Chuck - R.I.P.

Chuck – R.I.P.

Hope, új nevén WRH Chuck az Állatvédelmi Járőrszolgálat Keszthely gondozásából került a WRH-hoz   “Hopenak ma hosszú napja volt. Betért egy család udvarára, ők hívtak minket. Chip természetesen nem volt. Egyből indultunk az orvoshoz. Délután egy kis pihenő, este kozmetikus és az első fürdetése a speciális samponnal. Most már biztonságban, melegben, tele pocakkal pihenhet. És még hosszú lesz a gyógyulás.

2015.04.24.

Chuck a pénteki napon átesett az állatorvosi kontrollon. Az antibiotikum kúrát befejezzük. A szeme nagyon csúnya, a szaruhártya sérült, a már elkezdett cseppet kiegészítettük még kétfélével. A könnytermelés mérést majd a gyógyulás után tudjuk elvégezni, de nagyon esélyes, hogy KCS-es is. A füle karfiolos és gyulladt, de allergia eredetű, így a bórvizes tisztítás segíteni fog. Már TROVET LRD tápot kap enni, tehát a javulás reméljük hamar elindul a bőrén is. Fürdetését is kiegészítjük még kétféle samponnal felváltva. A pajzsmirigy hormone szintje éppen az also határértéket súrolja, így kap rá gyógyszert kis adagban, ez is segíteni fog a javulásban. A szívféreg tesztje negatív, kapott chipet, féreghajtót és bolha/kullancs cseppet is. Kap még lazacolajat és Vetri immunerősítőt is.

2015.05.20.

Chuck immár egy hete családi körülmények között gyógyulgat. Kemény napirendje van (kenegetés, fürdetés, cseppentés és társai), de minden megteszünk érte. Az allergia teszt és a pajzsmirigy hormon ellenőrzésére hamarosan sor fog kerülni. Chuck allergia tesztje alapján tápot váltottuk TROVET VPD-re és pajzsmirigy alulműködése miatt gyógyszert szed. Ennek a szintje hamar stabilizálódott. Chuck vizelet és vértesztje kicsit aggasztó lett július hó elején, így antibiotikumos kúrára lesz szüksége és az immunerősítést is megtoljuk neki. Sampont váltottunk, ami talán jobban enyhíti a vakarózását.

2015.05.27.

Chuck állapota javulóban van. 🙂 A szaruhártya sérülése begyógyult, így a szemcseppek számát csökkentettük és a szemszárazságra tudunk koncentrálni. Mivel a vakarózása még mindig erős volt, így kapott egy hosszú hatású szteroid injekciót, hogy ez enyhüljön és ne fertőzze a saját bőrét állandóan vissza. Emellett a popója elkezdett világosodni.Még messze a vége, de egyelőre remekül reagál.A vért levettük allergia tesztre és pajzsmirigy ellenőrzésre is, várjuk az eredményt.

2015.07.30.

Chuck állapota nem javul olyan mértékben, ahogy szeretnénk annak ellenére, hogy alapos vizsgálatok készültek és a kezelése ennek megfelelően lett kialakítva.Újabb vizsgálatokra került sor az elmúlt hetekben, mert sajnos nagyon vékony és a sok evés ellenére sem hízik, vakarózása sem enyhült nagyon.Vérkép, vizeletvizsgálat és UH is készült. A legnagyobb gond, hogy fehérjét veszít a vizeletével (vese probléma) és erős gyulladás van a szervezetében, amihez persze a bőre is hozzájárul. Kapott antibiotikumot és sampont is váltottunk amire már jobban reagál. A pajzsmirigy hormon szintje beállt, a gyógyszert továbbra is szedi. Leálltunk a lazacolajjal, mert másik halra allergiás és lehet, hogy akkor erre is (csak ez nem szerepel a teszten) és helyette kap Megaderm kapszulát. A TROVET LRD-t továbbra is ropogtatja. A vizsgálatokat pedig ismét elvégezzük majd, hogy lássuk a változást. Chuck feladja a leckét, de nem hagyjuk magunkat. Igyekszünk belőle is jó pasit faragni!

2015.09.08.

Sziasztok! Tegnap voltam kontrolon ès minden rendben volt, már csak másfèl hèt ès a steroidot is elhagyom. A fülem szèpen kitisztult ahogy a bőröm is csodás. Aki kint lesz a szülinapon azok mind megcsodálhatnak, simizhetnek, dögönyözhet mert idigazdièk engem is visznek a falkámmal. Addig is pacsi, puszi

2015.10.10.

Nyugodj békében Chuck!     Sajnos ismét szomorù hìrekkel érkezünk.    Chuck ma délután, szeretett idimamija karjaiban átkelt a szivárvànyhìdon. 5 hònapig küzdöttünk èrte, mindent megadva neki, de sajnos kis szervezete nem bìrta a megpròbáltatásokat. Az utòbbi időben sokat gyengült, rosszul reagált a gyògyszerekre, fogyott, ezzel iszonyù nehéz döntés elé állìtott minket.
Egy örök kutyagyereket veszìtettünk el, egy kajlafülű plüssmacit.
Most már együtt rohan, fut, kunyizik odafent a többi hegylakòval.
Sosem feledünk Chuck.
Köszönjük Zsuzsinak, Zsoltinak, hogy kitartòan küzdöttek érte és szerettèk, ahogy más addig soha, kitartást kìvánunk nekik.