Zizike

Zizike

Zizi egy 12 év körüli barátságos, nyugodt hölgyemény, akitől családi okok miatt vált meg előző gazdája.
Zizi alapos vizsgálatokon esett át, allergiás tünetei nincsenek jelenleg, hasi-és szívultrahangja negatív, vérképe is megfelelő. Picit túlsúlyos, de a rendszeres séta és a megfelelő adag etetése mellett ez kontrollálható. (Már csak az esetleges eü-i következmények elkerülése végett is ajánlott odafigyelni.)
A jobb szemgolyóját sajnos szemtúlnyomás, hályog, tályog és egyéb fájdalmas problémák miatt el kellett távolítani. A műtétet remekül viselte, már lábadozik.
A bal szemét továbbra is csepegtetni kell rendszeresen, naponta 2-3-szor humán és állatorvosi készítményekkel.
Zizinek egy nyugodt környezetet szeretnénk biztosítani, ahol boldogan élheti le hátralevő életét. Olyan gazdit aki szereti, gondoskodik róla, tudja vállalni a vele járó kötelezettségeket, kezelési költségeket és rendszeres állatorvosi ellenőrzést biztosít számára (szeme miatt ez fontos). Ivartalanítva kora és az altatási kockázatok miatt most nem lesz, de szigorú szerződéssel adjuk csak ki.

Zizike egy 12 év körüli (ivaros) hölgyemény, aki a család megváltozott élete miatt kénytelen otthont váltani. Szeme hályogos, jelenleg elhanyagolt, de reméljük semmi más gond nincsen. 2012. 12. 28-án a WRH a gondozásába veszi, állatorvosi vizsgálatra viszi és ideiglenes befogadónál helyezi el. Állapotáról utána írunk jelentést.

2012.12.31. Zizi első vizsgálata során kapott féreghajtót és chipet. A jobb szeme sajnos nagyon csúnya, szaruhártyája sérült, ezt 3féle cseppel el is kezdtük kezelni, január első hetében pedig a szemésznéni megvizsgálja alaposabban. Jelenleg megfigyelés alatt van. Nagyon kedves öreglány. 🙂 Valóban nagyon-nagyon koszos, elhanyagolt állapotban került hozzánk, eléggé túlsúlyos is. Egyből megnyírtuk és fürdettük.

2013.01.16. Zizi jobb szemgolyója a mai napon el lesz távolítva, sajnos semmi esély nincsen arra, hogy megmentsük és állandó fájdalommal is jár számára. Dr. Kisgergely Judit fogja este műteni a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézetben, a legjobb kezekben lesz. A másik szemét továbbra is kezelni kell, mert itt a javulás még várható.