Alíz - R.I.P.

Alíz – R.I.P.

Aliz Jászfényszaruról került a gondozásunkba. Fogai nagyon kopottak, állatorvosi becslés szerint 2-3 éves. Első állatorvosi vizsgálaton át is esett ma: beszűkült, gyulladt hallójáratok, az egyik szeme is gyulladt. A fül kezelését csepekkel és bórvizes tisztitással megkezdtük. A lábában volt egy toklász, sajnos nem sikerült teljesen eltávolitani, igy kapott antibiotikumot és dunsztot a lábára. A hátán a bőre elég csúnya, sebes, piros. Az oldalán található egy varrott régi heg, nem tudjuk mitől lehetett.

2014.06.26.

Aliz ideiglenes befogadóhoz költözött. A toklász által okozott sebe begyógyult.Füléről lehúzódott a gyulladás, de a beszűkült hallójáratai miatt továbbra is át kell mosni.Bőre is szépen javul, azért az Allermyl samponos fürdetés még szükséges.Szemecskéi is meggyógyultak.

2014.07.09.

“Köszönöm jól érzem magam. Szeretek sétálni, imádok a kanapén szunyálni, de már elfogadom, hogy este a helyem a saját ágyamban van – néha lenyúlom a Kyráét, ő úgyis az ágy alatt szeret aludni. Kyrát követem, vele jól elvagyok, bár még kellő óvatossággal közeledünk egymáshoz. A kaja 🙂 – hát azt kivárni nem az erősségem, ezért sokszor vagyok kitessékelve a konyhából, és Nettiék megküzdenek velem az ételosztásnál is. Egyébként nagyon csendes és nyugodt kutya vagyok, csak szükség esetén mutatom a hangom, bár imádják, mert nagyon cuki…A nevemre már egész jól hallgatok és nagyon szépen sétálok póráz nélkül is. Az ül, gyere, megáll vezényszavak nagyon jól mennek, így élvezet velem sétálni. Na azért a bandázás és a balhézás is megy, de csak korlátozottan. A többi kutyához óvatosan közeledem.Viszont ha kell simán színészkedek, hogy velem foglalkozzanak, mert hát Kyra oké, na de mással ne foglalkozzanak. 🙂

Aliz sikeresen átesett az ivartalanitáson és ideiglenes befogadói úgy döntöttek nem engedik el őt.

Sajnos Aliz is az égi hegylakók táborát erősíti.