Berci - R.I.P.

Berci – R.I.P.

Berciről a Fegyverneki Civil Állatmentők tettek fel a mai nap folyamán egy képet, hogy SOS elhelyezésre szorul, mert az utcán él. Szegedi támogatói klubtagunk máris felajánlotta a segítségét és ment érte. „Az új védenc ivaros kan, körülbelül 4-5 éves lehet. Bercinek kereszteltük el. Súlyos bőrbetegsége van, alig van szegénykémnek szőre. Tele volt csimbókokkal, amitől megszabadítottam, így alig maradt rajta szőr. A hátán részleges szőrhiány van, ami nagyon viszket neki. Annyira, hogy ahogy betettem a kennelbe, kapásból végighúzta magát a garázs falán, úgyhogy. Éjszakára behozom a fürdőszobába. Most adtam rá egy pulcsit, hogy nehezebben férjen hozzá a sebeihez, meg nehogy megfázzon. Egyenlőre csak aloe géllel tudtam a bőrét bekenni, meg a fülét kitisztítottam.”

2012.08.12.

Ma voltunk orvosnál, megkapta a veszettség elleni oltást. Enyhe fülgyulladása van, arra kaptunk cseppeket, egyébként meg csak immunerősítés kell. A hátán valószínűleg tényleg égés nyom van, mint ahogy a fegyvernekiek mondták, egyébként atka felülfertőzés van a bőrén, ami az immunovetre és az aloe-ra teljesen meggyógyul egy-két hónapon belül. Ez szerintem nagyon jó hír 🙂 A kis szösz jól van, élénk és jól eszik. Két részletben kapja a kaját, reggel és délután. Sajnos sokat vakaródzik, de a bőrbaján kívül talán komolyabb baja nincs. Mivel “kenneltiszta” naponta több alkalommal kijöhet, hogy szimatoljon és a dolgát elvégezze. Ha meglát, világfájdalmas pofival néz és nyifog. Nagyon aranyos kutyus.

2012.09.03.

Fegyverneki Berci immár Budapesten lakik ideiglenes befogadójánál. Tegnap voltak kontrollon és a bőrkaparék vizsgálat negatív lett. Az egyik füle csúnyán be van gyulladva. Holnap kerül sor a ivartalanításra.

2012.09.13.

Tegnap Berci ideiglenes gazdái jelezték, hogy szeretnék őt véglegesen is örökbe fogadni 🙂 Nagyon jól érzi magát, kívánunk neki sok boldogságot!!!

2012.10.03.

“Bercike nagyon jól érzi magát.Kezd megbarátkozni a környékbeli kutyákkal. A héten már megpróbált beszállni a többiek játékába is. 🙂Kiderült, hogy szívesen játszik mindennel, ami sípol. Bár sokat perceken belül elnémított örökre, labdának még jók….Jól eszik, mindent szívesen megkóstolna. Szívesen iszik a paradicsom palántán átfolyó vízből, végül is más ősz van, annak úgy sem kell 🙂

2019.12.02.

Fáj a szívünk, mert ismét búcsúznunk kell…. WRH Fegyverneki Berci ma átkelt a szivárványhídon. Berci szinte az első mentettjeink között volt. 2012 augusztusában került a gondozásunkba, és már szeptemberben, igaz akkor még csak ideiglenesen beköltözött családjához. Rehabilitációja után ideiglenes gazdijai nem adták oda kis mancsait senkinek és végleges családjává váltak. Berci 7 boldog évet élhetett nagy-nagy szeretetben. Sajnos őt is legyőzte a betegség, és már égi csillagként ragyog. Nyugodj békében drága Berci, vigyázzatok ránk odafentről a többiekkel. ❤