Lencsi - R.I.P.

Lencsi – R.I.P.

Lencsi Törökszentmiklósról kerúlt a gondozásunkba. A megtalálónak és a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványnak köszönjük a segítséget! Azonnal robogott is a szösztaxi érte. <3 Lencsi ivaros szuka kutyus. Sajnos óriási dudor van a hasán, ezért a holnapi nap folyamán át is esik az állatorvosi vizsgálatokon és a kozmetikán is. Bővebb információval utána tudunk szolgálni.

2016.05.31.

A mai napon átesett a kozmetikán, a bőre katasztrófikus állapotban van sajnos. Búrában a hátát percek alatt véresre vakarta, így kénytelenek voltunk ruhát is adni rá.
Timi doki néni alaposan megvizsgálta délután.
A fogai nagyon le vannak kopva, de 8 évesnél biztosan nem fiatalabb.
A bőrére antibiotikumot kell szednie, fürdetni kell, kenegetni és persze hipoallergén tápot, immunerősítőt is fog kapni mellé.
A hasán a dudor sérv, amit minél előbb műteni kell, így pénteken Milli átadja neki a helyét a Minivetben.
Szemszárazsága is van, ezt Elideles szemcseppel fogjuk kezelni.
A füle szintén gyulladt, azt is tisztogatni kell neki sűrűn.
Vettünk vért, hogy lássuk milyen állapotban van a mája, veséje és egyéb értékek a műtét előtt (az UH sajnos mutatott rendellenességet).
Drukkoljatok Lencsinek! Nem egy mókás menet lesz, de mi minden tőlünk telhetőt megteszünk!

2016.06.03.

Lencsi esete megint nem egyszerű, nagyon rossz egészségügyi állapotban van, mint azt már olvashattátok. Súlyos bőrgyulladása, allergiája és szárazszem betegsége, nagy méretű lágyéksérve mellett a szívféreg tesztje is pozitív lett. A sérv a mérete alapján egy régebbi keletű dolog, ami az idő folyamán fokozatosan nagyobb lett, mivel senki nem foglalkozott vele. Most viszont elért arra a pontra a probléma, hogy a műtét nem halasztható. Kozkázatos dolgot kell ma ismét vállalnunk a mai sérvműtéttel ( + ivartalanitással ), hiszen a szivférgesség miatt az altatása fokozott kockázattal jár. Sajnos azonban nincs idő várni a problémával a több hónapos ( fél éves ) szivféreg kezelés végéig, igy vállalnunk kell a műtét rizikóját. Szurkoljatok, hogy minden rendben menjen és Lencsi is esélyt kapjon a teljes gyógyulásra! Köszönjük!!!

2016.08.10.

Szurkoljatok ma Lencsinek, hiszen ma megy Timi dokinénihez kontroll UH-ra a szívkukacok miatt. Ha minden jól megy, jövőhéten el is kezdjuk kikezelni belőle <3
Időközben kiderült, hogy mindkét hátsó lábában térdszalag szakadása is van 🙁 . Ezt egyelőre nem műtettjük, legyen túl a picilány a szívkukacokon és utána belecsapunk a lecsóba.
Lencsi köszöni szépen a szöszdrukkokat, ráfér még bőven. Szurkoljatok neki, hogy erős legyen a továbbiakban is és legyőzze a kukacait <3 08.11.: Lencsi ma járt kontroll UH-n, hogy megnézzük mi a helyzet a szívférgekkel. Nem változott semmit a helyzet, továbbra is sok kifejlett féreg található a tüdő artériában. Ennek nagyon kockázatos a kezelése. Most szombaton jön Olaszországból egy professzor, aki katéter segítségével ki tudja venni ezeket a férgeket onnan. Sajnos valüszínűleg nem tudja eltávolítani 100%-ig mindent, így utána kell majd a gyógyszeres kezelés is. De Lencsi esetében ez a legkevésbé kockázatos eljárás.   08.14.: Lencsi jelentés
Szombaton új fejezettel bővült Lencsi szívféreg elleni harcának története. Mivel az ő esetében már voltak látható férgek a tüdőartériában, ezért a legideálisabb kezelésként a katéteres eltávolítás lehetősége jött szóba. Egy olasz szívféreg-specialista professzor, Dr. Luigi Venco révén már hazánkban is van lehetőség erre a beavatkozásra, így Lencsi szombaton túl is esett a beavatkozáson, amikor a speciális katéter segítségével 2 férget sikerült eltávolítani a tüdőartériából. A műtétet jól viselte a kisasszony, az ébredés is komplikációmentesen zajlott. A professzor úr a további teendőkkel kapcsolatban is ellátott minket tanácsokkal.
4 hónap múlva ismételjük a tesztet, addig rendszeresen csepegtetjük az erre megfelelő spot-on készítménnyel.

2018.11.19.

Lencsi egyre jobban kijön új iditesójával Kamillával.
Ugyan most egy kicsit köhécsel, de a doktornénivel egyeztetve kap Stodal szirupot, mézet, és c-vitamint.
Decemberben sor kerül a kontroll szívféreg tesztre. Ugye mindenki drukkol, hogy negatív legyen? 🙂

2016.12.15.

Lencsi szívféreg kontroll tesztje NEGATÍÍV 🙂
Ezután készen áll a végső lábműtétre, amire majd januárban fogunk sort keríteni.
Köszönjük a drukkokat, Timi doki néninek pedig a profi “szívféregtelenítést”!

2017.01.26.

Lencsi éppen úton van a Minivet Állatorvosi Rendelőbe, hogy megnézzék a hátsó lábait. Ugye írtuk, hogy nincs minden rendben vele, valószínűleg műteni kell mind a kettőt. Most mennek RTG-re, hogy pontosítsanak, és megbeszéljék a további lépéseket :). Szurkoljunk Lencsinek, hogy jól viselje az elkövetkező időszakot is.

2017.01.27.

Lencsi ma sikeresen átesett az egyik lábiműtéten – szalagszakadása volt. Minden rendben ment, most sok pihenésre lesz szüksége.

2017.02.19.

SZÖSZSZUPER HÍR!
Csodálatos hírt kaptunk a napokban. 🙂
Az amerikai WestieMed csapat Lencsi segítségére sietett és minden eddigi és tervezett rehabilitációs költségét magukra vállalták, vagyis támogatást nyújtottak a WRH részére.
Lencsi tavaly májusa óta van a gondozásunkban és 500.000 Ft körüli összegre rúgnak a költségei. Így a támogatásnak nagyon örülünk, tegyétek ti is ezt, hiszen nagyon nagy szó, hogy a tengeren túl is elismerik és követik a mentési munkánkat!
Thank you WestieMed.

2017.03.23.

Lencsi köszöni szépen a szöszdrukkokat, sikeresen túl is van a térdműtéten 🙂😘

2017.04.04.

Timi dokinéninél jártam tegnap. Kiszedték a varratokat a lábamból, mostmár teljesen jobb leszek mint újkoromban. És képzeljétek, azt csiripelik a madarak, hogy idianyuék meg szeretnének tartani, tehát már lassan de biztosan gazdisra változtathatom a státuszom. Köszönöm mindenkinek az eddigi drukkokat, támogatásokat, úgy néz ki révbe érek én is.  

2017.04.05.

Eljött a várva várt nap. WRH Lencsi mostmár saját családja körében nyugiban, gazdisként élheti tovább életét. Jó hosszú rehabilitáción ment át, de sikerrel vett minden akadályt. Egy kis hős. Sok boldog közös éveket nektek.

2023.06.30.

Drága Kiskutyám! Ideiglenesként érkeztél hozzánk hét éve, kilenc évesen. Amikor több hónapnyi rehabilitáció után végre gazdikeresővé válhattál, én már nem tudtam megválni tőled. Bármennyire nem akartam két kutyát, bebuktalak. Tegnap reggel viszont végleg el kellett engedjelek, mert már nem láttam a fényt a szemedben, és tudtam, hogy elfáradtál. Hatalmas harcos voltál, súlyos betegségekből épültél fel , és élted tovább derűsen az öreglányok mindennapjait. Most már nem aggódom, mert tudom, hogy jó helyen vagy, nem fáj semmi, és azt is, hogy lélekben mindig együtt leszünk. 💞 WRH Lencsi 2023.06.30.