Zizike - R.I.P.

Zizike – R.I.P.

Zizi egy 12 év körüli barátságos, nyugodt hölgyemény, akitől családi okok miatt vált meg előző gazdája.
Zizi alapos vizsgálatokon esett át, allergiás tünetei nincsenek jelenleg, hasi-és szívultrahangja negatív, vérképe is megfelelő. Picit túlsúlyos, de a rendszeres séta és a megfelelő adag etetése mellett ez kontrollálható. (Már csak az esetleges eü-i következmények elkerülése végett is ajánlott odafigyelni.)
A jobb szemgolyóját sajnos szemtúlnyomás, hályog, tályog és egyéb fájdalmas problémák miatt el kellett távolítani. A műtétet remekül viselte, már lábadozik.
A bal szemét továbbra is csepegtetni kell rendszeresen, naponta 2-3-szor humán és állatorvosi készítményekkel.
Zizinek egy nyugodt környezetet szeretnénk biztosítani, ahol boldogan élheti le hátralevő életét. Olyan gazdit aki szereti, gondoskodik róla, tudja vállalni a vele járó kötelezettségeket, kezelési költségeket és rendszeres állatorvosi ellenőrzést biztosít számára (szeme miatt ez fontos). Ivartalanítva kora és az altatási kockázatok miatt most nem lesz, de szigorú szerződéssel adjuk csak ki.

2012.12.31.

Zizi első vizsgálata során kapott féreghajtót és chipet. A jobb szeme sajnos nagyon csúnya, szaruhártyája sérült, ezt 3féle cseppel el is kezdtük kezelni, január első hetében pedig a szemésznéni megvizsgálja alaposabban. Jelenleg megfigyelés alatt van. Nagyon kedves öreglány. 🙂 Valóban nagyon-nagyon koszos, elhanyagolt állapotban került hozzánk, eléggé túlsúlyos is. Egyből megnyírtuk és fürdettük.

2013.01.09.

Zizi ma reggel szívultrahangon volt, szerencsére mindent rendben találtak. A vérképe is megfelelő lett. Így nincs más hátra, mint a szemecskéje és általános kondíciójának rendbe tétele. Ennek pontos menete még megbeszélésre vár az állatorvossal.

2013.01.16.

Zizi jobb szemgolyója a mai napon el lesz távolítva, sajnos semmi esély nincsen arra, hogy megmentsük és állandó fájdalommal is jár számára. Dr. Kisgergely Judit fogja este műteni a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézetben, a legjobb kezekben lesz. A másik szemét továbbra is kezelni kell, mert itt a javulás még várható.

2013.01.17.

Zizi tegnap átesett a szemműtéten, reggel boldogan csóválva fogadott a rendelőben, láthatóan jobban érzi magát. Köszönjük Dr. Kisgergely Juditnak és a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőnek a gondoskodást!

2013.01.28.

Drága senior Zizike szerdán megy a rendelőbe varratszedésre. Ennyi tortúra után szeretne minél előbb gazdihoz költözni!

2013.01.30.

Zizi jelentés: ma kiszedte a varratokat a szemész néni, gyönyörűen begyògyult. A másik szemén a gondos csepegtetésnek hála javult a könnytermelés. Ami aggaszt minket az az állandó pisilés, ennek utána fogunk járni, illetve még egy fogászati kezelés van hátra.

Sajnos Zizike is már az égi hegylakók táborát erősíti.