Móricka - R.I.P.

Móricka – R.I.P.

Mórickát a Püspökladányi Állatvédő Alapítványtól vettük át. Egyelőre ivaros kan kutya. Bőre nagyon rossz állapotban van, a Rendelőben bőrkaparék-mintát vettek, ennek eredményére várnunk kell még. Tüneteit valószínűleg allergia okozza, azonban a kezeléshez tudnunk kell, hogy áll-e gombás vagy atkás felülfertőződés a háttérben. Fogai annyira rossz állapotban vannak, hogy a korát megsaccolni sem lehet belőlük. Bizonyára vasketrecben élte eddigi életét és a rácsot harapta, attól kerültek ilyen állapotba a fogai. Jövőhét elejére van időpontja fogászati beavatkozásra, tömésre és húzásra is sor fog kerülni. Fülei gyulladtak, mindkét hallójárata be van szűkülve, egyelőre csepegtetjük. Megérkezett a bőrkaparék eredménye, NINCS gombás felülfertőződése. Tüneteit allergia okozza.

2014.04.24.

Móricka vagyok, állítólag közép korú, ivartalan westie fickó. Nyugodt vagyok és kertes házba költöznék, kint is bent is szeretném a terepet uralni. A kutyatársaság nem gond, de a lényeg, hogy velem is sokat foglalkozzanak, mert imádom a simit. Nagyon rossz állapotban kerültem a WRH-s lányokhoz, sok fogamat kihúzták, tömték, a bőröm is nagyon viszketett és piros volt…de most már tök fess vagyok. Sajnos a hallásom nem tökéletes, de azért tudok kommunikálni a környezetemmel, a gazdinak ezt majd ki kell tapasztalnia. Allergiás vagyok, ezért kizárólag Trovet VPD tápot ehetek. A pajzsmirigyem -vagy mim- alulműködik, ezért erre is gyógyszert kell szednem, de azért ez nem nagy ügy. Az egészségügyi ellátásomra a gazdimnak nagy figyelmet kell fordítania, különben hamar rosszra fordulhat az állapotom, és én nem szeretnék megint szenvedni…

2014.05.15.

Mórickánk (új nevén Marci) hosszas várakozás után ma hivatalosan is gazdihoz költözött. ❤❤Boldog gazdis éveket kívánunk!!

2018.12.20.

Marci (anno WRH Móricka néven ismerhettétek) tegnap átkelt a Szivárványhídon.Kicsit több, mint 4 évet tölthetett el szerető gazdijával. ❤Nyugodj békében Marci.