Nové - gazdis

Nové – gazdis

Nové 04.03-án érkezett a WRH gondozásába Szlovákiából. Szaporítós háttérrel rendelkező szuka hegylakó.

Novét megfigyelésre egyelőre panzióban helyeztük el, a héten esik át az elsődleges állatorvosi kivizsgáláson, bővebb információval utána tudunk szolgálni.

2017.04.05.

Sziasztok, Nové vagyok! A mai napom is nagyon izgalmasra sikeredett, hiszen ma találkoztam először Timi dokinénivel. Képzeljétek, még nagyon kis fiatalka vagyok, olyan 1-másfél évesre saccolnak. Mellette a legfontosabb, hogy egészséges is vagyok. Szocializációmat is megkezdtük, hiszen a pórázt nem igazán ismerem, teljesen leblokkolok tőle.  

2017.04.10.

Kis kutyákkal minden rendben, jól el van, inkább nem vesz róluk tudomást, ellenben a nagykutyákkal nem felhőtlen a viszonya. A nyugodt, kedves iditesókat, labradorokat, helyből utálja, és ki is mutatja nemtetszését. Idiék megpróbálják neki megmutatni, hogy hogyan is kéne, tanítgatják a helyes viselkedésre. Reméljük jól alakul majd. Emberekkel végtelenül kedves, pusziosztó, bújós nagylány.  

2017.04.11.

Nové ma sikeresen átesett az ivartalanításon és a fogkőleszedésen a Minivet Állatorvosi Rendelőben. Kicsit nehezen viseli, sírdogál, de idianyuja ölében nyugovóra tudott térni. Gyógyulást kicsi szösz.  

2017.04.18.

Már több, mint egy hete vagyok idiéknél, gondoltam bejelentkezem. Picike vagyok, cuki, aranyos, okos – ezt mind idimami mondta, de egyetértek vele. Szeretek házat őrizni, morgolódom néha, de hát itt mindig történik valami. Vagy az iditesók csinálnak valamit, vagy az utcán történik valami, szóval van dolgom. Méhgyulladásom volt, mikor idiékhez költöztem, úgyhogy SOS kellett ivartalanítani, de meg sem éreztem (na jó aznap picit sírdogáltam), nem piszkálom a pocimon a sebet, ami azért jó, mert így nem kell azt a fránya műanyag gallért viselnem, azt nagyon nem szeretem, picit hisztizem benne. Na jó, nem picit, de hát tényleg nem szeretem. Idimami mondja írjam le, hogy szobatiszta vagyok. De hát ez tök egyértelmű, hisz tényleg okos vagyok. A nevemet még nem ismerem, de azt már igen, ha hívnak, akkor loholok a kerten át, aztán várom a megérdemelt simit és dicséretet. Nagyon szeretek enni, néha olyat is megeszem amit nem nekem szánnak, de hát idiék nem csukták be rendesen a kamra ajtót, nem az én hibám volt, hogy eltűnt pár dolog. Nos, emiatt volt egy kis hasmenésem… viszont kiderült, hogy tudok pukival kakibuborékot csinálni! Idimami azt mondja, hogy látott már pár dolgot, de ilyet még nem. Sokmindent nem tudnak még rólam  Ha történnek még velem izgi dolgok, akkor jelentkezem. Addig is lassan gazdira kész leszek, úgyhogy ha szeretnél velem élni, akkor ne habozz, jelentkezz. Unatkozni nem fogunk, megígérem.  

2017.04.22

Tegnap varratszedésen és oltáson járt Timi dokinéninél. Na meg persze egy alapos fürdésen is átesett tenap, hogy csinos legyen mára. Tudjátok miért? Novénak nagy napja lesz ma. Ma találkozik a gazdijelöltjeivel.

2017.04.30.

Gazdihoz költöztem! Felfedeztem a kertet – nagyon nagy és csomó izgi dolog van benne. Bejártam a házat, teszteltem a kanapét. Új tesóimmal almát ettünk. Jó lesz itt nekem nagyon.