vagy az ortopédiai szakvizsgálat és műtét, fogászati beavatkozás vagy akár szívférgesség elleni kezelés is. Egy mentett kutyus alapköltsége 50.000 Ft körül mozog, de egészségügyi állapottól függően több százezer forintba is kerülhet.

Alapvetően ideiglenes befogadóknál helyezzük el a kutyákat, de nagyon sokszor panziók szolgáltatására szorulunk helyhiány miatt.

Ezen felül az állandó fuvarköltségünk is magas, ugyanis a szösztaxi az ország egész területéről egymaga szerzi be a rászoruló manókat és az ideiglenes családoknál elhelyezett kutyák napi fuvarjait is intézi.

Jövőbeni terveink között szerepel, hogy egy Westie farmot hozzunk létre, de egyelőre ez még csak álom. Reményeink szerint az adó 1% gyűjtése ehhez közelebb juttat majd minket.

KÖSZÖNJÜK!

08112016-scan-092125 A NAV értesítése, hogy jogosulttá vált a MWFE az adó1% gyűjtésére.