RTL KLUB

RTL KLUB

Szaporító felszámolása Füzesabonyban

Újabb sikeres együttműködés az Állatvédőrség Alapítvány, az Állatmentő Liga és a Rendőrség közreműködésével.

Az akcióban részt vettek Kruzslicz Anna és Török Tímea Állatvédőrök és WRH tagok is.

Egy állatmentő egyesülettől kaptunk bejelentést, miszerint egy füzesabonyi háznál közel 40 kutyát – többek között yorkikat, schnauzereket, mopsokat – tartanak embertelen körülmények között. A neten rá is bukkantunk a szaporítóra, akinek nap mint nap kerültek fel az újabb hirdetései.
A Rendőrséggel történt előzetes egyeztetés után az Állatmentő Ligával közösen indultunk el a megadott címre. Első kinézetre nem is tudtuk hova tenni a bejelentést, mert a megadott címen egy gyönyörű, gondozott, ápolt családi házat találtunk, de a bejelentők telefonon még egyszer megerősítették, hogy jó helyen járunk.
A Rendőrség segítségével bejutottunk az udvarba, ahol megdöbbentő körülmények fogadtak a ház mögött talált, eldugott pajtában. 10 kutya, közöttük 7 mops, 2 schnauzer és 1 spániel vart ránk, irdatlan helyen. Az ólban olyan szag terjengett, hogy a sokat megélt állatvédőröknek is komoly hányingert okozott, a kutyák tocsogtak a saját ürülékükben, helye egyiknek sem volt nagyobb, mint 1 négyzetméter, sőt, az egyik schnazinak a helye egy régi pottyantós wc maradványa volt.
A kutyákat sorban hoztuk ki, egyik rosszabb állapotban volt, mint a másik. Mindegyik ebben hemzsegtek a bolhák, karmaik mar visszafordulva nőttek, az összes kutya füle komoly gyulladásban volt, szemük tocsogott az összegyűlt csipás váladéktól. De sajnos nem csak a testük volt beteg… Amikor kihoztuk őket, szinte sokkot kaptak a világtól, szerencsétlen kutyák soha életükben semmit sem láttak még a koszos börtönükön kívül. Ők az emberi gonoszság és önzőség újabb bizonyítékai.
Ők 10-en mar biztonságban vannak, csak az a kérdés, hogy vajon hány hasonló társuk várja még a jobb életet?Köszönjük a Rendőrség, a hatósági állatorvos és az Állatmentő Liga segítségét, hogy újabb 10 kis élet kapott lehetőséget a boldogságra. A mopsok a Mopsz Fajtamentők gondozásába, míg a spániel lány a Spániel mentőkhöz került. Köszönjük nekik a segítséget!

FOTÓK AZ AKCIÓRÓL