Dodó - R.I.P.

Dodó – R.I.P.

Újabb kihívás érkezett a gondozásunkba Dodó személyében.
7 éves ivaros kan, Orosházáról érkezett. A gazdái és a helyi állatorvosok már nem tudtak az állapotával mit kezdeni (utóbbiak a hozzáértés hiányában).
Szterodion él hónapok óta, voltak más jellegű próbálkozások is, de a szükséges vizsgálatokat nem végezték el rajta.
A képek önmagukért beszélnek, a teste nagy részén szőrhiány van, bőre gyulladt, állandóan vakarózik.
Reméljük a WRH-nak ő lesz a legújabb hegylakós csodája. Timi doki néninél kezdődik a történet, de alapvizsgálatokat tudunk csak végezni, hiszen az allergiatesztnek nincs értelme, amíg a szteroid nem ürül ki a szervezetéből.
További hírekkel később ékezünk.

2016.02.03..
Nem így terveztük, hiszen mindig reményekkel telve várunk egy újabb rászoruló hegylakót. A kapott képek alapján nem tűnt ilyen vészesnek a helyzet. De sajnos az volt. Dodó állapota elkeserítő volt.
Májparaméterei és egyéb értékei a szteroidozás miatt rosszak voltak. KCS szemszárazsága volt, fülei gyulladtak, bőre katasztrófa.
De ennél nagyobb gond, ami mostanság mindenki rémálma, hogy a szívféreg tesztje pozitív lett.
A szívférgesség a felelős állatartással napjainkra egy megelőzhető betegség. Dodó esetében már az oltási könyvét látva tudtuk, hogy nem elég gondos gazdája volt….
A szívférgesség kezelése nagyon komoly és veszélyes beavatkozás, ami hosszas, nagy mennyiségű gyógyszerezéssel jár. Sajnos ezt az immungyenge állapota és a mája sem bírnta volna ki.
Így kezelő állatorvosunkkal egyetemben arra a nehéz döntésre jutottunk, hogy elengedjük őt. Tudjátok, hogy nehezen döntünk így, de Dodó esetében ezt tartottuk az ő érdekében is felelősségteljesnek.
Elkísértük, vele voltunk utolsó perceiben is. <3
Köszönjük ideiglenes befogadójának, hogy ha rövid ideig is, de gondját viselte Dodónak.
Ne haragudj Dodó, bárcsak előbb érkeztél volna…