Cézár - gazdis

Cézár – gazdis

Szaporítós előélettel, 8 évesen érkezett hozzánk Cézár. Egészségügyileg nincsenek komolyabb problémái, viszont jelentős túlsúlya miatt diétára fogtuk és hamarosan az ivartalanítására is sort kerítünk. Mivel életkörülményei most jelentősen megváltoztak, meg kell tanulnia ezekhez alkalmazkodnia. Ideiglenes befogadója nagy figyelmet fordít arra, hogy a jelölgetési szokásáról leszoktassa és a bizalomépítésre, hogy az emberi érintést innentől kizárólag pozitív élménnyel kösse össze. A póráz használatát egészen gyorsan megtanulta és az utcán történő helyes viselkedést is kezdi elsajátítani. Alapvetően kedves fiúcska, aki hamarosan gazdikereső lesz.😉 Támogasd Te is Cézár felépülését! Sok kicsi sokra megy! Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank) Közlemény: Cézár PayPal: adomany@wrh.hu

2022.07.28.

Cézár éppen csak átesett az ivartalanításon és lassan kezdtük volna elfelejteni a tölcsér viselését, amikor ideiglenes gazdija szokatlan könnyezésre lett figyelmes. Azonnal szemvizsgálatra vittük, ahol egy korábbi szaruhártya sérülést diagnosztizáltak. Judit doktornéni műtéti beavatkozással megtisztította a sérült területet, majd a biztonságos gyógyulás érdekében a harmadik szemhéj ideiglenes felvarrására került sor. Így Cézárnak még egy darabig újra viselnie kell a tölcsért és egy különleges szemkezelés kell alkalmazni nála. Mivel az elmúlt időszakban sokat változott, jóval nyitottabb az ember felé és nyugodtan viselkedik, remélhetően ügyesen fogja viselni ezt az újabb gyógyulási fázist. Drukkoljatok, hogy szeme szépen és gyorsan rendbe jöjjön és aki teheti, támogassa Cézár felépülését!

2020.08.20.

Cézár szeme sem úgy gyógyult sajnos, ahogy először tervben volt. Judit doktornéninek újabb műtétet kellett végeznie, aminek során egy kollagénes kontaktlencse is behelyezésre került. Ez egyrészt plusz védőréteget képez, másrészt ideális feltételeket teremt a szaruhártya regenációs folyamathoz és nedvesen tartja a szemfelszínt. Ideiglenes gazdija szorgalmasan kezeli az előírás szerint, amit Cézár továbbra is türelmesen visel.

2022.09.03.

Cézár szeme szépen gyógyul, de azért ezen a héten is megmutattuk Judit doktornéninek. Ha minden jól megy, hamarosan kiveszi a varratokat, amik a felvarrt szemlebenyt rögzítik. Cézárnak addig még viselnie kell ezt a hatalmas tölcsért, hogy a legkisebb esélyt se adjuk meg az esetleges sérülésre. Szerencsére nagyon rendes és nyugodt kutya, mind az autóban, mind a vizsgálat alatt kisangyalként viselkedett. Amint a szeme rendbe jön, keressünk számára is egy saját gazdit !

2022.11.10.

Még nyáron diagnosztizált szaruhártya sérülése, a jó néhány Judit doktornéninél tett látogatásnak és ideiglenes gazdija figyelmének köszönhetően szépen meggyógyult, így elkezdhettünk Cézár számára is gazdit keresni. Luca már egy ideje tervezte, hogy újabb kutyust fogad örökbe tőlünk. WRH Minti látássérült kutyaként él Vele és úgy gondolta sokat segítene egy társ a vak kutyusának. Cézárral történ első talijuk még nem sikerült tökéletesen, de ez nem tántorította el szándékától. Megkezdődött az összeszokás időszaka, amiben Minti is segítséget kapott pl a séták terén és Cézár is tanult a már gazdis tesójától. Még nem alszanak összebújva, de alakul a kapcsolatuk, közösen barátkoznak a cicával és együtt dumálnak gazdijuknak. Cézárnak, szaporítós múltja miatt még mindig sok az újdonság, ami mókás pillanatokat okoz. Náluk sem volt okunk tovább várni, aláírhattuk a végleges szerződést. Legyetek nagyon boldogok együtt 🥰!