Dexter - R.I.P.

Dexter – R.I.P.

Bemutatjuk Dextert, aki egy 6 éves ivaros kan kutyus. Gazdája kölyökkora óta gondozta, de pár éve a családjára kellett hagynia. Sajnos az allergiájára nem sikerült állatorvosi segítséggel sem megoldást találni, így elég rossz állapotba került. Dexternek segítséget kért a gazdi, így megérkezett a gondozásunkba a hétvégén.  Szívféreg tesztje nagatív. Fehérvérsejt száma magas, ez a bőrgyulladás miatt lehet, így kap tablettát ennek kezelésére. Pajzsmirigy értéke határon belül van szerencsére :). Az egyik májparamétere egy kicsit magasabb, de ezt leszámítva a laborja nem rossz :).
Vettünk bőrkaparékot is. Pár gombagyanús dolog található, ezért nizoral samponnal kell fürdetni. Más parazita szerencsére nincs.
Vettünk vért allergia teszthez is, annak még várjuk az eredményét.
Kicsit tanácstalanok vagyunk, mert ezen értékek alapján allergiás eredetűnek kéne lennie a szőrhiánynak, bőrgyulladásnak, de ahhoz nagyon kéne vakaróznia. Ideiglenes befogadója szerint pedig nem vakarja, rágja magát. Így fokozott megfigyelés alá vesszük, hogy mi a helyzet nála 🙂
Fülét is naponta kell bórvizzel és egy kevert fülcseppel kezelni. Könnytermelése se mondhatni túl jónak, így arra is cseppet kell kapnia napi kétszer.
Szegény Dexter nincs túl jó bőrben, de a név kötelez, stramm, erős gyerekek, és mi  megteszünk mindent, hogy sikerüljön szép, szőrdús ebzetet varázsolni belőle.

2016.06.15.

Dexter a hétvégén megszabadult a bundájától 🙂 . Sajnos muszáj volt, így lehet csak igazán jól átfürdetni, megszabadítani a nem odaillő dolgoktók. Így a szőre is tiszta lappal indul újra 🙂
Tegnap megjött az allergia vizsgálat eredménye. Inkább azt sorolom fel, amit ehet: Kukorica, tehéntej, kacsahús, tojás, lóhús, Zab, sertéshusi, szarvashusi, rizs, tonhal és a búza. Ezek alapján megkerestük a számára legideálisabb tápot és azzal folytatjuk tovább az etetését 🙂. Ami viszont szuper hír, hogy semmi külső tényezőre nem allergiás 🙂.

2016.08.05.

A szőre nagyon szépen nő, már nagyon dúúúús. Képzeljétek, már a mellkasa is szőrős 🙂 . Viszont sajnos a vakarózása nem akar alábbhagyni :(. Így kipróbáljuk a heti kétszeri fürdetést, és jövőhét elején pedig átesik az ivartalanításon is. Ha már úgyis a dokibácsinál leszünk akkor megnézi a hátsó lábait is, mivel sajnos azok is nagyon rossz állapotban vannak.
Szocializáiója szépen alakul, már nem ront ajtóstul a házba. Szépen finom közeledik, nem akarja megmutatni, hogy ő itt a helyi nagymenő 🙂 Kedves, aranyos, bújós manó ő, aki az elején még kicsit bizonytalan az idegenekkel, de gyorsan túl is lesz rajta 🙂

2016.08.08.

Mai napra jutott nekem az ivartalanítás a Minivet Állatorvosi Rendelőben. Minden rendben volt, jól viseltem a műtétet 🙂
Makai dokibácsi megröntgenezte a hátsó lábaimat is, mivel nagyon furán viszem őket. A lábaimnak semmi baja, ezért megnézte a gerincemet is és képzeljétek, ott sincs semmi ortopédiai problémám. Így azt mondták, hogy valószínűleg neurológiai a gond, lehet egy lezajlott agyvérzés maradványa, esetleg egy vírusos fertőzés maradványa, nagyonsokminden 🙁.
Így egyelőre erősödök, túlteszem óriási egómat azon, hogy ezek a WRH-s lányok kigolyóztak és utána meglátjuk mi lesz.
Holnaptól elkezdek szedni egy gyógynövényes bigyulát, amit kifejezetten az allergiámra kevertek ki, reméljük segít annyit, hogy ne akarjam véresre vakarni magam. Mert sajnos ez a gondom még fent áll 🙁.

2016.08.19.:

A hét elején begyulladt az ivartalanítás során ott hagyott zacsi (olyan rossz ott a bőre, hogy sajnos azt nem tudta a dokibácsi eltávolítani), felgyűlt benne a gennyesvéresmicsoda. Kapott rá antibiotikum szurit, itthon szednie kellett tovább az antibiotikumot és a meloxidylt. Kinyomták belőle a trutymót, nagyon sok jött ki. Tegnap kontrollon voltunk, szerencsére minden szuper, ki is tudták szedni a varratokat. Vasárnapig szednie kell az antibigyót és a meloxidylt tovább, de ennyi :).
Szerda óta főzünk neki. Sertéshusit, rizst és sárgarépát, közben szedi a csodaport (http://qdog.quebeck.eu/pdf/zulumajvas.pdf ). Egyre kevesebbet vakarózik. Jövőhéten kontroll Timi dokinéninél, meglátjuk merre haladjunk tovább 🙂

2016.09.12.

Dexter újra “szőrtelen”. Le kellett nyírni a bundáját, hogy rendesen tudjuk kezelni, fürdetni, tisztán tartni. Ma elkezdte szedni az Apoquelt, reméljük nem lesz semmi mellékhatása és gyorsan fog hatni és elmúlik a viszketés.

Sziasztok!
Hirdessék már ki, csak erre várok mióta, hogy GAZDIKERESŐ lettem. El tudjátok Ti ezt képzelni?! Végre révbe érhetek én is, kereshetem a számomra ideális gazdijelöltet. De azért mondták idiék, hogy lassan a testtel, nem vagyok annyira könnyű eset 😀 nem is értem mire gondolnak.
Szóval gazdit keresek. Elmondom, ki lenne számomra az ideális gazdi.
Határozott, következetes, mert hajlamos vagyok nemtetszésemet ugatás, hisztizés formájában kinyilvánítani. Mindenféleképpen egyedüli kutyának szeretnék menni, jobb úgy nekem, más kutyákkal néha még nem felhőtlen a viszonyom (ezt mondja idi, nem értem miről beszél 😀 )
Na de a nagyobb hangsúlyt az egészségemre helyezik. Mindenféleképpen Budapesti (avagy Pest környéki ) lakoshoz szeretnék gazdisodni, mert Timi dokinénit nem hagyhatom el, ő rakott engem rendbe, nem lehet, hogy innentől valaki más átvegye az ő szerepét. Esélytelen, Timi dokinénit szeretem, nekem ő kell :).
Sajnos nem vagyok egy olcsó gyerek. Rendszeres fürdetésre ítéltettem, amit amúgy ki nem állhatok, bár csak lenéző pillantásokat vetek, másképp nem ellenkezek. Heti egyszer Zincoseb samponnal kell engem fürdetni (ez lehet többszöri is, ha a bőröm/szőröm úgy kívánja – http://kutyatap24.hu/index.php?route=zincoseb-sampon-250-ml.html ).
Naponta raknak a kajámra Megaderm olajat ( ez kb 4500 ft havonta).
Ezentúl kapok esténként, szintén a kajámra, a Quebeck cég által felajánlott kiegészítőt (http://shop.safi.hu/ZULU-Majvedo-es-vaspotlo–Taplalek-kiegeszito-kuty ).
De az egyik legfontosabb az Apoquel, amit életem végéig szednem kell, hogy ilyen gyönyörű, dús szőrzetem maradhasson mindig. Jelenleg 2x fél tablettát szedek, ezzel most, a téli időkben vígan elvagyok, de lehet, hogy majd a pollenszezonnál, vagy hasonló virágzós időszakokban ezt sajnos meg kell majd emelni napi másfélre. Ez a leghúzósabb – árban, az összes szedendő dolgom közül. Ez a gyógyszer 24.000.- egy dobozzal. Egy dobozban 5 levél található. Ez, ha a napi 2x fél tablettát számoljuk, akkor 50 napra jó. De amint írtam, lehet, hogy lesz olyan időszak, hogy növelni kell az adagon, akkor már kapásból kevesebb ideig lesz elég nekem.
Amit nem hagyhatok ki a sorból, az a szemem. Jelenleg Elideles szemcseppet kapok rá, napi kétszer. Alacsony a könnytermelésem, ezért kell ezt nekem tűrnöm, ráadásul naponta, ráadásul kétszer?! Felháborító, de mivel azóta minden jó, így tűröm, más választásom nincs.
Jelenleg főznek nekem. Sertéshusit, rizzsel és répával. Nagyon szeretem, az étvágyamra nem lehet panasz 🙂
Szóval keresem azt a kitartó gazdit, aki így elfogad, aki betartja a szabályokat és vállalja, hogy idianyu rendszeresen tudhasson felőlem 🙂 Hosszú hosszú hónapok óta élek vele, már el se tudná képzelni, hogy ne tudjon rólam semmit (nyilván, levettem őt is a lábáról 😉 )
Gazdinak jelentkezni részletes bemutatkozó levéllel lehet a gazdi@wrh.hu e-mail címen telefonszám megadásával.

2017.01.24.

Képzeljétek mit suttognak a hátam mögött. Ugye emlékeztek, hogy két ünnep között új idikhez költöztem. Kertesház, új kutyapajtik, nyugi, pihi, relax. Na hát azt mondták, hogy ez már nem csak idi státusz. Tehát képzeljétek. GAZDIS VAGYOK 🙂A szmogriadó miatt sajna a hivatalosítása jövőhétre csúszik, de már alig bírtam magamban tartani a dolgot, így el kellett újságolnom nektek. GAZDIS vagyok. El sem hiszem ❤ Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, aki szurkolt nekem, aki támogatott, nélkületek nem lenne ilyen csodálatosan szép és selymen bundám ❤Köszönöm.Puszi Dexter

2021.09.14.

Még adósok vagyunk egy szomorú hírrel. 🙁 Sajnos Dexter mentettünk augusztus 20-án éjfél előtt nem sokkal, a gazdik karja között átkelt a szivárványhídon.A kis agresszor súlyos allergiás tünetekkel került a gondozásunkba.Ő is az egyik hegylakós csoda büszke bírtokosa lehetett.Igy gazdisodhatott egy csodálatos családba, ahol a kis méregzsákból a falka legcukibb tagja lett, Döme testvérét mindig árnyékként követte.Öt boldog évet kapott új családjában, az utolsó pillanatig hősiesen küzdött a betegségek ellen, amik sorra támadták meg kis testét.Legyél nagyon boldog a többi mentett hegylakóval odaát! 🌈Legyen neked könnyű a föld, ég veled kicsi Dexter!