Jerry - R.I.P.

Jerry – R.I.P.

Lakossági bejelentés alapján, rendőri kísérettel mentünk ki a címre. Jerryt látva nem volt kétségünk, hogy állatkínzás történt. Jerry kórosan sovàny, kb a teste 85%-a szőrtelen, karmai hosszúak, fáj neki minden érintés. A kutyus allergiás, de évek óta nincs kezelve, néha javult a gazda állítása szerint. Chipje alapján 12 éves, azonban nem látszik ennyinek es a gazda állítása szerint is csak 8 éves = rejtély. A rendőrök a szükséges intézkedést megteszik a gazda ellen.
Az állatorvosi kezelés megkezdődött, várunk a bőrkaparék eredményére. Megfürdettük, levágtuk a szörnyen hosszú körmeit és kapott Trovet VPD tápot, aminek úgy esett neki, hogy öröm volt látni. További hírekkel jelentkezünk, a vizsgálatok eredményére várunk. Addig is TROVET VPD hipoallergén tápot, immunerősitőt, lazacolajat kap belsőleg, valamint Aloe Vera gélt. A bőrét Aloe Vera sprayvel fújjuk.

2013.06.25.

A bőrkaparék eredménye egyértelműen gombás fertőzést mutat. Ma vettünk még egy mintát, hogy tenyésztésre küldjük, szeretnénk tudni pontosan milyen gomba hogy a megfelelő kezelést elkezdjük.
A vérkép alapján elmondható hogy a kutya éhezett és gyulladás van a szervezetében (bőre miatt).
A héten még a Rákosligeti Állatorvosi Rendelő vendégszeretetét élvezi aztán WRH Nórihoz költözik a rehabilitáció idejére.
Cuki kis manó egyébként 🙂

2013.07.22.

JERRY: Tegnap a rendelőben jártunk, már 6,6 kg, de nagyon lassan hízik :o( Vettek tőle vért allergia teszthez és a pajzsmirigy működését is megnézik.

2013.07.23.

Jerry vértesztje megérkezett. Pajzsmirigy alulműködése van. Ezt gyógyszeres kezeléssel be lehet állitani normal szintre, de élete végéig szednie kell majd és rendszeres időközönként ellenőrzésre lesz szükség. Most elkezdjük neki a megfelelő szintet beállitani. Az allergia teszt egyik része is megérkezett már. Vadhúsra allergiás, igy átállunk a Trovet LRD-re (bárányos).  

2013.08.25.

Rehabilitációja még zajlik, ahogy az előre sejtettük ez egy lassú folyamat lesz.
1,5 kg-t hízott, a szőre kezd visszanőni a hátán, a bőre már nem olajos, de még száraz és viszket.
Fülecskéi még mindig gyulladtak, a mancsai vörösek.
Állapota lassan javul, minden héten kontrollra megy a Rendelőbe, és a pajzsmirigy kontroll vérvételre is hamarosan sor kerül.

2014.01.15.

Mint tudjátok Jerry borzasztó állapotban került a gondozásunkba 2013. júniusában.
Minden szükséges vizsgálatot és kezelést elvégeztünk, mindent megadtunk Jerry számára, de sajnos a pajzsmirigy-elégtelenség és a súlyos allergia éveken át tartó ignorálása és a megfelelő kezelések hiánya következtében állapota csak enyhén volt javítható. Állandó gyógyszeres és szteroidos kezelés nélkül fájdalmasak számára a mindennapok, bőre is nagyon körültekintő ápolást igényel rendszeres fürdetéssel.
Állapotára való tekintettel ideiglenes gazdájával WRH Nórival együtt úgy döntöttünk, hogy Jerry nála marad, amíg hegylakóhoz méltó életet élhet, és Tőle kap majd meg minden szükséges kezelést, hogy Jerry napjai ne a fájdalomról, hanem az igazi kutya-boldogságról szóljanak. Nóri és családja nagyon megszerették őt, és Jerry idős kora és rigolyás természete ellenére kitartanak mellette amíg lehet. Köszönjük WRH Nórinak és párjának amit Jerryért tett, tesz és tenni fog, nagyon nagy erőre, kitartásra és óriási szívre vall, hogy képesek minderre! ❤❤❤ !

2016.04.01.

Jerry ma hajnalban, családjánál, békésen örök álomra szenderült.
Sokan emlékezhettek Jerryre, szinte kopaszon, csontsoványan került hozzánk. WRH Nóri lett az idimamija és Ada és Dorka az iditesói. Jerryt teljesen kivizsgáltuk és elkezdtük a kezelését és némi javulást sikerült is nála elérni. Nóri úgy döntött, hogy szeretné, ha hátra lévő életét velük töltené le, vállalva a vele járó problémákat. Soha életében nem volt olyan jó dolga, mint ezekben az években. Köszönjük Nórinak és családjának, hogy gondozták őt, energiát, időt nem kímélve. Jerry boldogan távozott, most már ő is jókedvűen rohangál odafent a többi hegylakóval. ❤❤❤